Merel Westrik: ‘Tafel van 5 flopte omdat het niet live was’

Tien jaar na het floppen van De Tafel van 5 gaat Net5 het vanavond opnieuw proberen met een vrouwentalkshow, namelijk Ladies Night met Merel Westrik. De presentatrice werd gisteren in De Wereld Draait Door herinnerd aan deze enorme tv-flop. Wat ging er toen mis volgens haar? Ze heeft er onlangs over gesproken met Daphne Bunskoek. “Ik vroeg aan haar waar het aan lag en dan lag het toch aan de voorwaarden van het programma. Het was bijvoorbeeld niet live.”

Gelukkig is Ladies Night wel live en urgent. Of toch niet? Nee, Ladies Night is ook niet live. “Het is semi-live, want als Linda zich verspreekt – dat kan natuurlijk – dan vinden we het wel leuk als het er nog uitgeknipt kan worden. Nee, het is natuurlijk een nieuw programma en dan heb je altijd wel een beetje gedoe met microfoons of dingen die vallen.”

Het moet wel worden opgenomen, aldus Net5-baas Linda de Mol. “Het gaat ook om de lengte. We willen één of twee knips kunnen maken.”

Verder vertelt Westrik in het AD dat ook zij het gaat proberen met een bank. “De oude bank van Eva, die konden we voor een koopje rijgen. En die van Beau hebben we ernaast gezet, die wilde ook niemand hebben.

Ook haalt ze nog even fijntjes uit naar de talkshow van Beau. “Ik vind oprecht dat je Beau niet aan Jinek kan meten. Soms is Beau ‘spot on’, soms is het mwah. Eva maakt al jaren een dagelijkse show, dat is een ervaring waar je u tegen zegt – en Beau begint net.

Hoe Westrik het ervan af brengt, is vanavond om 21.30 uur te zien in Ladies Night op Net5.

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen