Talkshowredactie gebruikt Nikki Sterkenburg: ‘Doei!’

Nikki Sterkenburg is helemaal klaar met talkshowredacties die haar gebruiken voor haar kennis en haar vervolgens met de gebakken peren laten zitten. Dat laat de journaliste vandaag weten op Twitter. Sterkenburg is boos. “Ik ga een uurtarief hanteren voor iedere talkshowredactie die nog belt voor een voorgesprek (en dan afbelt) of een ‘achtergrondgesprek’ (lees: mij uithoren, dan een ander aan tafel zetten en vervolgens beweren dat er geen vrouwen voorhanden waren). Klaar van.

Het is met name één talkshowredactie die Sterkenburg flink gebruikt. “De desbetreffende talkshow nam voor de vijfde (!) keer in 2,5 week tijd toch een andere beslissing. Dat is dus vijf keer een oppas alvast regelen (want: jonge kinderen), extra rondje bellen naar aanleiding van specifieke vragen, en dat allemaal op dagen die toch al ramvol zitten.

Nee, Sterkenburg doet er niet meer aan mee. “Ghe, en dan moet ik in de krant ook nog lezen dat de vrouwelijke tafelgasten ‘op’ waren. Oké, doei.

Volgende keer moeten we het dus weer met Jort Kelder of Peter R. de Vries stellen. “Ja, en die kosten ook nog 2.500 euro per keer. Voor mij ligt er een consumptiebon klaar… Maar goed, gelukkig ben ik er niet afhankelijk van. Het is alleen irritant dat het zoveel tijd kost.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen