Chateau Meiland helemaal niet aangeboden aan NPO

Chateau Meiland is helemaal niet aangeboden aan de NPO, zoals Martien Meiland op het Gouden Televizier-Ring Gala beweerde. Het programma is alleen gepitcht bij RTL en SBS. Dat heeft producent Vincent ter Voert laten weten op BNR Nieuwsradio. Ter Voert ging alleen langs bij de commerciëlen, omdat hij het format niet echt publiek vond. “We hebben het RTL een aantal keer laten zien, SBS een aantal keer laten zien. De NPO heb ik het niet laten zien, dat moet ik even nuanceren.”

Waarom bood hij het niet aan bij de publieke omroep? “Ik dacht: dit genre past daar niet. Ze hebben me uitgelegd dat ik het de volgende keer ook aan hen moet laten zien.”

RTL weigerde en aanvankelijk weigerde ook SBS. “Toen zei Martien: ‘Dan maar geen tv.’ Toen zei ik: ‘We gaan met je mee, we gaan filmen en starten gewoon.’ En in die weken – ik stuurde ze elke week een filmpje – heeft SBS uiteindelijk gezegd: ‘O, maar als dit de avonturen zijn, dan willen we tóch wel het risico nemen.‘”

Wat is de reden dat de zenders eerst weigerden? “Iedereen bleek Martien een te extravagant karakter te vinden. Te gay, dat zou kunnen, maar ook extravagant.

 

Foto: SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen