Wilfred Genee: ‘Veronica wil mij ook vrijdag op de radio’

Geplaatst op ma 14 okt 2019 om 9:30

Wilfred Genee blijft voorlopig The Friday Move maken voor BNR Nieuwsradio, ondanks dat Radio Veronica hem ook graag op vrijdag wil programmeren. Dat heeft hij gezegd tijdens een radio-interview met Sjors Fröhlich, die is gestopt als BNR-baas om aan de slag te gaan als burgemeester. Genee doet van maandag tot en met donderdag Veronica Inside op Radio Veronica, maar op vrijdag doet hij The Friday Move en neemt op Veronica collega Jan Joost van Gangelen het stokje over.

De presentator heeft met John de Mol afgesproken dat hij op BNR te horen mag blijven, zolang hij zijn inhoudelijke ei niet kwijt kan op Talpa Radio. Voorlopig blijft hij te horen op BNR.

Genee tegen Fröhlich: “Ik had je vorige week nog aan de lijn en toen zaten we te praten over mijn toekomst, van: moet ik doorgaan of niet? Want hier bij Veronica trekken ze aan me voor de vrijdag. Toen zei jij: ‘Absoluut doorgaan.’ Toen dacht ik dat wij elkaar een beetje een hand hadden gegeven en aan elkaar verbonden waren. Je laat me nu gewoon in de steek eigenlijk.”

Fröhlich: “Nee, want je moet ook absoluut doorgaan bij BNR. Ik heb jou een hand gegeven namens BNR en ik denk dat het voor de mensen van BNR en voor jou en voor Veronica supergoed is als je The Friday Move blijft doen.”

Sidekick Niels van Baarlen: “Wat is dan het voordeel voor Veronica, Sjors? Ik zie het even niet.”

Fröhlich: “Loonkosten!

Foto: Talpa Radio
20 Reacties op “Wilfred Genee: ‘Veronica wil mij ook vrijdag op de radio’”


 1. rooie Rinus

  The Friday move is namelijk wel een radio prg wat Genee ligt. Dat gedoe bij Veronica is niet om aan te horen. Dus dit is goed nieuws voor de fans van TFM.

 2. ome h

  Friday Move is prima!

 3. willembever

  hij kan beter 5 dagen op BNR zijn programma gaan maken in plaats van z’n tijd te verspillen bij dat flauwe Veronica programma. Wordt eens volwassen.

 4. xandertje

  Xandertje ‘Ik wil Wilfred ook vrijdag op de radio. Doordeweeks luister ik elke dag, maar vrijdags niet.’

 5. Duiven Tilly

  EGO

 6. Bart

  Zou zonde zijn als The Friday move zou verdwijnen omdat Talpa hem ook op de vrijdag wil. Als Veronica Inside radio standaard naar de ochtend verhuist zou het probleem opgelost zijn. The Friday Move zou het op televisie tevens goed doen bijvoorbeeld op Veronica. Misschien moet Talpa juist de samenwerking met BNR zoeken.

 7. Roy020

  Friday Move is top! Lekker blijven doen. Leuke reacties trouwens, dacht altijd dat ik de enige was die luisterde.

 8. rooie Rinus

  @roy, zeker niet, dat is met stip in van de beste radio prg’s. Ook prima als podcast achteraf, reclame vrij. En stijgt ver uit boven dat kinderachtige gekrijs bij veronica.

 9. Job

  Wilfred moet eens aan de toekomst denken. Veronica Inside is een aflopende zaak, zowel op tv als op de radio.

 10. VI

  Daarom gaat VI ook naar de ochtend van Veronica…oeps, nu vertel ik iets wat nog onder embargo staat…

 11. MediaPrak

  Oeps en dat het contract met Giel niet verlengd wordt. Veronica tv en radio moeten de liniaire sportzenders worden. Er wordt geboden op de ECV radio rechten (bye Langs de Lijn) Maar dat is ook nog onder embargo

 12. Jan

  Wilfred kijk wel uit aan wie je een hand geeft, je loopt altijd het risico om een Judashand te schudden….ook is het nooit bij voorbaat zeker dat je je eigen hand wel terug krijgt…

 13. Peter baas

  T hopelijk krijgen we ook eens een variabel reclame spot nu zet ik hem af ff mark Rutte bellen bah

 14. Michel

  The Friday Move is een van de leukste programma’s van de Nederlandse Radio. En Wilfred is daar de toppresentator. Het programma zou gewoon ook in deze vorm op TV scoren. De webcams zijn er al, dus waarom niet.

 15. HansR

  Hoe kan dat? Wilfred op vrijdag wel een leuk programma heeft (BNR) maar de rest van de week niet om aan te horen, wat een waardeloos tijdverdrijf op Veronica Radio

 16. Bart

  @HansR Ja als de Mol lef heeft dan haalt hij The Friday Move naar Radio Veronica. Dagelijks van 15.00 tot 19.00u bij Radio Veronica. Ja nog een uurtje langer zodat er nog wat ruimte ontstaat voor muziek. Veronica Inside naar de ochtend met Jan Joost van Gangelen en Niels & Rick.

 17. PatatmetMayo

  TFM is het enige knappe wat Genee maakt,zonde als hij dat zou moeten opgeven.

 18. Spuit Elf

  Zowel de Friday Move als Veronica Inside zijn lekkere top radioshows! Genee is top.
  Alleen die lachzak Rick moet ingeperkt worden bij VI. Niet leuk en luidruchtig.
  Laat hem alleen de files voorlezen zou ik zeggen, verder mond houden op de radio. Dit mannetje is goed achter de schermen en hij zou tevens de playlist weer moeten verzorgen, want dat maakt het luisteren naar Radio Veronica een stuk afwisselender en aangenamer…………
  Ken je kwaliteiten!

 19. aammehoela

  Gewoon zo laten als het nu is. Jan Joost van Gangelen doet het toch ook prima op vrijdag. Dit programma hoeft niet in de ochtend en kan niet in de ochtend. Althans niet met Wilfred vanwege zijn CL-verplichtingen. Gewoon Giel’s contract niet verlengen en dan een andere jock neerzetten.

 20. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Dat vinden wij prachtig om te horen.
  Zo is Wilfred Genee alle acht dagen van de week te zien of te horen.
  Voor alle fans is dit een absolute doorbraak!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.