Joling begrijpt dat Jinek voor RTL-miljoenen kiest

RTL 4-ster Gerard Joling begrijpt heel erg goed dat Eva Jinek heeft gekozen voor een overstap van KRO-NCRV naar RTL 4. Dat heeft hij maandag gezegd op Radio Veronica. Jinek gaat van de 194.000 euro die ze bij de publieke omroep verdient vermoedelijk naar 1.200.000 euro bij de commerciëlen. Dat kun je gewoon niet laten liggen, vindt Joling. “Ik denk wel dat ze het hartstikke slim doet als ik de geruchten moet geloven wat zij vangt“, aldus de 59-jarige entertainer.

Jinek heeft volgens hem groot gelijk. “Hoe vaak heb je de kans in je leven dat je dat zo kan doen? Ik zou er zelf ook geen nee tegen zeggen. Ha ha ha.”

Gaat Jinek last krijgen van het Jack Spijkerman-effect? “Nou, dat weet ik niet. Ik denk dat er wel heel veel mensen zijn die haar heel goed vinden. Dat zie je zelf ook. Of het nou een buitenlander is, een schrijfster of een filmster: ze gaat er zó makkelijk mee om. Ze is altijd heel goed ingelezen, want ze geeft direct antwoord.”

Ik vind haar steengoed en ik denk dat zij gerust ook bij RTL 4 dat succes zal hebben. Dat gun ik haar in elk geval van harte, laat ik het zo zeggen.”

Joling was vrijdag te gast in de allerlaatste Jinek op NPO 1. Hij is altijd al te gast geweest in de seizoensafsluiters van het programma.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen