Telegraaf Media Groep kiest voor naam Mediahuis

De Telegraaf Media Groep verandert haar bedrijfsnaam per 4 november in Mediahuis Nederland. Dat is in lijn met de naam van het Belgische Mediahuis Groep, dat TMG in 2017 overnam. Dat heeft het bedrijf laten weten. Mediahuis is uitgegroeid tot een begrip in het Nederlandse medialandschap, stelt een woordvoerder. “De naamswijziging is voor TMG dan ook een voor de hand liggende keuze. De naamsaanpassing markeert de verbondenheid met de Mediahuis Groep“, zegt hij.

Rien van Beemen, de directeur van TMG, laat weten: “TMG is sinds twee jaar, na de overname door Mediahuis Groep en door de inzet van alle medewerkers, veranderd in een klantgerichte, duurzame organisatie waar de journalistiek centraal staat.”

Vanuit die basis bouwt TMG aan verdere groei, zegt hij. “Met deze onomkeerbare transitie is het nu tijd om afscheid te nemen van de naam TMG en de nieuwe naam Mediahuis Nederland te omarmen. Een naam die het gedeelde geloof in onafhankelijke journalistiek en de gezamenlijke groeiambities onderstreept.

Binnen de Nederlandse markt is Mediahuis Groep tevens eigenaar van NRC Media en het regionale Mediahuis Limburg. Beiden blijven onder hun huidige bedrijfsnaam opereren.

Foto: Mediahuis

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen