‘RTL had Chateau Meiland al in uitzendschema staan’

Er klopt niets van het verwijt van Martien Meiland dat RTL geen interesse had in zijn realityshow Chateau Meiland. Dat zegt ‘een hooggeplaatste medewerker van die zender’ in weekblad Story. Meiland stelt dat alleen SBS 6 zijn programma wilde hebben, maar dat klopt volgens deze insider niet. RTL had juist veel interesse. “Martien is jaren geleden al naar ons toegekomen met het programma en we hebben toen ‘ja’ gezegd’. De show was zelfs al in ons uitzendschema gezet.

Wat ging er mis? “Ineens kwam Martien met de mededeling dat het hele feest niet door zou gaan, omdat hij de hypotheek voor het chateau niet rond kreeg. Dat hij zegt dat RTL geen interesse in het programma zou hebben gehad, is dus pertinent onwaar!

Toen Meiland de hypotheek rond kreeg, klopte hij wederom aan bij RTL. “Het probleem was dat we die eerste keer al veel kosten voor het programma hadden gemaakt op het moment dat Martien met het verhaal van die hypotheek kwam. Het vertrouwen in hem was een beetje weg. Dáárom hebben we die tweede keer ‘nee’ gezegd.”

Voor ons is het natuurlijk best zuur om te zien dat het programma op een andere zender nu zo’n enorm succes heeft. Maar wij hoeven onszelf gelukkig niet het verwijt te maken dat we het niet goed hebben gezien.”

Lees ook: Chateau Meiland helemaal niet aangeboden aan NPO (15 oktober)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen