3FM-Frank begrijpt Jan Smit niet: ‘Ik draai zelfs Joling’

Frank van der Lende, dj op NPO 3FM, begrijpt de felle kritiek van Jan Smit op het gebrek aan Nederlandstalige artiesten op de landelijke radio niet. Dat heeft hij laten weten aan RTL Boulevard. Er wordt volgens Van der Lende wel degelijk veel Nederlandstalig gedraaid. “Je kan een Frans nummer maken, een Engels nummer maken: als ik het vet vind, draai ik het. Ik heb een tijdlang twee weken lang elke dag Vakantie gedraaid van Gerard Joling, omdat ik dat gewoon een superleuk liedje vond.

Het is wel zo dat volksartiesten minder worden gedraaid. “Dat zij zich er af en toe boos over maken dat begrijp ik, omdat ze wel altijd overal zijn en heel populair zijn.”

Van der Lende vindt niet dat de NPO het Nederlandse lied onderbelicht. “Het komt af en toe voorbij op 3FM, het komt af en toe voorbij op Radio 2, maar het is niet één zender die alleen maar volksmuziek uitzendt. Ik hou heel erg van Nederlandstalige muziek; gisteren heb ik Roxeanne Hazes weer gedraaid en even gebeld ook, en ook Thijs Boontjes, maar ik heb iets minder het genre van Jan Smit qua volksmuziek.”

Ik weet niet of hij nou dat bedoelt, dat we meer Jan Smit moeten draaien, of dat we meer Nederlandstalige muziek moeten draaien.”

Foto: BNNVARA, Hans-Peter van Velthoven

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen