Radio Veronica geeft klagende Jan Smit een podium

De Radio Veronica-show van Wilfred Genee geeft gehoor aan de woeste protesttweet van Jan Smit, die pleit voor meer Nederlandstalig op de radio. De show heeft hem uitgenodigd. Dat is te lezen op Twitter. Genee is een fan van Nederlandstalig. Zijn redactie twittert: “Jan! Laten wij met Veronica Inside op Radio Veronica dan maar aftrappen! De Nederlandstalige muziek die naar jouw mening een breder draagvlak verdient, willen wij daarom graag een podium geven!

Het programma besluit in een tweet aan Jan Smit: “Lijkt je dat wat? Bij deze ben jij als eerste uitgenodigd! 👊🏻

Smit reageert opgetogen. “DEAL!!! 🥳 Ik hoop dat er dan na mij óók nog velen mogen volgen! Zo! Radio Veronica is overstag! Protesteren helpt dus… 😉 Op naar nóg meer Nederlandstalige muziek op de radio! Wie volgt?

Smit vindt dat Nederlandse artiesten een groter podium moeten krijgen op de Nederlandse radio. Toch worden artiesten als Suzan en Freek, Marco Borsato en Davina Michelle wel vaak gedraaid. Bedoelt Smit dan dat we per se zijn Volendamse liedjes vaker moeten horen?

De volkszanger: “Als je mijn bericht goed gelezen had, zou je zien dat ik mezelf alleen hard maak voor méér Nederlandstalige muziek op de landelijke stations… Ik pleit zeker niet voor mijn eigen nummers hoor! 😱 Er is nog zoveel meer!

Lees ook: Jan Smit denkt aan massaal protest tegen radiozenders (gisteren)

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen