AD-Angela geeft goedkeuring aan duo Fidan en Tijs

De NPO kan opgelucht ademhalen, want talkshowverdelger Angela de Jong geeft haar fiat aan het voorgenomen talkshowduo Fidan Ekiz en Tijs van den Brink. Dat is vandaag te lezen in het AD. Als je De Jong niet mee hebt weet je wat er staat te gebeuren: ze bouwt haar boze-column-frequentie na de eerste aflevering steeds verder op, totdat de betreffende talkshow het loodje legt. Gelukkig vallen Fidan en Tijs wel in de smaak bij AD-Angela. “De programmatitel klinkt al bijna vertrouwd in de oren.

De NPO zal zijn plannen nu opgelucht kunnen doorzetten. “Er zijn gewoon weinig andere opties dan Fidan & Tijs. Op zich geen ramp want ik vind het wel een spannende en nieuwsgierigmakende combinatie.

De combinatie klinkt goed, vindt De Jong. “De een sprankelend en spontaan, de ander een scherp interviewer, misschien wel de meest ondergewaardeerde van Nederland. Allebei met een andere achtergrond, afkomstig uit een andere cultuur, religie en generatie. Hoe modern én publieke omroep wil je het hebben?

Het moet nog wel gaan gebeuren. “Van één weet ik zeker dat hij/zij heel erg twijfelt“, aldus De Jong, die het niet bepaald spannend maakt: Ekiz loopt al weken rond te bazuinen dat ze staat te springen om Eva Jineks gat te vullen.

De nieuwe talkshow moet al over twee maanden beginnen. “Ik ben vast niet de enige die benieuwd is hoe dit afloopt.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen