Michiel Huisman wordt mogelijk Songfestival-host

Geplaatst op za 26 okt 2019 om 11:00

Het heeft er alle schijn van dat Michiel Huisman een van de drie presentatoren van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam wordt. Dat zei showkenner Aran Bade gisteren in RTL Boulevard. Bade is er behoorlijk zeker van. “We hebben dus uit betrouwbare bron gehoord dat van drie presentatoren Michiel Huisman zou zijn benaderd, onze trots in Hollywood. Hij heeft Games of Thrones gedaan en is een fantastische acteur. Charmant, een talent, hij is ook muzikaal en hij kan zingen.

Huisman heeft nog geen ervaring als presentator. “Met een beetje charme en autocue kom je al een heel eind. Ik zou het een heel goede zet vinden, want het geeft internationale allure. Hij zou zijn gevraagd en hij is nu aan het denken wat hij gaat doen. De bronnen zeggen dat het heel dichtbij is.”

De verslaggever legde het gerucht voor aan Sietse Bakker, de uitvoerend producent van het Songfestival. “Een mooie naam“, reageerde hij.

Bade: “Zou dat kunnen?

Bakker: “Misschien, wie weet.”

Bade: “Heb jij gesprekken al?”

Bakker: “Ik zeg niks. Ik oefen mijn pokerface hier.”

Wel wilde hij zeggen dat de presentatie al bijna rond is. “Daar zijn we bijna uit. Dat puzzeltje moet kloppen en dat is best ingewikkeld.

Het worden er waarschijnlijk drie. “Vier is misschien een beetje veel. De Nederlandse kijker zal die mensen ongetwijfeld kennen straks, maar de internationale kijker heeft niet genoeg tijd om die mensen te leren kennen. Dan is drie eigenlijk wel heel mooi.

Baalt hij van het vertrek van Eva Jinek naar RTL 4? “Dat vinden wij heel jammer natuurlijk bij de publieke omroep, maar gefeliciteerd. Ik sluit niets uit.

Verder liet Bakker los dat er al gekozen is voor een decor. “Ja, we hebben zelfs al stiekem gekozen. Als je een decor kiest, ga je het daarna uitwerken en dat kost ook heel veel tijd. Je moet dus al snel een keuze maken.”

Het wordt volgens hem niet onnodig duur. “Het gaat hier wel op z’n Nederlands. We draaien elk dubbeltje om en denken steeds na: is het echt nodig en kan het ook anders? Maar dat moet geen afbreuk doen aan de kwaliteit.”

Foto: RTL
35 Reacties op “Michiel Huisman wordt mogelijk Songfestival-host”


 1. M.

  De beste NPO keuze ooit, samen met Doutzen Kroes… Capabel mensen met ongekend talent en visie…thank god…

 2. Ron

  Wel een out of the box naam in ieder geval. Maar weet niet of hij presentatie skills heeft. En Peter v/d Vorst heeft aangegeven dat hij open staat voor samenwerking en dus een Eva Jinek wel zou willen uitlenen aan het ESF. Dus van alles is nu weer mogelijk. Dan wordt het wat mij betreft Michiel, Eva en Chantal Janzen.

 3. BLOB

  Waarom willen we ons land zo aantrekkelijk mogelijk neerzetten op het ESF??
  Willen we nóg meer nichten, Afrikanen en handophouders naar ons land halen?

 4. xandertje

  In de roos! Nu Chantal nog en we staan niet voor schut. Jan Smit kan thuisblijven!

 5. Nikki

  Heerlijke vent, ik ben voor!

 6. M.

  Zolang maar geen nep, niet grappig en op leeftijd, vrouwtjes a la Jinek worden neergezet vind ik prima, Chantal Janzen aub niet, die overschat zichzelf, niet appetijtelijke om te zien, haar hele gezicht is plat gebotoxd, geen mimiek meer. NPO loopt op het juist pad, door in gesprek te gaan met Michiel & Doutzen!!!

 7. MC bezoeker 43

  Is dit familie van Henny? Hoe kun je nou kiezen voor een niet presentator op zo”n belangrijke avond voor Nederland. Wat een risico neemt de organisatie hiermee.

  Ik ben van mening dat hier de beste presentatoren moeten staan die we hebben een dan mag Martijn Krabbe niet ontbreken.

 8. Suze

  @M. Ooit Doutzen het Gouden Kalveren gala zien presenteren? Was uitermate slecht!!! Mooie vrouw, verder niet doen! Presentatie: Michiel uitstekende keuze, Uiteraard Eva….kan het mooi in het gareel houden. Daarnaast Chantal, de enige van de 3 met ervaring in dergelijke grote live shows. Is namelijk nogal wat!! En zorgt mooi voor de nodige dosis humor en relativering. Daarnaast Nikkie Tutorials in de greenroom of backstage of iets. Miljoenen aan hangers en goed Engels!

 9. Zalmneusje

  Doutzen?? Dat is nu echt hét voorbeeld van iemand die gewoon alleen mooi kan wezen. Geen enkele charme of spontaniteit, afgezien nog van dat monotone en bedeesde stemmetje.

 10. Suze

  Oh en even voor de duidelijkheid: Enma Wortelboer een Nederland verbod geven die periode. Stuur haar met BNN op een enkeltje naar de maan van mij part. Cornald en Jan gewoon op hun vertrouwde stek. Is elk jaar weer genieten!!

 11. Katja

  De naam Huisman is sowieso vertrouwd in Nederland. goede keuze dus.

 12. Greet

  Herman,Eva en Chantal…..geen Cornald of Jan( ergens op de achtergrond misschien). Emma Wortelboer die periode met een enkelband thuis.De dames normale showkleding aan, normaal kapsel en normale make-up.Dat we ze herkennen zeg maar.Niet zoals laatst met Dionne Stax gebeurde.Breng de eenvoud weer terug,want het wordt steeds kostbaarder dat Songfestival.En vergeet niet dat het om de liedjes gaat en niet om lasershows,musicals, dance-events, toneelstukken.Back to basic.

 13. robb

  De namen zijn al bekent ,ik denk dat het namen zijn die niemand had verwacht.

 14. Simon

  Zonder enige presentatie ervaring lijkt mij dit toch wel riskant maar ja hij spreekt neem ik aan uitmuntend Engels en dat is ook wat waard. Verder een prettige verschijning en veel camera ervaring.

 15. animo

  Michiel Huisman is veel te duur .

 16. Stefan

  Hoezo te duur, zo n grootheid is hij ook nog niet en dit zou juist hem heel veel bekendheid geven

 17. Sven L.

  Outsider, maar daarom wel erg leuk. En spreekt vloeiend Engels inderdaad.

  Ik blijf toch ook hopen op Sylvie Meis. Bekend in heel Europa. En je kunt van Meis heel veel vinden qua persoonlijkheid, maar presenteren kan ze wel degelijk. Daarbij: in Nederland is ze misschien niet zo populair maar in de rest van Europa zien ze een ex-voetbalvrouw die een ziekte heeft overwonnen.

 18. robb

  Sven L :Mee eens,Chantal kent niemand.

 19. Pieter

  Heeft hij vorig jaar gewonnen met dat begrafenis nummer?

 20. Uuuh

  Sven L. Mee eens! Chantal Jansen is een boerentrien in vergelijking met Silvie. Haar ‘grappige manier van doen’ pikken wij nog wel op maar daar heeft de rest van Europa geen boodschap aan.

  Wat mij deugt doet is dat in dit rijtje Jan Smit geheel ontbreekt. Die heeft zich de afgelopen jaren zo naar binnen gewerkt dat je hem bijna niet meer kunt weigeren. Ik hoop dat de organisatoren voor kwaliteit gaan en we Jan alleen terug zullen zien in de rechtszaal ivm contractbreuk.

 21. Tim H

  Ik ken de man helemaal niet.

 22. Jasper

  Wat een onzin dat europa ze moet kennen. Of kende iedereen ook de mensen van de andere landen die de songfestival hebben gepresenteerd. Het gaat om kwaliteit, en sylvie meis kan inderdaad wel presenteren. Je zag dat heel goed toen ze samen met van de boom. Wedden dat ik het kan moest presenteren. Van der boom leek wel een stagiar, vergeleken met sylvie. Ze schakelde vd ene taal over naar de andere zonder enige moeite.

 23. Erwin

  @BLOB: Ja! Blijf jij lekker in je uitkeringstrekkende aanleunwoning je ergeren aan alles en vooral je gebrek aan opleiding, dan halen wij nichten dit land binnen. Zoveel mogelijk!

 24. Paolo 2.0

  Ja en omdat we ESF dit jaar nu eenmaal ‘moeten’ organiseren is dit een fantastische goede keuze.
  Laat het hierbij! Huisman spreekt goed engels, is good looking en wars van huppelk..t gedrag.

 25. Paolo 2.0

  @Tim H,

  Dat zegt wellicht meer van jou!

 26. Stefan

  Michiel samen met Doutzen in een Versace look! Dat gaat van het scherm spatten! AUB geen platgespoten botox koppie Chantal want zelfs haar presentatie klusjes in Duitsland vielen niet in de smaak. Duitse pers maakte Chantal compleet af. Alleen wij in NL vinden Chantal leuk.

 27. toxilogic

  Nou dan Carice v Houten ook maar, kan ook zingen en is nog veel beroemder dan Huisman van Game Of Thrones….

 28. FlyingLotus

  Best een goede keus, waarom weet ik ook niet. Ken die troela niet eens.

  Ik zeg doen, zijn we van dat geouwehoer af.

 29. Suzy Wang

  Dan heb je wel wat in Huis.

 30. anoniem

  Een talentenjacht op tv houden voor de host?

 31. Lennart

  Top.

 32. Joris Mul

  Chantal Jansen is provinciale trut met oude kop en denkt dat ze leuk is, geen optie. Eva Jinek is oud en kil en mist uitstraling. Jan Smit is dom en mist educatie en spreekt geen Engels. Silvia Meis is de enige die dit kan. Geen enkele Nederlandse Bn’er kan dit. Vergeet niet dat de TV hier door de familie de Mol failliet is geraakt. Echte talenten worden door de Mollen buiten spel gezet.

 33. Daan

  Waarom heeft iedereen het toch steeds over Jinek, zij komt zo niet leuk over bij zo’n ESF.

 34. Kijkcijfers

  Amber van het journaal
  Michiel Huisman
  Marwan Kenzari
  En Eva Jinek heb ik geen probleem mee.

  Dacht zelf al aan Michiel Huisman, ook al ben ik geen fan van die serie.

 35. Claire

  Michiel Huisman is een zalige vent om te zien en hij spreekt goed Engels.
  Ik zou zeggen DOEN!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.