Özcan Akyol denkt dat succes Meiland kortstondig is

Geplaatst op ma 21 okt 2019 om 14:00

Özcan Akyol verwacht dat het succes van Martien Meiland en zijn programma Chateau Meiland kortstondig is, ook al heeft hij nu de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Dat zegt de NPO-presentator in gesprek met de VARAgids. Meiland en zijn familie zijn momenteel razend populair, maar Akyol denkt niet dat dat zo lang blijft. Zelf is hij geen fan van Chateau Meiland. “Ik heb het één keer gezien en dat voelde als een reguliere aflevering van het bekende programma Ik vertrek“, zegt hij.

Saai, vindt Akyol. “Kennelijk is de gemiddelde Nederlander nogal geïnteresseerd in de schermutselingen van een doodnormaal gezin. Het hoeft niet altijd zwaar. Maar geen zorgen.”

Lang gaat het succes van Meiland dus niet duren, denkt hij. “Binnen de kortste keren duikt er een andere hype op en dan weerleggen we collectief onze aandacht. Zo ging het ook met De luizenmoeder.”

Albert Verlinde liet onlangs bij BNR weten juist wél te geloven in blijvend succes voor Meiland. “Nee, kijk, de hype zal altijd minder worden, maar hij is eigenlijk nog maar net begonnen. De kijkcijfers die ze nu halen zijn pas van de laatste vier, vijf weken. Dat is langzaam opgebouwd. Ik denk dat het zo eigen is dat je er wel even mee door kunt.

Het is nu ook de kunst van Talpa en SBS om het niet uit te gaan melken en te zorgen dat er een stukje exclusiviteit in moet zitten.

Foto: Omroep MAX
46 Reacties op “Özcan Akyol denkt dat succes Meiland kortstondig is”


 1. Locked

  Niets is voor altijd, gelukkig maar.

 2. Michel77

  Ben het heel vaak eens met Özcan, maar dit een doodnormaal gezin noemen? Een exorbitante homo die opnieuw getrouwd is met zijn vrouw en in het buitenland een kasteel gaat verbouwen tot B&B samen met hun dochter die van een spermadonor een kind hoopt te krijgen. Toevallig kom ik ook uit Deventer, maar dat vinden wij daar echt niet normaal hoor :-D

 3. M.

  Özcan Akyol heeft te vaak een mening over andere, steek je energie is spraaklessen, het zou hem sieren. Deze man kan amper een woord uitspreken, onverstaanbaar, de excuus allochtoon, alleen op TV door de hoeveelheid tint in zijn huid omdat NPO representatief moet zijn. Özcan Akyol misschien ben je wel een redelijk schrijver houd aub bij het schrijven en stop met andere te becommentariëren.

 4. Zucht

  @Michel77: Deventer. Tja, daar zeg je me wat. Dat is ook een hele saaie stad. daar gebeurt nooit wat. Men is daar zeer ouderwets, behoudend en men loopt streng in de pas. Wanneer je daar geboren wordt, kom je direct in een keurslijf terecht. Iets ouder dan krijg je een blauwe spijkerbroek met grijs t-shirt en sportgympen. Welkom in de normale wereld staat er bij iedereen op de voordeur. En vooral niet anders zijn, want dan wordt je in elkaar geramd. Ja Deventer….mooie stad. Je voelt je daar echt welkom.

 5. Noordwijkerhout

  @Michel77 hahaha, nee saai kun je het niet noemen, zelfs een saaie afl. van Ik vertrek is nog leuk.

  Maar laten we eerlijk zijn, Martien kent maar 1 kunstje dus dat hebben we binnenkort wel gezien.En de simpele man die zich slap lacht kan dat Chateau niet betalen.En Martien kennende is hij over een half jaar zelf iedereen zat.

 6. einde TV

  Meiland kan echt nog wel even door als ze het inderdaad exclusief houden. Maar Talpa (ook RTL) kennende, zal net als bij de rijdende rechter, het hele jaar door wel iets te zien van de Meilandjes… Als je het nu even stopt en slim aanpakt kan je volgend jaar september zo 2 miljoen kijkers scoren. Gewoon een jaar rust, en geen herhalingen in de zomer, zoals RTL en SBS dat vaak doen.

 7. Curryworst

  ‘een doodnormaal gezin’?
  Vader is uit de kast gekomen, gescheiden en hertrouwd.
  Zowel Martien als Erica hebben geen behoefte meer aan een partner.
  De jongste dochter heeft ook geen interesse in een man maar wil een tweede kind met behulp van een zaaddonor.
  Noem dat maar normaal.

 8. Curryworst

  Ik bedoel eigenlijk dat ze niet wijs zijn en hulp moeten zoeken. Zou SBS kunnen uitmelken, Meilandjes Zoeken Hulp

 9. Flauwe Kul

  Veel SBS-kijkers herkennen zichzelf in de Meilandjes…. Zegt voldoende..

 10. talpacriticus

  Niet uitmelken? Daar moet je juist bij de Mol voor zijn. Die aasgier verkoopt zijn eigen zoon of zus nog aan de eerste de beste pooier

 11. Ron

  Gewoon het succes doseren. Ik denk namelijk niet die Kunst & Kitsch afgeleide erg gaat scoren. Hij is hij namelijk presentator en zit hij vast aan patronen. Dat zag je ook met Gerard Joling als presentator van programma’s na het overweldigende succes van Joling & Gordon over de Vloer, toen bleef er maar weinig over. Martien is gewoon goed in het spontane en die moet je niet in een strak format gaan gieten wat nu dus wel gebeurd nu hij de presentator moet gaan uithangen. Zonde zonde.

 12. sukkel

  Eus kan wel eens gelijk krijgen Martien moet het kunstje volhouden wat hij doet maar op den duur wordt het ook afgezaagd

 13. Wij van TV eend

  Martien wordt volledig uitgemolken.
  Laten we hopen dat hij het merendeel van de opbrengsten zelf krijgt en dat niet alles naar de uitbuiters gaat onder het mom van —-Eerst de investeerders en daarna ben jij aan de beurt —-, want er komt op deze manier geen later.

 14. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  Sinds wanneer vinden wij het relevant van wat een allochtoon vindt?

 15. Tinie Parkiet

  Deze gespeelde nichterigheid moet snel van de buis.

 16. Pietpiet

  Ozcan heeft op iedereen wat aan te merken, pas zei hij dat ook Wendy van Dijk het allemaal net niet is. Typisch geval ‘de pot verwijt de ketel’. Laat hem lekker z’n vileine zevercolumns schrijven, meer dan een eendagsvlieg wordt hij toch niet. Het is pure angst om vergeten te worden.

 17. Michel77

  @Zucht ik schrijf niet dat ze er niet zijn. Ik schrijf alleen dat dat niet normaal is, ook niet in Deventer. Begrijpend lezen is voor sommige mensen echt zoooo lastig. En dan ook nog volstrekt uit zijn verband trekken ook. Ach ik vind het ook zo sneu voor u.

 18. G.ossip

  Alhoewel ik Chateau Meiland erg leuk vind om te kijken merk je wel dat de sjeu eruit is,het nieuwe is eraf en kan vanaf nu alleen maar minder worden,zo gaat dat.

 19. Boy

  Aan de kijkcijfers te zien zijn de mensen Martien Meiland niet zat voor nu,
  zou best kunnen dat het succes van Meiland kortstondig is maar dat hoeft niet.
  Dat weten we nu nog niet precies.

  Ik vraag me af of er wel echt een derde seizoen komt?

 20. man pan

  Je ziet nu al dat het allemaal beetje fake aan het worden is. De uitzending met de zaaddonor is allemaal van A tot Z scripted.

 21. Nachash

  Dat is hoe de Heer Akyol er zelf over denkt en verwacht omdat hij Zelf geen fan is van Chateau Meiland. De rest van Nederland denkt daar duidelijk anders over en is wél geïnteresseerd in de schermutselingen van dit alles behalve doodnormaal gezin. Daarbij komt dat dit programma zelfs de NPO op het idee heeft gebracht om zelf ook met een soortgelijke programma te komen !..

  De tijden zijn veranderd !….

 22. Boy

  Ik ga vanavond weer met plezier kijken naar Chateau Meiland.
  Martien en zijn gezin geniet ik altijd van om naar te kijken.

  :-)

 23. Sjonge, sjonge

  Wat belangrijk weer allemaal……

 24. FlyingLotus

  Wie is die draqqueen op de foto?

 25. Henny Fleur

  Oxcam, wat valt mij dat tegen van jou om mee te gaan in de hype om Chateau Meiland af te kraken.. Het is gewoon leuk om te zien wat er allemaal kan misgaan met een verbouwing en hoe gezinsleden daarop reageren.. Doet me aan mijzelf denken, laat mijn man ook niet behangen want dan wordt het niks. En wij schelden ook als er wat misgaat.
  De afkrakers doen net of de familie Meiland zelf dit succes had verwacht. Zij zijn ook maar gevraagd.
  En dan NPO1 die straks met de Scheetjes komen. Wat een ordinair stel, haalt het niet met Meiland. Die moeten dan maar naar de commerciële zenders.
  Trouwens ben ik ook uitgekeken op Sterren op het doek. Teveel van hetzelfde.

 26. ano@niem.nl

  Het is compleet fake en een grote act. Tenenkrommend.

 27. B

  Meiland begint inderdaad een tikje gescript te worden . Nu is dit niet echt te vermijden maar begint nu wel erg op te vallen . De stoel wissel in een rijdende auto als tipisch voorbeeld , het overdreven gegil etc. Bij jezelf blijven is moeilijk en de druk om iets leuks neer te zetten is gigantisch.

 28. Boy

  Toch alles is nep op de televisie dus wat maakt dat nou weer uit.
  Je kijkt toch om te ontspannen of het nieuws te volgen…Leuk

 29. BRAAK

  Die meneer presnmteerd dat programma Sterren op het doek op een uiterst arrogante manier, weg met die man!!!

 30. Boy

  Ik vond het niet erg die stoel wissel in een rijdende auto om te zien,
  ook is dat niet nep zo ver wij weten!

 31. Bertus

  Meneer de crimineel heeft mij een beetje te vaak een mening waarvan ie denkt dat iedereen d’r op zit te wachten…. Net als die meiland is onze eus een stripfiguur…. De echte mensen nemen dit soort types nooit serieus… Per definitie dus een kortstondig succes …. Wegwerpmensen!

 32. beerenboot

  Ben benieuwd, wanneer het nieuws komt, das Martien stopt met zijn Chateau. Het vele werk was destijds bij Ik vertrek ook de reden om het bijltje er snel weer bij neer te gooien. Nederlandsers die hopen in theater Meiland te mogen overnachten en te worden entertained, komen waarschijnlijk binnen nu en een half jaar bedrogen uit. We gaan het zien. Gescript of niet, het is wel vermakelijk om naar te kijken!

 33. Lies

  Begrijp wat Eus bedoelt. Jammer dat Martien gezwicht is voor dat andere programma bij SBS.

  De impact van hun reality rogramma vind ik fantastisch. Modern Family Meiland!

  De chemie die PdL en hij samen hebben, dat spettert van het scherm!!! Ik hoop dat zij samen iets gaan doen?

 34. Alexander

  Malaka Martien is een gemaakt typetje, zonder camera doet hij normaal, zo gauw er gefilmd wordt doet hij zijn achterlijke H.O.M.O kunstjes.

 35. Mia kattenvoer

  Deze vuile Turk heeft Erdohan gestemd.
  Ooh wat dat hij goed mee in NL.
  Trap er niet in mensen!
  Hij heeft een dubbele agenda die bajesklant…

 36. E.J

  Wat een taal en wat een beschuldigingen.
  Veel gefrustreerde mensen zeker die alleen maar kunnen roddelen over anderen!
  Mensen ,doe normaal als je wilt reageren!

 37. Eens Eus

  Eens een nietszeggend programma met personages als lege hulzen.

  Dit is het Format van Talpa. Geldgraaien is het devies. Deze meneer met zijn gezin wordt uitgemolken en daarna bij het grofvuil gezet. Einde programma voor Talpa en weer op zoek naar een nieuw slachtoffer om er geld uit te trekken.

 38. Mia kattenvoer

  En een dubbel paspoort, de smeerlap.

 39. Suzy Wang

  ik ook!

 40. aammehoela

  Het is te hopen dat het uitkomt. Dit is echt een heel verschrikkelijk aanstellerig type. Echt iets voor mensen met een beperkt IQ die dit leuk vinden. Want op mijn werk vinden de collega’s die dit leuk vinden een programma als Zondag met Lubach weer niets aan. Veel te moeilijk en langdradig zei zo’n griet. Verbaast me niet dat ze dit zegt. Kijkt enkel naar de CO. En BZV als uitzondering.

 41. Willie Wortel

  Ben een Eus fan, maar hij moet uitkijken dat hij niet een 2e Angela de Jong gaat worden.

 42. anonymous

  Ik denk dat ook.

 43. Mike

  Chateai Meiland is gewoonweg leuk.

  Zucht.. haalt hierboven iemand Zondag met Lubach aan. Wat heeft dat hier mee te maken??

  Dan heb je het over een puur links progaganda programma. Geproduceerd door de vrouw van Ollongren. Je weet wel de vrouw die alles wat niet welgevallig is wil censureren. Die omdat uitkomsten van refererendum anders zijn dan ze zelfs wilde als D66 dan maar negeerde en het referendum daarna maar afschafde in kader van het niet werkte terwijl het er gewoon om ging dat de meerderheid vab de burgers van Nederland gewoon wat anders willen dan het kabinet. Ze zou zo in de DDR passen.

  Dus dat programma Zondag met Lubach?
  Kom nu niet met mee dat de de producent van dat programma getrouwd is met die minister dat dat geen invloed heeft.

  Zondag met Lubach kijker is naief. Denk het prototype kijker die zich al jaren via pro0aganda alles kan wijsmaken. Net zoals de NOS Journaal kijker.

 44. roel van velzen

  Deugturk heeft gelijk het is gewoon allemaal gespeeld.
  Die Martien overdrijft wel heel erg .

 45. Milly

  Eus is een KNUFFEL TURK die zich als een ZEURENDE HOLLANDER ( wil gedragen) ,maar helaas. Eus heeft totaal geen gevoel voor HUMOR en is een zeikerd in zijn soort.
  Ik en velen met mij genieten van MARTIEN en als het succes nou LANGDURIG of KORTSONDIG IS,
  SO IT BE.? Dus heeft een GLAZENBOL. LUMMEL. Ik vond STERREN OP HET DOEK veel leuker met de goedlachse ANNEKE GROENTEMAN..

 46. Ben

  Een grote fakeshow met een klein fakeventje nep tot en met

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.