Rennen met dienbladen in Voice-concurrent op SBS 6

Geplaatst op ma 14 okt 2019 om 15:15

SBS 6 heeft nu nog het matig bekeken Dance Dance Dance op de vrijdagavond staan, maar op 8 november haalt de zender weer zijn ouderwetse vrijdagavondzwaktebod uit de kast: ‘blockbusterfilms’. Dat is niet geheel toevallig, want op die dag beginnen ook de razendpopulaire auditieafleveringen van The Voice of Holland op RTL 4. Maar wat gaat SBS 6 doen als The Voice versaait met de vervolgrondes? De zender kondigt nu de nieuwe show De Alleskunner aan.

De Alleskunner, dat op vrijdag 27 december in première gaat, is een spelshow waarin honderd mensen hun alledaagse vaardigheden testen om te bepalen wie de beste allrounder is. “Wanneer je 99 verrassende opdrachten lang niet als laatste eindigt ga je met een mooi hoofdprijs naar huis!

Na iedere spelronde valt de persoon die laatste is geworden af. Wat krijgen we te zien? “Van het rennen met een dienblad, het letterlijk zoeken naar een speld in een hooiberg tot het zo snel mogelijk uitrollen van een WC-rol. De spellen in De Alleskunner kunnen heel uitdagend, maar ook super simpel zijn.”

Deelnemers hoeven nergens de beste of de snelste in te zijn. “Het belangrijkste is dat ze in geen enkele spelronde de slechtste zijn.

In het honderdste en tevens finalespel binden de twee laatst overgebleven kandidaten de strijd met elkaar aan. “De meest multigetalenteerde deelnemer neemt na tien afleveringen van De Alleskunner de hoofdprijs in ontvangst.

Waar komt deze formule vandaan? Het is een format van VRT en het productiehuis De Chinezen. Het is in Vlaanderen geen op zichzelf staand programma, maar een rubriek in de tv-show Iedereen beroemd.

Die rubriek, getiteld Homo Universalis, ziet u onderstaand:

Foto: SBS
21 Reacties op “Rennen met dienbladen in Voice-concurrent op SBS 6”


 1. Joery

  Is Wendy al ontslagen?

 2. JobF

  Dat het op 27 december start laat zien dat SBS 6 waarschijnlijk afstapt van de hele kerstvakantie films uitzenden.

 3. Babs

  Zit iemand hier nu op te wachten? Ik niet in ieder geval.

 4. aqua

  Bagger

 5. Muts

  Dat programma slaan we ook weer over,zit niemand op te wachten.

 6. El

  Paniek, niks meer dan dat. Men probeert maar iets in de hoop dat het bij mensen aan zal slaan.

 7. Lies

  Was volgens mij al eerder te zien op den Belg.

 8. Daan

  Hoe lang krijgt John nog eerder afgesproken en contractueel vastgelegde inkomsten uit de Voice? Zal me niet verbazen dat er nog “meegegeten” zal worden. Dus sterk programmeren op dat tijdstip is (nu nog) geen optie.

 9. TJA

  Tja

 10. #RTL Kijker - de enige echte#

  Flopperdeflop

 11. Bart

  En daar gaan we weer. Een programma waarin we gaan zien we de beste en slechtste is in iets. En weer een klein onderdeeltje gejat uit een ander programma. Zie daar de creativiteit van Talpa. Had gewoon een Nederlandse versie van programma Iedereen Beroemd gemaakt en daar de rechten van gekocht. Bij Talpa begrijpt men nog steeds niet wat de kijker wil zien. Misschien eens wat minder baasjes aannemen en gewoon eens het land in en vragen aan die kijker wat ie wil zien.

 12. pieter

  @JobF, maar moeten we dan alle Home alone films missen dit jaar??

 13. Wout

  Wie zijn die stumperds die steeds reageren hier, en het allemaal zo goed weten????
  Get a life losers.

 14. JobF

  @Pieter. Die blijven wel denk ik. Home Alone 1,2 en 3 op de 24/25/26e. De dagen daaromheen gewone programmering zo lang mogelijk. Oudejaarsdag zou wel een speciale met Linda worden (ik hou van Holland?) nieuwjaarsdag is al bekend : Jochem Meijer

 15. Martijn

  Nog niet helemaal wakker Lies?

 16. Zwaar Bedorven Aambeienspleet

  wie zit hier nu op te wachten?

 17. Paul S.

  Wat een heerlijke programma’s komen er toch op SBS.
  Ik kan bijna niet wachten.

 18. 123

  Ik mis de originaliteit op dit moment bij zo’n beetje elke omroep-groep. Men doet elkaar maar na, of komt met formules waar ik niets van begrijp.

  NPO: Meer inzetten op DWDD (nu het nog kan), Pauw en programma’s zoals jullie altijd maakten. Renze Klamer meer inzetten; hij zou een goede nieuwe talkshowhost zijn, net als Nadia Moussaid. Margriet heeft zich met M bewezen; verder uitbouwen. En ‘aardse’ sterren zoals Meiland niet meer zomaar wegsturen (mijn god, wat hebben jullie je dáár op verkeken!).

  RTL: De dagen dat jullie jezelf als god zagen is voorbij. Wees dichter bij de mens. Gebruik ze niet als kijkcijferhit, benader ze waardiger. Dus geen gebruik meer maken van de zwakkeren in de samenleving vanwege de kijkcijfers; red het op eigen kracht! En als je daarmee ook nog mensen helpt: des te beter! En stop met het inkopen van ‘sterren’; dat werkt vrijwel altijd averechts! (Geldt ook voor SBS btw.)

  SBS: Stop met alles kopiëren van RTL of de NPO, inclusief het inkopen van ‘sterren’. (Geldt ook voor RTL, btw) Ik heb ondertussen geen idee waar jullie zenders voor staan, en wat ze brengen. Ik vond HvNL altijd leuk, maar toen moesten de oudgedienden er opeens uit. Vanaf dat moment ben ik afgehaakt. Juist de oudgedienden Milika en Cilly maakten HvNL groot; klein nieuws, groot gebracht, met soms de humor en spontaniteit van dat duo: weg.

  Kortom: er is een heleboel te doen binnen de Nederlandse omroepen.

 19. Michel

  Prachtig… de ren je rotshow komt terug

 20. aammehoela

  Flopperdeflop. Eh 123, dat heeft de NPO heel goed gedaan om die vreselijke irritante Meiland weg te sturen. Zulke bagger hoort bij de CO. En dat het scoort zegt meer over het denkniveau van deze mensen dan dat je het kwaliteit kan noemen. Een normaal mens zapt gelijk weg als er weer zo’n kreet komt van öoooooooooooooooooooh wat goooooooooeeeeeeeeeeeed” Verschrikkelijke tv.

 21. Smulpaap

  en daarom is het ook net leuk voor een rubriek van max 4 minuten… SBS lees de wedstrijd eens

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.