Marco Borsato vindt Privé onvolledig: ‘Niet netjes’

Marco Borsato is niet helemaal te spreken over de manier waarop weekblad Privé zijn affaire met Iris Hond naar buiten heeft gebracht. Dat gaf hij vrijdagavond aan in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Privé confronteerde Borsato met de ontdekking van zijn affaire, waarop de zanger besloot een verklaring af te geven. Die is echter niet integraal afgedrukt en dat stoort hem. “Ze hebben er stukjes uit gebruikt en dat vond ik niet zo netjes“, aldus de Dromen Zijn Bedrog-zanger.

Van Erven Dorens begon het interview met Borsato gelijk met het nieuws over zijn affaire. “Hoe gaat het met je? Want het was nogal een tumultueuze, gekke week.”

Borsato: “Dat is absoluut waar.”

Van Erven Dorens: “Hoe ben je omgegaan met de mediastorm?

Borsato: “Ja, hoe ga je ermee om… Wij werden gebeld door de krant dat die een sensationeel verhaal hadden, wat overigens tien jaar oud was, en wat ik daarvan vond. Ze hadden het erover dat het zeven jaar geduurd had en dat ik dat pas vorige maand aan mijn vrouw verteld had, wat allemaal niet waar was, en of ik daar een reactie op wilde geven. Wij vinden dat primair een zaak van ons samen.”

Toch besloot de hitzanger om met een verklaring te komen. “Eigenlijk reageren we nooit op geruchten, maar omdat dit voor een deel waar was had ik wel het gevoel om een verklaring te geven om heel veel onduidelijkheid te voorkomen en dat sensatieverhaal wat in de pen zat te weerleggen. Toen hebben wij die verklaring gegeven, alleen die hebben ze die nacht niet in zijn volledigheid afgedrukt. Ze hebben er stukjes uit gebruikt en dat vond ik niet zo netjes.”

Omdat Privé koos om de verklaring gedeeltelijk over te nemen, bracht Borsato zijn verklaring zelf ook naar buiten. “We hebben toen ’s nachts besloten om dan maar onze verklaring in ieder geval online te gooien, zodat in ieder geval ons verhaal ook duidelijk te lezen was. Wij vinden het primair een zaak van ons en dit is ook het enige wat we erover wilden zeggen en daarmee is het voor ons ook klaar. Het is een verhaal van tien jaar terug.

Borsato is blij met alle reacties op het nieuws over zijn vreemdgaan. “Het viel me op dat ik 3,5 duizend reacties had en 99 procent van de reacties was het met ons heen. Er zaten hartjes bij en steunbetuigingen. Niet dat ze goedkeuren wat ik gedaan heb, maar wel dat het een zaak is tussen ons en niet zozeer van het publiek. Ik denk dat ik iets van tien comments heb verwijderd die ik nasty en gemeen vond.”

Leontine Borsato, de vrouw van Marco, zat front row bij Beau.

Lees ook: Privé zat met heel team op affaire Marco Borsato (18 oktober)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen