NPO Radio 1’s manager online: ‘KIJK-app is drama!’

Geplaatst op di 22 okt 2019 om 11:45

John de Mol wil nadrukkelijk niet meer alleen de man van de traditionele tv zijn. Hij zet zijn Talpa Network neer als een modern, multimediaal bedrijf met een sterke focus op online. Maar dat is dan wel een bedrijf met een buitengewoon treurige app, vindt Jacob de Vries, de manager online content van NPO Radio 1. De KIJK-app van Talpa krijgt al tijden bakken met kritiek, maar na de laatste update regent het klachten in de app stores. En De Vries sluit zich aan bij al die horrorrecensies.

De KIJK-app krijgt een 1,2 in de app store van Apple. “Dat je in 2019 nog zo’n verschrikkelijke app kan ontwikkelen kan ik oprecht niet begrijpen. Kan niks meer casten naar m’n tv, programma’s gaan uit zichzelf afspelen en de app loopt voortdurend vast. Kortom, waardeloos“, schreef een gebruiker gisteren.

En weer iemand anders: “Echt gewoon ruk. Hij opent uit zichzelf programma’s en heb ineens reclames en tijdens de reclame speelt je filmpje gewoon door. Ronduit ruk.

Een ander: “Onbegrijpelijk dat je zoiets kan opleveren in deze tijd, echt lachwekkend.

De Vries sluit zich erbij aan: “Gaat goed met de vernieuwde KIJK-app van Talpa Network. Ik bedoel: de app van NPO Radio 1 en NPO Start is niet heilig, maar de basis moet je goed opleveren. Kunnen kijken. 🤐

Overigens komen de apps van NPO en RTL er niet veel beter van af. NPO Start krijgt een 2,4, RTL XL een 1,7. De gezamenlijke terugkijkdienst NLZIET krijgt een 2,5. Ter vergelijking: YouTube heeft een 4,6 (van de 5).

Foto: SBS
43 Reacties op “NPO Radio 1’s manager online: ‘KIJK-app is drama!’”


 1. Ron

  Het voegt ook niets toe, je kunt niet vooruitkijken. Het is gewoon een ordinaire terugkijk app. Bij Videoland heb je tenminste af en toe eens de mogelijkheid om hele series in zijn geheel te bekijken maar dat moet nog veel en veel meer gebeuren, dus niet enkel een aflevering vooruit en terugkijken. Dan heb je geen exclusiviteit want iedereen kan via zijn provider terug kijken of nemen het zelf op in ‘the cloud’.

 2. Chiel

  @Ron, Videoland is een betaalde dienst, niet te vergelijken.

 3. Job

  Hollands gekrabbel in de marge.

 4. Ron

  @Chiel: dat klopt, maar als je ziet wat er voor krijgt ten opzichten van een gratis app is het maar bar weinig exclusiviteit waar je voor betaald. En over de kwaliteit van hun app’s maar te zwijgen, echt bedroevend vol met bugs.

 5. Ergo

  Het ontwikkelen van een robuuste en gebruiksvriendelijke app op het niveau van Youtube of Netflix kost echt vele tientallen miljoenen euro’s

  Wordt gebouwd door een ander kaliber ontwikkelaar, zeg maar.

 6. Erwin

  @Ergo Voor een bedrag tussen de 100 en 150K moet je echt wel een responsieve, degelijke, gebruiksvriendelijke en technisch kloppende app kunnen ontwikkelen, getest op alle grote devices en met degelijke ondersteuning. Dat is een bedrag dat RTL moet kunnen ophoesten.

 7. Ron

  @Erwin: klopt, het is beschamend dat dit na al die jaren nog steeds niet lukt bij Videoland!

 8. peacock and whitemen

  Ik heb er geen problemen mee, ik kijk vaak terug via kijk.nl

  Het fijnste systeem is nog wel de vtm go app van onze zuiderburen, heeft precies de lay out van netflix en de zoekfunctie werkt uitstekend.

 9. anoniem

  jacob de vries

  ga

  2 uur per week vrijwilligerswerk doen

  wel je handen wassen

 10. Dick Dekker

  Kijk eens naar de NLZiet App Perfect !!

 11. familie Meiling

  Het is gratis en ik heb al helemaal geen klachten.

  De app is perfect.

  Wat goed!

 12. Wyatt

  Dan doet RTL dat met Videoland een stuk beter.

 13. Young Felix

  Ik kijk alleen maar YouTube en Netflix.

 14. MolTalk

  John zegt wel dat ie het belangrijk vindt, maar dat is niet zo, hij blijft gewoon een ouderwetse lineaire TV-man, die denkt dat het daar nog allemaal goed gaat komen. Een gotspe!

 15. Peanut

  RTL XL is al jaren ruk. Wat ik dan niet snap is dat hetzelfde bedrijf met Videoland een redelijk goede player heeft. Waarom gebruiken ze die niet ook voor RTL XL? Of doek dat op en kom met 1 product naar de consument, met verschillende opties voor lidmaatschap.

 16. timon

  Prima app en je ziet m steeds verbeteren.
  Op de TV doet de app het niet zo geweldig. Ik vind de RTL app trouwens helemaal niet fijn.

 17. Remi

  … “Doordekken” komt terug !
  Johan en Wilfred hebben het min of meer beloofd.

 18. Kusje

  Ik vind de kijk app wel oké kan ook probleemloos casten voor een gratis app prima

 19. Joop

  Talpa = kleuterschool.

 20. Ron

  @Wyatt: wat is er zoal beter aan Videoland…?

 21. Ron uut Grunnen

  Mijn ervaring met Kijk.nl is goed genoeg. Ik kijk meestal via de website. Zolang zij en RTL reclames niet beter afstemmen kijk ik alleen met een Adblocker. Verder heb ik NLziet. Hier kan ik van zeggen dat het de laatste tijd verbeterd is. Voorheen was het regelmatig zo bij een replay dat geluid en beeld niet gelijk liepen, maar daar heb ik tot nu toe geen last meer van gehad.

 22. Ronnie

  De focus van Talpa gaat meer naar digital, maar daar zijn ze natuurlijk veel te laat mee. Ze doen het nu lineair gezien weer redelijk goed, maar hebben niets om op terug te vallen. En dat krijgen ze nu ook niet meer van de grond, omdat ze aan alle kanten zijn ingehaald.

  Ik zeg niet dat RTL met Videoland iets heeft wat de concurrentie met Netflix aankan, maar het is wel een steady dienst, met een goed verdienmodel. Focus op eigen content, die in sommige gevallen exclusief eerst op Videoland te zien is.

 23. Bart

  Bagger! er zit niet eens een Chromecast in!

 24. einde TV

  Dit krijg je als vijftig plussers zich niet laten adviseren door de nieuwe generatie.
  Om Talpa online op niveau te krijgen zullen ze vele miljoenen moeten investeren.
  Multimediaal is het bedrijf zeker, modern zeker niet.

  Talpa en RTL zullen moeten samenwerken of Talpa zal overgeleverd zijn aan buitenlandse investeerders/partijen. Overigens geldt dat voor al hun activiteiten, niet alleen online.

  Maar we weten allemaal dat JdM er niet voor de lange termijn inzit. Met zo weinig mogelijk middelen een maximaal resultaat halen(Lees”: verkopen aan buitenlandse partij).

 25. einde TV

  En weer reageert onze NPO kijker, Eric, Mike etc etc onder andere namen. In deze discussie alleen al 5 keer. MC doe daar eens wat aan!

 26. Nachash

  (15.06) En weer probeert u de Talpa Network liefhebbers het zwijgen op te leggen op deze site. Stop daar nu eens mee, want het gaat deze keer niet lukken….
  omdat de tijd aan het veranderen is !…

 27. Donald Dumb

  16.16

  Hoeveel schuift dat nou? Trollen voor Talpa/John de Mol?
  Zolang Talpa de ene flop na de andere produceert is er nog heel veel te doen. Over jaartje of 10 is er misschien íets gelukt…

 28. Piet

  Over 10 jaar bestaat Talpa al 8 jaar niet meer.

 29. einde TV

  @Nachash, de term Talpaliefhebbers…. maar goed, nee ik heb niets tegen Talpa, wel tegen jou persoonlijk. Je vervuilt deze site dagelijks onder meerdere namen en creëert fake discussies.

 30. Nachash

  (16.29) U heeft wel degelijk iets tegen het succes van Talpa Network omdat u mij telkens blijft beschuldigen van reageren onder meerdere namen en het creëren van fake discussies, ik reageer enkel en alleen onder de naam Nachash niet meer en niet minder !… Nogmaals wijs ik u er op dat u het aantal Talpa Network liefhebbers die op deze site reageren erg aan het onderschatten bent !…

  De tijd ís aan het veranderen !…

 31. einde TV

  @Nachash, nee u liegt! U reageert onder meerdere namen. lees het inspectiescript nou per reactie eens. U reageert constant onder andere namen.

 32. Nachash

  (16.57) U bent werkelijk niet te overtuigen omdat u écht denkt dat ik de enige Talpa Network liefhebber ben die reageert wat niet het geval is !…
  Waarschijnlijk kunt u het succes van Talpa Network niet begrijpen en kunt u het daarom ook niet echt voorstellen dat dit Nederlandse Multimediale Mediabedrijf van John de Mol ook op deze site aan populariteit wint !…

  De tijd ís aan het veranderen !…

 33. Donald Dumb

  Nachash.. Nogmaals wat schuift het om te trollen voor Talpa? Moet aardig wat opbrengen want je bent al de hele dag bezig.
  En Talpa heeft nauwelijks nog successen geboekt dus hoe je erbij komt om Talpa een succes te noemen is mij een raadsel…

 34. @einde TV

  Wat zijn de exacte IP-nummers?

 35. Nachash

  (17.17) Ik raad u aan om de kijkcijfers vanaf de start van dit seizoen eens grondig door te gaan nemen, u zult zoals iedereen in Nederland reeds heeft kunnen opmerken dat de Nederlandse Talpa Network wekelijks het totale marktaandeel heeft weten vergroten. Dat mag toch zéker een succes genoemd worden, Talpa Network is er nog niet maar er is in ieder geval een soliede basis in de vooravond gevormd !.. Het is een proces van vallen en opstaan, beetje bij beetje !…

  De tijd ís aan het veranderen !

 36. Donald Dumb

  En weer een ton voor Nachash.
  Hij is de beste in het trollen volgens Talpa.
  Vandaar dat hij hier telkens naar voren geschoven wordt…

 37. Nachash

  (17.47) Er zijn nog altijd Nederlanders te vinden die een keuze maken vanuit een bepaalde loyaliteitsgevoel naar Nederlandse ondernemingen zoals in dit geval Multimedia bedrijf Talpa Network, …zonder daarvoor betaald te hoeven worden !…

  De tijd ís aan het veranderen !..

 38. @Donald Dumb

  Je laat jezelf behoorlijk gebruiken door die kneus.

 39. Nachash

  (18.05) Dat zijn uw woorden !…

  De tijd ís aan het veranderen !…

 40. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  De KIJK-app is ruk.
  Dat heeft ons niet verbaasd, alhoewel we met stomheid geslagen waren hoe onhandig en onwerkbaar die app nu eigenlijk wel niet is. Welke naïeve malloot heeft hier ooit z’n akkoord voor gegeven en hangt deze nu aan z’n ballen zachtjes te wiegen in de avondbries, opgeknoopt in een boom of zo? Vragen, vragen …

 41. henk

  De BELG heeft goed voor elkaar, zie app VTM GO.

 42. Emile Edwards

  Talpa bluft nu ook met de mega stijging van hun videoplatform, maar dat is dankzij een automatisch startende videoplayer die als overlay over de websites hangt. Niet weg te klikken en start met spelen onder de fold, net buiten je scherm. Dikke nep dus en 3x niks.

 43. Ernst

  Zowel Kijk app als de apps van radio Veronica dramatisch slecht. NPO doet wat het moet doen, prima. Radio app BNR is wat mij betreft de beste.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.