Michiel Huisman wordt mogelijk Songfestival-host

Het heeft er alle schijn van dat Michiel Huisman een van de drie presentatoren van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam wordt. Dat zei showkenner Aran Bade gisteren in RTL Boulevard. Bade is er behoorlijk zeker van. “We hebben dus uit betrouwbare bron gehoord dat van drie presentatoren Michiel Huisman zou zijn benaderd, onze trots in Hollywood. Hij heeft Games of Thrones gedaan en is een fantastische acteur. Charmant, een talent, hij is ook muzikaal en hij kan zingen.

Huisman heeft nog geen ervaring als presentator. “Met een beetje charme en autocue kom je al een heel eind. Ik zou het een heel goede zet vinden, want het geeft internationale allure. Hij zou zijn gevraagd en hij is nu aan het denken wat hij gaat doen. De bronnen zeggen dat het heel dichtbij is.”

De verslaggever legde het gerucht voor aan Sietse Bakker, de uitvoerend producent van het Songfestival. “Een mooie naam“, reageerde hij.

Bade: “Zou dat kunnen?

Bakker: “Misschien, wie weet.”

Bade: “Heb jij gesprekken al?”

Bakker: “Ik zeg niks. Ik oefen mijn pokerface hier.”

Wel wilde hij zeggen dat de presentatie al bijna rond is. “Daar zijn we bijna uit. Dat puzzeltje moet kloppen en dat is best ingewikkeld.

Het worden er waarschijnlijk drie. “Vier is misschien een beetje veel. De Nederlandse kijker zal die mensen ongetwijfeld kennen straks, maar de internationale kijker heeft niet genoeg tijd om die mensen te leren kennen. Dan is drie eigenlijk wel heel mooi.

Baalt hij van het vertrek van Eva Jinek naar RTL 4? “Dat vinden wij heel jammer natuurlijk bij de publieke omroep, maar gefeliciteerd. Ik sluit niets uit.

Verder liet Bakker los dat er al gekozen is voor een decor. “Ja, we hebben zelfs al stiekem gekozen. Als je een decor kiest, ga je het daarna uitwerken en dat kost ook heel veel tijd. Je moet dus al snel een keuze maken.”

Het wordt volgens hem niet onnodig duur. “Het gaat hier wel op z’n Nederlands. We draaien elk dubbeltje om en denken steeds na: is het echt nodig en kan het ook anders? Maar dat moet geen afbreuk doen aan de kwaliteit.”

Foto: RTL

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen