Rennen met dienbladen in Voice-concurrent op SBS 6

SBS 6 heeft nu nog het matig bekeken Dance Dance Dance op de vrijdagavond staan, maar op 8 november haalt de zender weer zijn ouderwetse vrijdagavondzwaktebod uit de kast: ‘blockbusterfilms’. Dat is niet geheel toevallig, want op die dag beginnen ook de razendpopulaire auditieafleveringen van The Voice of Holland op RTL 4. Maar wat gaat SBS 6 doen als The Voice versaait met de vervolgrondes? De zender kondigt nu de nieuwe show De Alleskunner aan.

De Alleskunner, dat op vrijdag 27 december in première gaat, is een spelshow waarin honderd mensen hun alledaagse vaardigheden testen om te bepalen wie de beste allrounder is. “Wanneer je 99 verrassende opdrachten lang niet als laatste eindigt ga je met een mooi hoofdprijs naar huis!

Na iedere spelronde valt de persoon die laatste is geworden af. Wat krijgen we te zien? “Van het rennen met een dienblad, het letterlijk zoeken naar een speld in een hooiberg tot het zo snel mogelijk uitrollen van een WC-rol. De spellen in De Alleskunner kunnen heel uitdagend, maar ook super simpel zijn.”

Deelnemers hoeven nergens de beste of de snelste in te zijn. “Het belangrijkste is dat ze in geen enkele spelronde de slechtste zijn.

In het honderdste en tevens finalespel binden de twee laatst overgebleven kandidaten de strijd met elkaar aan. “De meest multigetalenteerde deelnemer neemt na tien afleveringen van De Alleskunner de hoofdprijs in ontvangst.

Waar komt deze formule vandaan? Het is een format van VRT en het productiehuis De Chinezen. Het is in Vlaanderen geen op zichzelf staand programma, maar een rubriek in de tv-show Iedereen beroemd.

Die rubriek, getiteld Homo Universalis, ziet u onderstaand:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen