3FM-Frank begrijpt Jan Smit niet: ‘Ik draai zelfs Joling’

Geplaatst op do 10 okt 2019 om 15:30

Frank van der Lende, dj op NPO 3FM, begrijpt de felle kritiek van Jan Smit op het gebrek aan Nederlandstalige artiesten op de landelijke radio niet. Dat heeft hij laten weten aan RTL Boulevard. Er wordt volgens Van der Lende wel degelijk veel Nederlandstalig gedraaid. “Je kan een Frans nummer maken, een Engels nummer maken: als ik het vet vind, draai ik het. Ik heb een tijdlang twee weken lang elke dag Vakantie gedraaid van Gerard Joling, omdat ik dat gewoon een superleuk liedje vond.

Het is wel zo dat volksartiesten minder worden gedraaid. “Dat zij zich er af en toe boos over maken dat begrijp ik, omdat ze wel altijd overal zijn en heel populair zijn.”

Van der Lende vindt niet dat de NPO het Nederlandse lied onderbelicht. “Het komt af en toe voorbij op 3FM, het komt af en toe voorbij op Radio 2, maar het is niet één zender die alleen maar volksmuziek uitzendt. Ik hou heel erg van Nederlandstalige muziek; gisteren heb ik Roxeanne Hazes weer gedraaid en even gebeld ook, en ook Thijs Boontjes, maar ik heb iets minder het genre van Jan Smit qua volksmuziek.”

Ik weet niet of hij nou dat bedoelt, dat we meer Jan Smit moeten draaien, of dat we meer Nederlandstalige muziek moeten draaien.”

Foto: BNNVARA, Hans-Peter van Velthoven
18 Reacties op “3FM-Frank begrijpt Jan Smit niet: ‘Ik draai zelfs Joling’”


 1. Jan

  Laat Jan Smit toch barsten…

 2. L.

  Maar er luistert niemand naar 3FM dus het is niet zo gek dat dat niet wordt gehoord.

 3. Ron

  Daarom gaat het ook zo slecht met 3FM, met deze argumenten kun je alles wel draaien. Hoezo alternatief station…?

 4. Job

  3fm is het afgelopen jaar veel beter geworden! Beter dan die oude meuk van 538!

 5. Snurk

  Wie is Frank van de Lende?

 6. critikast

  Wie is deze man? En wat voor zender is 3FM? Hoop gesnater van een onbekende DJ die denkt dat lang haar nog opvalt !

 7. Bart

  Sommige dj’s voelen zich gelijk in het kruis gepakt. Zij kunnen er alleen niets aan doen. Dit heeft met het slechte doelgroepjes en cijfertjes beleid te maken bij zo’n beetje alle grote radiozenders. Allemaal bepaald door mensen die helemaal geen verstand van muziek hebben.

 8. Sjors van Kempen

  Ik word zooo moe van Jantje Smit.

 9. o.p. lichter

  Wie is deze mevrouw op de foto .

 10. Bertus

  Laat jantje barsten frank van ellende ook …. 3FM …. Zucht…

 11. MediaPrak

  In jaren 80 al streed Pierre Kartner tegen overmatige buitenlandse muziek op Hilversum 3. Felix Meurders moest het toen ontgelden. Speciaal voor Nederlandse muziek werd er in 1991 door Stengholt (met een zachte lening an Buma) RNN opgericht. Radio Noordzee NATIONAAL. Was geen succes en uiteindelijk verkocht aan JdM. Ofwel, Jan, tel je zegeningen met Sterren.nl, maar geen enkel radio station zal hier aan meewerken.

 12. Leo

  Ik begrijp die Jan Smit niet zo goed. We hebben 100% NL, een radio zender die alleen maar muziek draait van eigen bodem dus om nou te zeggen dat er te weinig Nederlandse artiesten gedraaid wordt klopt niet. Wil je de hele dag hits horen van eigen bodem stem je toch af op deze zender.

 13. jan

  Je luistert toch niet naar de radio. IK bepaal zelf waar ik naar luister.

 14. Erwin

  Jan Smit dient lekker in zijn eigen sop gaar te koken. Geef geen aandacht

 15. Ronald

  Die zielige Frénk is een stom wijf.
  Jan Smit heeft gelijk. Meer meer meer Jantje op de radio en never ever ever Gerard Joling. Zo krijg je luisteraars.

 16. Stefan

  Jan Smit komt weer aandacht te kort

 17. RaymondVL

  Heel sympathiek van die hippie maar het gaat bij Jan Smit meer om radiozenders waar naar geluisterd wordt. Niet 3FM dus die nauwelijks nog luisteraars hebben.

 18. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  3FM is een snevend sterfhuis geworden met al die sneue wannabe’s.
  Wat moet zo’n ongewassen langharige sliert als Frénk nou precies vertegenwoordigen? Anti-hygiene maatregelen promoten, slap-uit-de-nek-lullen-is-de-norm, ik trek een roze shirtje aan want gender benader is Cool?
  Stomme kut. Geen wonder dat half Nederland zich afkeert van wat eens de grootste radiozender van Nederland was. Exit met die slappe pannenkoek. Sisaltouwtje eromheen en over de kasseien van Hilversum laten stuiteren achter een gele trolleybus. Wie weet of ie het dan snapt.
  En anders gewoon maar de oude methode van pek en veren en een brandende stok in z’n reet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.