Talpa Network haalt spotverkoop BBC First weg bij RTL

Geplaatst op do 31 okt 2019 om 15:30

Talpa Network haalt de spotverkoop van tv-zender BBC First weg bij het BrandDeli van RTL. Met ingang van 1 januari 2020 gaat Talpa de reclameblokken vullen voor de BBC. Dat heeft het mediabedrijf van John de Mol laten weten. Momenteel verzorgt Talpa Network alleen de advertentieverkoop van zijn eigen tv-zenders en die van VICE tv, terwijl RTL met BrandDeli een groot aantal tv-merken bedient, waaronder ook 24Kitchen, Comedy Central, Discovery Channel en FOX.

Met BBC First in het portfolio biedt Talpa Network adverteerders een groter overall bereik en een stevige uitbreiding in de doelgroep vrouwen 25-59 jaar. “De nieuwe zender in het portfolio bereikt op weekbasis 475.000 vrouwen in deze leeftijdsgroep met een marktaandeel van 1,8 procent.”

Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network, is enthousiast: “De samenwerking met BBC First is er een waarmee we mooie toegevoegde waarde voor zowel onze adverteerders als de betrokken partners realiseren. Dit soort samenwerkingen kenmerkt onze open netwerk strategie. BBC First past perfect in ons portfolio, evenals de kwaliteit van het merk, de programmering en het bereik. We sluiten daarom een uitbreiding van de samenwerking op termijn dan ook zeker niet uit.

Nick Percy, Executive Vice President of Western Europe, BBC Studios, is ook enthousiast: “Sinds de lancering van BBC First in 2015 is het een aaneenschakeling geweest van hoogtepunten. Met als resultaat dat BBC First zichzelf inmiddels bewezen heeft als een van de meest populaire buitenlandse televisiezenders in Nederland. We zien dit nieuwe partnership met Talpa Network als een logische volgende stap om de waarde van BBC First en onze investering in content nog verder te laten groeien.

BBC First, eigendom van BBC Studios, is in Nederland de thuishaven van bekende BBC-series als Midsomer Murders, Silent Witness, World on Fire, Sherlock en Ripper Street.

Foto: BBC
23 Reacties op “Talpa Network haalt spotverkoop BBC First weg bij RTL”


 1. Wij van WC eend - ook RTL

  Top Talpa

 2. Henk K.

  Kijken er dan mensen naar die zender? BBC One is toch veel beter…

 3. MC kijker

  @Henk, een marktaandeel van 1,8% in vrouwen 25-59. Een niche zender dus.

 4. Den Draaiert Joost

  @Henk K

  BBC First zendt alleen maar series van BBC en ITV uit BBC one zendt ook andere programma’s uit.

 5. johan

  sinds de reklame niet meer gekeken na die herhaal zender met ouwe meuk

 6. noT

  Dit is best pijnlijk voor RTL. En dat op dit moment… Wat volgt er nog meer?

 7. Hendrik

  @noT: Swen er maar aan

 8. Anja

  GEEN DRAMA

 9. Paul

  Overtrokken gedoe rond reclames.Vraag aan een willekeurige kijker 10 min na uitzending welke reclames er te zien waren en je schrikt van wat ze op kunnen lepelen.

 10. Ronnie

  Het wordt gebracht als een enorme slag.. Pijnlijk voor RTL, een beetje, maar echt geen ramp. Een uitbreiding in de doelgroep 25-59, maar dat is dan toch echt vooral vrouw 45+.

 11. Wrrrmm

  Helemaal geen ramp.

 12. RaymondVL

  Door die meuk aan reclames kijk ik nooit BBC First. Ook wel het 24/7 Father Dowling kanaal genoemd.

 13. Ben Zine

  BBC First, de zender die voor de dertigste keer Midsommer Murders uitzendt. Zender leeft van de zoveelste herhaling op hun zender van The Coroner, Death in Paradise, New Tricks, The Durrells, Shakespeare & Hathaway, Father Brown, Dalziel & Pascoe etc.

 14. Peanut

  Wie weet volgen er meer zenders, maar als het alleen om BBC First gaat dan is dat niet echt een groot verlies voor rtl hoor.

 15. Annelies

  Niks aan de hand toch … gewoon een lachertje … die idioot is weer bezig !!

 16. Rob

  Annelies, wat voor lingerie draag je?

 17. Dit gaat BBC firrst zeker kijkers en geld kosten

  Alles wat Talpa aanraakt gaat naar de knoppen. Jammer voor BBC first.

 18. aammehoela

  Kijk er ook niet meer naar. Al die irritante reclames ertussen, waardeloos.

 19. Henk

  Kunnen ze dat niet zelf veel beter?

 20. bus

  bbc first is best een leuke zender. op de dag veel herhalingen(waar zien we dat meer?)
  in de avond vaak mooie series zoals en gelukkig met ondertiteling.

 21. Nachash

  Van harte gefeliciteerd Talpa Network ..
  op naar de volgende overname !..

 22. Kijker

  Ik denk dat ze bij talpa meer druk moeten maken met goeie programma neer te zetten. Dan overal alles weghalen. Op den bereik je niks geld verspilt en de hele talpa verdwijnt van de buis. John is 2 jaar bezig maar geen enkele verbetering met SBS of andere zender. Alleen radio doet het beter en radio zal altijd beter doen. Tijd van TV is verleden tijd..

 23. Niks op TV.NL

  Gewoon dvdtje opzetten mis je niks van tv… nieuws kan je ook zo kijken…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.