Matthijs van Nieuwkerk bevestigt gesprek met RTL-Peter

Matthijs van Nieuwkerk heeft al gepraat met de nieuwe programmadirecteur van RTL, Peter van der Vorst. Dat bevestigden beide heren vrijdagavond in de media-uitzending van De Wereld Draait Door. Van der Vorst zette na zijn aantreden alles op alles om de late avond van RTL 4 er weer bovenop te krijgen. Zijn eerste zet was het overtuigen van Beau van Erven Dorens. “We hadden natuurlijk een paar dingen die wel snel gefixt moest worden. De late avond was een probleem.”

Van der Vorst vervolgt: “Eén van mijn eerste telefoontjes ging naar Beau van Erven Dorens om hem te vragen: ‘Please! Jij bent de enige vind ik die we in huis hebben die dat kan doen. Wil je me helpen?’ Sterker nog: ik ben naar Schiphol gegaan om hem daar onverwacht op te halen toen hij van een draaiweek uit Aruba terugkwam en hem daar echt overvallen met die vraag. Gelukkig heeft hij ja gezegd. Dat vind ik ook echt een hoogtepunt. Beau groet echt, dat vind ik heel leuk om te zien.”

Direct daarna belde de RTL-baas met de talkshowkoningin van de NPO. “Eva Jinek is natuurlijk een tweede hoogtepunt. Dat was zo’n beetje het tweede telefoontje dat ik pleegde. Ik heb gewoon gebeld met haar manager, Kristien van Dillen, van: ‘Kunnen we eens praten?’ Dat kon. Dat moet dan allemaal in het geheim natuurlijk. Op geheime locaties, vooral bij mij thuis aan de keukentafel. Dan bouw je met elkaar een band op. Ik wist meteen na het eerste gesprek: wow, dit is leuk, dit klikt enorm. Dit is een vrouw die intelligent en journalistiek is – dat wisten we al – maar ze had een passie voor dat programma en het is een echte maker. Die moeten we gewoon hebben.

Jinek zal bij RTL 4 flink minder kijkers gaan trekken. “Wat wij ons realiseren is dat zij echt niet meteen op het niveau van NPO 1 gaat beginnen, dus ik wil eigenlijk helemaal niet speculeren over kijkcijfers. Bij Beau kijken we daar nu ook nog helemaal niet zo naar. Het programma moet gewoon goed zijn. Dat moeten we langzaam maar zeker gaan opbouwen, dus als ik nu een aantal noem, dan is het totaal uit de lucht gegrepen. Maar goed, Beau zit nu tussen de 400.000 en 500.000 gemiddeld en op vrijdagen veel hoger. Ik hoop dat Eva daar minimaal ook op zit.”

Van Nieuwkerk: “Wat vind je van Fidan Ekiz en Tijs van den Brink, je nieuwe concurrent?

Van der Vorst: “Een apart duo.”

Van Nieuwkerk: “Ga je rustig achterover zitten of denk je: verdomme, dat wordt een spannende wedstrijd?

Van der Vorst: “Nooit rustig achterover zitten. Je moet altijd scherp blijven.”

Matthijs ook naar RTL?

Daarna kwam het gesprek op de toekomst van Van Nieuwkerk. Tafelheer Marc-Marie Huijbregts vroeg Van der Vorst namelijk: “Heb je nog mensen op je verlanglijstje staan, waarvan je denkt: daar wil ik nog mee gaan praten?

Daarop wees Peter Pannekoek naar Van Nieuwkerk. Huijbregts: “We moeten het over de olifant in de kamer hebben toch?

Pannekoek: “Hij heeft een contract in zijn binnenzak mee.”

Van Nieuwkerk: “Ik ben nog niet opgewacht op Schiphol, ik heb hem nog nergens zien opduiken.”

Van der Vorst: “Nee, dat niet, maar laten we gewoon eerlijk zijn: ik heb je uiteraard wel gebeld.”

Van Nieuwkerk: “We hebben elkaar gesproken.”

Van der Vorst: “Ik ben uiteraard heel veel mensen gaan bellen en we hebben een gesprek gehad. Het resultaat zit hier nog steeds aan tafel. Het was een leuk gesprek. Matthijs vindt dit ongemakkelijk, jongens.”

Huijbregts: “Hij zit er nog!

Van Nieuwkerk: “Ik zit hier!

Van der Vorst: “Het is een topper in het vak natuurlijk en die zijn bij ons allemaal welkom.”

Tot slot kwam het gesprek ook nog even op de nieuwe Net5-talkshow Ladies Night. Van der Vorst: “Ik vond het een leuk programma. Ik vond het goed gemaakt en dat stelde me ook gerust, want de producent van het programma is ook de producent straks van de talkshows van Eva en Beau. Ja, ik vond het goed.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen