‘Europa erg enthousiast over Rotterdam als gaststad’

De omroepen in Europa hebben met enthousiasme gereageerd op Rotterdam als gaststad voor het Eurovisie Songfestival 2020. Dat vertelt uitvoerend producent Sietse Bakker in De Telegraaf. Bakker heeft tijdens een bijeenkomst in Rome de Nederlandse plannen aangekondigd en die zijn met enthousiasme ontvangen. “Rotterdam spreekt erg aan als stad en Ahoy als locatie voor het Songfestival. Iedereen vindt het fijn dat alles op één plek wordt georganiseerd.

Tijdens sommige edities is het liedjesfestijn verspreid over meerdere locaties, maar dat zal in Rotterdam niet zo zijn. “De zaal, de kleedkamers en het perscentrum is allemaal gebundeld in een gebouw. Dat spreekt iedereen enorm aan.”

Het is nog onduidelijk hoeveel landen er precies meedoen aan de editie in Rotterdam. “In het verleden is wel geprobeerd om Luxemburg en Turkije terug te laten keren. Maar we hoeven niet per se een record aantal inzendingen in Rotterdam bij elkaar te krijgen.

Het gaat er om dat we een zo goed mogelijk tv-programma neerzetten“, zegt hij. “We willen een verrassend beeld van Nederland neerzetten. Weg van de kaas en de klompen en tegelijkertijd een visitekaartje afgeven waar heel Nederland zich in herkent.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen