Pauw vindt kijkcijfers alleen belangrijk voor gastenlijst

Geplaatst op di 22 okt 2019 om 12:30

Jeroen Pauw vindt de kijkcijfers fan zijn talkshow alleen belangrijk vanwege het effect op zijn gastenlijst. Dat zegt de BNNVARA-ster in de Weekend. Een talkshow met hoge kijkcijfers krijgt makkelijker goede gasten dan een talkshow met lage kijkcijfers. “Kijkcijfers zijn voor ons en voor alle talkshows in die zin van belang dat de gasten er naar kijken. Als mensen een boek willen verkopen, een plaat, een mening of wat dan ook, dan houden ze toch in de gaten: welk publiek bereik ik?

De talkshows op de late avond van RTL hebben last van die plaag. “Als jij dan héél laag in de kijkcijfers staat ten opzichte van de anderen, dan krijg je minder goede gasten. Dus dán is het belangrijk. Maar voor de rest – of iemand wat meer kijkers heeft dan de ander, dat boeit mij eerlijk gezegd niet zo.”

Pauw behoort samen Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk tot De Grote Drie van talkshowland. Geeft dat druk? “Nee, ik voel eigenlijk helemaal niet zoveel druk. Ik zit meer in een fase dat ik denk: we zien het wel. Als je dingen al lang doet, en ik doe al veertien jaar zo’n talkshow, dan zou het niet goed zijn als ik er nog druk bij zou voelen.”

Je moet natuurlijk wel gefocust zijn en geconcentreerd, zoals voetballers ook druk voelen tijdens een voetbalwedstrijd kan ik mij zo voorstellen, maar meer dan dat is het niet.”

Foto: BNNVARA
31 Reacties op “Pauw vindt kijkcijfers alleen belangrijk voor gastenlijst”


 1. Piet verdriet 😟

  ✂️ kappertje zou geen kwaad kunnen…✂️✂️✂️✂️

 2. Misutoria

  Gisteren Beau en Pauw gekeken, ik kan wel concluderen dat Beau enorm veel maniertjes van Pauw overneemt waardoor hij zichzelf niet meer is. Overigens is Beau naar mijn mening gewoon niet scherp en snel genoeg. Hij praat te langzaam en moet zoeken naar woorden die achteraf dan ook nog eens enorm voor de hand liggend waren.

 3. Moi

  Leer eens knap schrijven MC. Van met een F. Gaat het niet.🖊🖊✒✏

 4. Ron

  PAUW RULES!!!!!

 5. Ramon

  Jeroen Pauw vergelijken met Beau van Erven Dorens gaat wat mij betreft helemaal mank en een vergelijking van hun talkshows nog meer.

  Jeroen Pauw heeft eigenlijk het hele pakket voor een goede talkshowhost (adrem, spitsvondig, welbespraakt, kritisch, humor, soms vilein en empathisch als het passend is).
  Beau van Ervens Dorens mist gewoon een aantal kenmerken om een goede host te zijn, vooral kritisch vermogen.

  Tel hierbij op het verschil in de kwaliteit van de redactie. Dan weet je gewoon dat Beau niet in de buurt kan komen van Pauw.
  Beau is wat mij betreft ‘gemaakt’ voor human interest, maar zeer zeker niet voor vluchtige actualiteit, diepte-interviews etc.

 6. sukkel

  Pauw is de beste de knapste en slimste

 7. familie Meiling

  Wij gaan liever naar Pauw dan naar die arrogante Beau.

 8. sukkel

  Beau is de maniertjes van Pauw aan het overnemen en jankt als de gasten janken bleh bleh

 9. Ron

  @Misutoria: het ligt Beau ook helemaal niet zo’n talkshow, hij is niet oprecht. Dat oprechte wat hij in ENG programma’s heeft zie ik daar totaal niet in terug. Hij zit daar in een harnas en is totaal zichzelf niet, maar dat is ook qua gasten afhankelijk. De makkelijke gasten uit de entertainment hoek gaan hem beter af dan serieuzere nieuws van de dag items. Trek je conclusies en waar je je op moet gaan richten….

 10. Curryworst

  Vandaar dat Frits Spits de fossiele plaatjesdraaier er zat.
  Om zijn boek te promoten. Zijn vrouw is namelijk overleden en iedereen moet dat dan weten. En erover lezen.

 11. Iemand

  Beau is toch ook helemaal geen journalist?

 12. Ron

  @Iemand: klopt dus moet hij zijn plaats weten.

 13. Iemand

  @Ron
  Leef je nog steeds van de bijstand?

 14. Sjaak

  Wat een hoop zure staatstelevisie medwerkers hier. Beau is net begonnen en doet het helegaar niet slecht. Natuurlijk als je hem vergelijkt met iemand die al 14 jaar het kunstje doet moet hij nog wat leren maar dat is toch prima? Kom op NPO’ers, drink wat minder azijn.

 15. Iemand

  @Iemand 13:32 ; gebruik ff een andere naam! Hoe zielig kan je zijn…

 16. Hou je bek!

  Net zo zielig als de laagopgeleide uitkeringstrekkers die hier dagelijks de hele dag rondhangen.

 17. man pan

  Gisteren een heel mooi gesprek met Frits Spits over het verwerken van het overlijden van zijn vrouw. Jeroen Pauw deed het wederom goed als interviewer, liet hem aan het woord en zo nu en dan bijsturen met goede emphatische vragen.

 18. Erwin

  MC typefouten website nummer 1. Stop er gewoon mee

 19. Marco

  Erwin,

  Gelukkig maak jij geen fouten je lijkt God wel

 20. Nijl

  Heb het hier al vaker gezegd. Het is voor Beau te druk. Te veel mensen, teveel waar hij rekening moet houden en daarom kan hij zich niet goed focussen. Als hij 1 gast heeft per dag. De nieuwsmaker van de dag/gesprek van de dag kan hij zich volledig concentreren, veel meer van zichzelf laten zien. Humor afwisselen met ernst etc. En hij onderscheidt zich dan veel meer ipv een Pauw copy.

 21. Dick Dekker

  Elke keer deze overpeinzingen?
  Jeroen is gewoon de beste interviewer en host van Nederland. ( Punt )
  Onvergelijkerbaar.

 22. Boy

  Fan moet Fans zijn.

 23. Lies

  https://www.ad.nl/show/pauw-past-voor-vervanging-jinek-npo-komt-met-nieuw-duo~a2f915ba/

 24. S

  Matthijs, Jeroen… ze zijn liever lui dan moe en wordt het ze allemaal te moeilijk, vertrekken ze naar respectievelijk Talpa en RTL.

 25. WaveX

  De vrouwenmagneet test weer een nieuwe pruik uit?

 26. Cobweb

  SUKKEL en jij bent: de slechtste leklijkste en de domste van ons allemaal.

 27. Gert

  Beau is gewoon slecht in deze show. Hij is te dom hiervoor. Punt. Pauw wordt de hemel in geprezen maar ik kan hem totaal niet sympathiek of intelligent vinden, sorry hoor.

 28. Gert

  Wie zit mij te zieken, ik heb bovenstaande niet getypt! Ik vind Beau juist geschikt voor deze show. Ik kijk er regelmatig naar en zie de show groeien net als de kijkcijfers! En een goede lead-inn, dat hebben bijna alle programma’s nodig!

 29. Derrick

  @gert, niemand zit te zieken. Mensen kiezen gewoon een pseudoniem.

 30. Yes

  Vindt Beau ook slecht. Hij kan het totaal niet, begrijp niet dat hij niet van die show gesleurd wordt. Dat was bij ieder ander allang gebeurd. God wat is die man dom.

 31. Ben

  Puur gelul. Hij gaat vluchten. De echte kijkcijfers beneden de 500.000 kijkers lekken steeds meer en vaker uit nepventje

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.