Nikkie Plessen dragon in NPO 1-show Dragons’ Den

Nikkie Plessen krijgt een belangrijke rol in de revival van Dragons’ Den, die in het voorjaar acht weken lang te zien zal zijn op de felbegeerde zondagavond van NPO 1. Ze is een van de vijf dragons. Dat heeft omroep WNL laten weten. Ondernemers krijgen in Dragons’ Den de kans om hun bedrijf te pitchen aan ‘een panel van de succesvolste zakenmensen van ons land’. Zij strooien in de show met geld; elke kandidaat aast namelijk op een investering van een van de vijf zakenlieden.

Plessen (34) is eigenaar van modeconcern NP Fashion. “Acht jaar na de lancering van haar merk wordt haar kleding internationaal verkocht, heeft ze diverse brandstores, is het label uitgebreid met kleding voor mannen en kinderen en boekt het bedrijf recordwinsten. Plessen investeert graag in goede ideeën en geeft ondernemers een kickstart met haar kennis, ervaring en middelen.

De volgende dragon is Michel Perridon (56), oud-eigenaar van computeraccessoire-merk Trust. “In 2018 verkocht hij Trust aan investeringsfonds Egeria. Op dit moment houdt Perridon zich bezig met beleggen, investeren in vastgoed en het verzamelen van kunst.”

Door naar de nummer drie: de 44-jarige Pieter Schoen, telg uit ondernemersfamilie Sigma Coatings en oud-eigenaar van de Nederlandse Energie Maatschappij. “In 2009 besloot Schoen zich ook te gaan richten op het investeren in bedrijven, daarbij gebruikmakend van zijn kennis en ervaring. Hij richtte daarom zijn eigen investeringsmaatschappij Shoe investment op, welke direct investeert in een dertigtal ondernemingen.

Horeca-ondernemer Won Yip (50) is de vierde dragon. Hij kocht op 19-jarige leeftijd zijn eerste kroeg in Goes en is nu een van de grootste horeca-uitbaters van Amsterdam. Hij bezit bijna alle horecabedrijven aan en rond de Dam.

Tot slot is de Amerikaanse Shawn Harris (55), oud-eigenaar van Nature’s Pride, van de partij. “Ze kwam in 1989 naar Nederland, zonder baan en zonder geld. Dertig jaar later is haar bedrijf Nature’s Pride uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met een omzet van rond de 400 miljoen euro. Harris is bekend geworden als de avocadokoningin; ze was de eerste in Europa die avocado’s en mango’s eetrijp ging verkopen.”

Presentator Sander Schimmelpenninck, de hoofdredacteur van Quote, heeft er zin in: “De Dragons vormen een geweldige mix van ervaring en talent. Het zijn uitgesproken persoonlijkheden die allemaal hun zakelijke sporen hebben verdiend en iedere ondernemer veel kunnen leren.

Geïnteresseerd om je businessidee voor te leggen aan de Dragons? Geef je dan op via de website van WNL. Je kan je aanmelden tot begin november.

Dragons’ Den, gemaakt door Chateau Meiland-producent Vincent TV Producties, is in het voorjaar van 2020 te zien op NPO 1.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen