Telegraaf Media Groep kiest voor naam Mediahuis

Geplaatst op wo 16 okt 2019 om 16:15

De Telegraaf Media Groep verandert haar bedrijfsnaam per 4 november in Mediahuis Nederland. Dat is in lijn met de naam van het Belgische Mediahuis Groep, dat TMG in 2017 overnam. Dat heeft het bedrijf laten weten. Mediahuis is uitgegroeid tot een begrip in het Nederlandse medialandschap, stelt een woordvoerder. “De naamswijziging is voor TMG dan ook een voor de hand liggende keuze. De naamsaanpassing markeert de verbondenheid met de Mediahuis Groep“, zegt hij.

Rien van Beemen, de directeur van TMG, laat weten: “TMG is sinds twee jaar, na de overname door Mediahuis Groep en door de inzet van alle medewerkers, veranderd in een klantgerichte, duurzame organisatie waar de journalistiek centraal staat.”

Vanuit die basis bouwt TMG aan verdere groei, zegt hij. “Met deze onomkeerbare transitie is het nu tijd om afscheid te nemen van de naam TMG en de nieuwe naam Mediahuis Nederland te omarmen. Een naam die het gedeelde geloof in onafhankelijke journalistiek en de gezamenlijke groeiambities onderstreept.

Binnen de Nederlandse markt is Mediahuis Groep tevens eigenaar van NRC Media en het regionale Mediahuis Limburg. Beiden blijven onder hun huidige bedrijfsnaam opereren.

Foto: Mediahuis
8 Reacties op “Telegraaf Media Groep kiest voor naam Mediahuis”


 1. MediaPrak

  Zooo? De TMG is de laatste 2 jaar veranderd? Nu de Telegraaf zelf nog. Femke Halsema bashen, zo 2017.. Al die artikelen over de Moccro-war in Amsterdam en nauwelijks berichten over de coke/XTC maffia in N-Brabant.

 2. timon

  NRC en Telegraaf van hetzelfde bedrijf? Dat is best merkwaardig… mij nooit opgevallen.

 3. Pauline

  Misschien voor anderen ontzettend belangrijk, maar nou niet direct iets waar ik zelf heel erg opgewonden van zou kunnen raken.

 4. Sjaak

  @MediaPrak Wed 16 Oct 2019 om 16:21
  Er mag geen nieuws gebracht worden over criminele gezinsleden van een linkse burgemeester? Maar als er wat gebeurd bij een rechtse politicus moet het groot gebracht worden? Die kortzichtige houding is typisch voor linkse mensen en is buitengemeen dom.

 5. Jan

  @Sjaak, wilt U graag over Uw emoties praten ?

 6. Kim Jong-un dos tres

  Lekker internationale naam!

 7. Kim Jong-un dos tres

  @Sjaak Wed 16 Oct 2019 om 17:52

  En rechtse types zijn ontevreden klagers en zakkenvullers.
  Framen is zoooo 2017.

 8. anoniem

  1 pot nat die journalistiek.. :-S

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.