Özcan Akyol denkt dat succes Meiland kortstondig is

Özcan Akyol verwacht dat het succes van Martien Meiland en zijn programma Chateau Meiland kortstondig is, ook al heeft hij nu de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Dat zegt de NPO-presentator in gesprek met de VARAgids. Meiland en zijn familie zijn momenteel razend populair, maar Akyol denkt niet dat dat zo lang blijft. Zelf is hij geen fan van Chateau Meiland. “Ik heb het één keer gezien en dat voelde als een reguliere aflevering van het bekende programma Ik vertrek“, zegt hij.

Saai, vindt Akyol. “Kennelijk is de gemiddelde Nederlander nogal geïnteresseerd in de schermutselingen van een doodnormaal gezin. Het hoeft niet altijd zwaar. Maar geen zorgen.”

Lang gaat het succes van Meiland dus niet duren, denkt hij. “Binnen de kortste keren duikt er een andere hype op en dan weerleggen we collectief onze aandacht. Zo ging het ook met De luizenmoeder.”

Albert Verlinde liet onlangs bij BNR weten juist wél te geloven in blijvend succes voor Meiland. “Nee, kijk, de hype zal altijd minder worden, maar hij is eigenlijk nog maar net begonnen. De kijkcijfers die ze nu halen zijn pas van de laatste vier, vijf weken. Dat is langzaam opgebouwd. Ik denk dat het zo eigen is dat je er wel even mee door kunt.

Het is nu ook de kunst van Talpa en SBS om het niet uit te gaan melken en te zorgen dat er een stukje exclusiviteit in moet zitten.

Foto: Omroep MAX

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen