Pauw vindt kijkcijfers alleen belangrijk voor gastenlijst

Jeroen Pauw vindt de kijkcijfers fan zijn talkshow alleen belangrijk vanwege het effect op zijn gastenlijst. Dat zegt de BNNVARA-ster in de Weekend. Een talkshow met hoge kijkcijfers krijgt makkelijker goede gasten dan een talkshow met lage kijkcijfers. “Kijkcijfers zijn voor ons en voor alle talkshows in die zin van belang dat de gasten er naar kijken. Als mensen een boek willen verkopen, een plaat, een mening of wat dan ook, dan houden ze toch in de gaten: welk publiek bereik ik?

De talkshows op de late avond van RTL hebben last van die plaag. “Als jij dan héél laag in de kijkcijfers staat ten opzichte van de anderen, dan krijg je minder goede gasten. Dus dán is het belangrijk. Maar voor de rest – of iemand wat meer kijkers heeft dan de ander, dat boeit mij eerlijk gezegd niet zo.”

Pauw behoort samen Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk tot De Grote Drie van talkshowland. Geeft dat druk? “Nee, ik voel eigenlijk helemaal niet zoveel druk. Ik zit meer in een fase dat ik denk: we zien het wel. Als je dingen al lang doet, en ik doe al veertien jaar zo’n talkshow, dan zou het niet goed zijn als ik er nog druk bij zou voelen.”

Je moet natuurlijk wel gefocust zijn en geconcentreerd, zoals voetballers ook druk voelen tijdens een voetbalwedstrijd kan ik mij zo voorstellen, maar meer dan dat is het niet.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen