Net5 vindt Ladies Night geen voorbeeld hokjesdenken

Net5’s creatief directeur Jildou van der Bijl vindt het geen vorm van hokjesdenken dat ze met haar zender nu een talkshow voor alleen vrouwen heeft gelanceerd. Dat zegt ze in gesprek met de NOS. Ladies Night is nu twee afleveringen onderweg en sommige critici vinden het programma-idee een beetje gek in tijden van vrouwen die zo veel mogelijk gelijk willen zijn aan de man. “Wij zeggen: we richten ons op de helft van Nederland, maar de andere helft mag ook gewoon meekijken.”

Jildou ziet het dan ook niet als hokjesdenken. “Ik weet niet of je daarmee heel erg bezig bent met mensen in hokjes te verdelen. Het gaat dan ieder geval om een heel groot hok.

Met Ladies Night wil ze de tv-kijker slechts een vrouwelijke blik op de wereld geven. “Die is gewoon anders dan hoe mannen kijken. Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk: ze denken anders, voelen anders. Wij willen programma’s maken met oog voor de persoonlijke kant van verhalen.

Het is bovendien een comfortabele omgeving voor de vrouw, zegt ze. “Vrouwen met een mening worden harder afgerekend dan mannen, juist ook door vrouwen. Met Ladies Night hopen we een grappige en toch ook veilige omgeving te kunnen bieden waar vrouwen zich wél durven uit te spreken.”

Hopelijk inspireren zij daarmee de vrouwen die thuis zitten te kijken.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen