Matthijs van Nieuwkerk wil Ridouan Taghi niet spreken

Matthijs van Nieuwkerk peinst er niet over om ’s lands meest gezochte crimineel Ridouan Taghi te interviewen als die mogelijkheid zich aandoet. Dat zei hij maandag in zijn programma De Wereld Draait Door. Van Nieuwkerk sprak in de uitzending met Sonja Barend over het beruchte tv-interview dat zij in de jaren tachtig had met een voortvluchtige crimineel. Tafelheer Arjen Lubach daarop: “Mag ik vragen, Matthijs, zou jij het doen? Als die Ridouan Taghi nu een mail stuurt?

Het zou dan net zo gaan als Barend het destijds deed met Stanley Hillis, aldus Lubach. “Precies dezelfde constructie: een dag eerder in een loods met een zonnebril, Peter R. twee weken later knetterboos. Zou jij het doen?

Van Nieuwkerk zou dat niet zien zitten. “Ik neig naar nee bij deze Taghi. Over schietgevaarlijk gesproken: dat is hij wél. Dit lijkt me niet iemand die we gaan interviewen.

Liever zou de presentator ervoor zorgen dat de topcrimineel zo snel mogelijk achter slot en grendel verdwijnt. “Dit is iemand die zo snel mogelijk moet worden opgepakt.”

Lees ook: Peter R. de Vries schoffeert Sonja Barend in DWDD (vandaag)

Foto: Tom Tenseldam

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen