Linda legt lat laag, wil 200.000 kijkers voor Ladies Night

Linda de Mol wil dat de door haar geïnitieerde talkshow Ladies Night van Merel Westrik vanavond met minstens 200.000 kijkers van start gaat op Net5. Dat heeft ze gisterenavond gezegd in De Wereld Draait Door. De Mol was sportief openhartig over haar kijkcijferwensen. “We hebben van tevoren een beetje gekeken wat Net5 normaal doet rond dat tijdstip. Nou, iets van 250.000 en op een goede avond 300.000 tot 350.000 kijkers. Mensen moeten het nog vinden“, zei de tv-koningin.

Ze tempert de verwachtingen. “We zitten ergens op 9 op de afstandsbediening en het duurt even voor je er bent. Het is een kleine zender. Als je ziet dat Beau op RTL 4 op een woensdagavond gemiddeld 325.000 kijkers heeft, dan denk ik dat wij reëel moeten zijn. Alles boven de 200.000 is oké, vanaf 250.000 word ik blij, bij 300.000 hangt de vlag uit en onder de 200.000 heb ik een lichte depressie. Ja, dat is toch duidelijk?

Voor als het niet lukt, geeft De Mol alvast bij voorbaat de schuld aan Ajax. Die club komt volgens De Mol vanavond in actie, alleen weet niemand tegen welke club en op welke zender. “Ja, mijn dochter is die-hard-Ajax-fan, dus die kijkt naar Ajax.

Dit weekend mikte De Mol in NRC Handelsblad op 300.000 kijkers. “We willen vooral aan het merk bouwen, met eigen programma’s. Dat heeft tijd nodig en zal niet meteen veel kijkers opleveren. Als we met Ladies Night op 300.000 vaste kijkers uitkomen, met een goed marktaandeel in de doelgroep, is het prima.”

Ze vervolgde in de krant: “We hebben niet de illusie dat we de kijkcijfers van Jinek zullen hebben. We hebben nu de serie Iris en de 12 dates, waarin pianist Iris de Hond naar een man zoekt, en daar kijken nog niet genoeg mensen naar (gisteren 133.000, red.). Maar het past qua gevoel wel naadloos bij de zender zoals we die voor ogen hebben.”

Ladies Night is vanavond om 21.30 uur te zien op Net5, direct na het nieuwe Misdaad Advocaten. De concurrentie is zeer mild: NPO 1 zendt een goededoelendingetje uit, RTL 4 het tv-gedrocht Je Kent Me Toch Schat en SBS 6 het matig bekeken Zo Goed Als Nieuw.

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen