Linda legt lat laag, wil 200.000 kijkers voor Ladies Night

Geplaatst op wo 16 okt 2019 om 11:00

Linda de Mol wil dat de door haar geïnitieerde talkshow Ladies Night van Merel Westrik vanavond met minstens 200.000 kijkers van start gaat op Net5. Dat heeft ze gisterenavond gezegd in De Wereld Draait Door. De Mol was sportief openhartig over haar kijkcijferwensen. “We hebben van tevoren een beetje gekeken wat Net5 normaal doet rond dat tijdstip. Nou, iets van 250.000 en op een goede avond 300.000 tot 350.000 kijkers. Mensen moeten het nog vinden“, zei de tv-koningin.

Ze tempert de verwachtingen. “We zitten ergens op 9 op de afstandsbediening en het duurt even voor je er bent. Het is een kleine zender. Als je ziet dat Beau op RTL 4 op een woensdagavond gemiddeld 325.000 kijkers heeft, dan denk ik dat wij reëel moeten zijn. Alles boven de 200.000 is oké, vanaf 250.000 word ik blij, bij 300.000 hangt de vlag uit en onder de 200.000 heb ik een lichte depressie. Ja, dat is toch duidelijk?

Voor als het niet lukt, geeft De Mol alvast bij voorbaat de schuld aan Ajax. Die club komt volgens De Mol vanavond in actie, alleen weet niemand tegen welke club en op welke zender. “Ja, mijn dochter is die-hard-Ajax-fan, dus die kijkt naar Ajax.

Dit weekend mikte De Mol in NRC Handelsblad op 300.000 kijkers. “We willen vooral aan het merk bouwen, met eigen programma’s. Dat heeft tijd nodig en zal niet meteen veel kijkers opleveren. Als we met Ladies Night op 300.000 vaste kijkers uitkomen, met een goed marktaandeel in de doelgroep, is het prima.”

Ze vervolgde in de krant: “We hebben niet de illusie dat we de kijkcijfers van Jinek zullen hebben. We hebben nu de serie Iris en de 12 dates, waarin pianist Iris de Hond naar een man zoekt, en daar kijken nog niet genoeg mensen naar (gisteren 133.000, red.). Maar het past qua gevoel wel naadloos bij de zender zoals we die voor ogen hebben.”

Ladies Night is vanavond om 21.30 uur te zien op Net5, direct na het nieuwe Misdaad Advocaten. De concurrentie is zeer mild: NPO 1 zendt een goededoelendingetje uit, RTL 4 het tv-gedrocht Je Kent Me Toch Schat en SBS 6 het matig bekeken Zo Goed Als Nieuw.

Foto: BNNVARA
38 Reacties op “Linda legt lat laag, wil 200.000 kijkers voor Ladies Night”


 1. Dennis

  TV kijken is gewoon niet meer van deze tijd.

  Gewoon het hele medium op doeken, scheelt zoveel geld!

 2. Ron

  Ruim 180.000 voor de eerste….

 3. Kis

  Het lijkt me serieus een leuk programma, denk dat het vanavond goed zal scoren!

 4. Bo

  Alleen Ajax speelt helemaal niet vanavond. Dat zelfs Mathijs als Ajaxfan dit niet wist.

 5. Bo

  Gok dat er zo maar 500.000 kijkers vanavond naar Linda gaan kijken. Er is geen bal op tv en iedereen is nieuwsgierig naar het kippenhok op Net5.

 6. MolTalk

  Met 200.000 zal ze, ondanks wat ze zegt, zeer ontevreden zijn! En Ajax kun je niet blamen vanaviond inderdaad. Wat een flut ingestudeerde reactie, zeg.

 7. Hans S.

  Merel Westrik zat zenuwachtig en onrustig aan tafel.

 8. Tina

  Dat zal vanavond niet anders zijn.

 9. Paul

  Ik vind Merel altijd heel leuk, maar gisteren kwam ze zo zenuwachtig naast Linda over. Voelde niet echt.
  En Linda komt weer in een lichte depressie als ze haar doel niet haalt. Linda je blijft een geweldige vakvrouw, maar stel je niet zo aan en maak het niet zo belangrijk. Er zijn echt heel veel ergere dingen in de wereld.

 10. Bart

  Bo denk je echt dat die slungel, de zus van john gaat tegen spreken. Hij durfde het programma niet eens te beoordelen. Dus vroeg hij aan eus wat hij er van vond. Terwijl je aan zijn gezicht kon zien, dat hij meteen dacht. “Dit is helemaal niks en wordt een flop”. Maar dat durft hij natuurlijk niet te zeggen.

 11. Ad

  Wat een fail over AJAX gister bij DWDD! Ajax speelt vanavond helemaal niet!!! Was 1x in de intro en nog een keer in de outro! LOL…REDACTIE!!

 12. Ad

  Sowieso grote fail gister bij DWDD…..Vader als slavendrijver van zijn YouTube-kind!

 13. Bart

  Zag gisteravond al een voorstukje bij Boulevard, maar dit word echt niks wat een kippenhok! Dit word een grote flop. (sorry Merel) maar ik denk dat je veel beter bij RTL Nieuws had kunnen blijven.

 14. Efa

  1e uitzending zal veel kijkers ‘trekken’ maar daarna zal de daling ingezet worden! ☺

 15. MolTalk

  1e uitzending zal inderdaad nog wel 400.000 scoren. En per uitzending daarna 50.000 tot 100.000 er af.

 16. man pan

  Gaap.. dit wordt weer niets… Olcay Gulsen, Roxeanne Hazes , Tjitske Reidinga.

  In Amerika is The View een succes omdat de dames aan tafel zeer mondig zijn met een heel uitgesproken mening, daardoor is het heel vermakelijk om de liberale Joy Behar te zien clashen met conservatieve Meghan McCain.

  M.a.w. vervang al die suffe ‘vriendinnen’ met types als Annabel Nanninga, Simone Wijnands, Angela de Jong

 17. Jari

  Merel gaat Iris achterna.

 18. Ron

  The View is ook een succes omdat het dagelijks is, de kijker krijgen een band met dames die hier aanschuiven daarom is het ook zo succesvol en erg goed gemaakt. Wekelijks kun je dit nooit evenaren.

 19. Ron

  Bovendien wordt het in de US eind van de ochtend uitgezonden. Dat is een tijdstip wat in Nederland ongebruikelijk is omdat de TV kijk cultuur en consumptie er van heel anders is. Je zou het hier dus eigenlijk aan het eind van de middag moeten uitzenden; dagelijks.

 20. Hetzelfde

  Linda overvleugelt Merel. Was gisteren ook in de promo’s te zien. Merel wordt overschat.

 21. Efa

  Ik ruik een nieuw format! “Linda en de 12 mislukte programma’s!”

 22. Norvo

  Het valt ook niet mee om Linda de Mol te overvleugelen, hoe hard ze ook probeert pretentieloos en one of the girls te zijn… Het is en blijft Linda de f*ckin’ Mol. Dat werkt intimiderend, zeker nu ze feitelijk Net 5 is geworden.

  Linda als panellid werkt niet, ze is gewoon een paar maatjes te groot voor die ballenbak. Je zag ’t zelfde gebeuren met Albert Verlinde in 6 inside.

 23. zucht

  Het programma is in ieder geval niet live. Dus kunnen er 100 filters over het beeld om de dames er enigszins appetijtelijk uit te laten zien. En ze kunnen fijn knippen. Versprekingen en domme opmerkingen of de slappe lach zullen we niet horen. Want de dames willen oh zo stoer en intelligent over komen.
  Linda had gisteravond haar reacties goed ingestudeerd. Het kwam bijna natuurlijk over. Kwam opeens met allerlei alliteraties op de proppen (de kont van Kim, etc.).
  Linda is een arrogante ijdele keiharde zakenvrouw die lekker gewoon wil over komen.
  Bah.

 24. MolTalk

  Wat Zucht zegt..

 25. MolTalk

  Merel is gioed in autocue, dus voor dit programma zal ook alles wel zijn gescript en uitgeschreven.

 26. Gordon

  Is Linda de Mol of Merel?

 27. Pieter

  @Moltalk, enige ruimte zal er wel zijn toch? Ook hier geldt “schoenmaker blijf bij je leest….”

 28. Mark

  Ze lieten stukjes van de pilot zien in DWDD. Oei, wat slecht en gemaakt… En die domme dozen die er naar kijken (huisvrouwen die ook de Linda en de Libelle lezen?) trappen er massaal in. Die zitten dus met zo’n latte macchiato en een kussentje op de schoot voor de buis. Zum kotzen…

 29. zoe

  Zal niet lukken.

 30. roel van velzen

  Niks zeggend eierstok gelul.

 31. einde TV

  Dit geloof je toch zeker zelf niet, tevreden zijn met 200 duizend kijkers? Wat een dom verhaal, net als dat Ajax zou spelen…
  Valt Linda nou eindelijk door de mand?

 32. Benedenvaldrijver

  Repressie? Heus? Wat een raar gebazel.

 33. Linda en merel een enorme flop bij dwdd

  Mathijs hoefde geen kritische vragen te stellen ( want dat doet hij nooit) aan de dames Linda en Merel in dwdd.

  Wat een droefenis die 2 vrouwen. Geen touw aan vast te knopen. Inhoudelijk erg dom en ongestructureerd. Merel en Linda waren bezig om zichzelf te promoten maar het stupide dameskoppel etaleerde een een staaltje stompzinnigheid en zelfverheerlijking.

  Conclusie zelf de gemiddelde huisvrouw met een vmbo diploma haakt af, het is broddelwerk en niet meer van deze tijd.

  Zelfs 100.000 kijkers zou te veel zijn maar er zijn altijd onnadenkende waar alles wat beweegt en geluid maakt naar gekeken wordt. Dit is de doelgroep van het kwaliteitsloze kippenhok amusement zonder inhoud.

 34. Mick

  Eerste indruk: Dit ziet er niet uit als iets waarmee je blij bent met 200.000 kijkers.

  Beginnen met vloeken is nou niet echt heel handig. Wordt Fidan echt de opvolgster van Eva?

 35. Mick

  Op ZiggoGo doet Ladies Night het erg goed.

 36. Rob

  Mick, dat is nep.

 37. Sim

  Zeer bescheiden en zeker voorzichtig kan alleen maar meevallen…
  Slim…

 38. Ben

  Gek dat je van tevoren inschat dat t een kutprogramma is en t toch maakt. Maar ja iedere dag je botox op tv. Niks mis mee.
  En dan : powered by linda. Hoe gek kun je zijn????

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.