SBS 6 verlengt Lingo tot zomer van 2020

SBS 6 heeft besloten om een tweede seizoen van Lingo te bestellen. Daarmee is het woordspel in elk geval tot de zomer van 2020 te zien op televisie, met Jan Versteegh aan het roer. Dat heeft de zender zojuist laten weten. Lingo maakte op 26 augustus na vijf jaar zijn comeback op televisie op het achtuurslot van SBS 6 en is een groot succes. Er kijken sinds de start gemiddeld 644.000 mensen per aflevering, inclusief uitgesteld kijken. Op sommige avonden is het woordspel populairder dan GTST.

Het is een gemiddelde dat ongekend is voor de vooravond van SBS 6. Jarenlang wist de zender in dit tijdvak nauwelijks kijkers te trekken. Nu lukt dat wél. “Het is een van de populairste programma’s in de vooravond“, merkt de zender op.

Terwijl de opnames van het eerste seizoen nog in volle gang zijn heeft de zender dus al besloten een tweede seizoen te bestellen. “Ook wordt er gewerkt aan mobiele en online varianten.

Marco Louwerens, directeur televisie, over deze beslissing: “We hebben het programma in eerste instantie voorzichtig besteld omdat het toch even spannend was of het spelletje na vijf jaar afwezigheid echt zou aanslaan. Inmiddels is het overduidelijk dat het spelletje opnieuw razend populair is bij jong en oud waardoor het bestellen van een tweede seizoen voor de hand ligt.”

Louwerens is erg tevreden over de presentator. “Jan Versteegh blijkt ook echt DE Lingo man te zijn die we voor ogen hadden, dus zal hij ook in het tweede seizoen als presentator te zien zijn.”

Om de fans nog meer plezier aan Lingo te laten beleven, werken we nu ook aan mobiele/online doorvertalingen. Ik hoop onze kijkers een enorm plezier te doen met het komende seizoen en de nieuwe mogelijkheden van het spel.

Lingo wordt geproduceerd door IDTV en mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Het programma is van maandag tot en met vrijdag om 20.00 uur te zien bij SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen