Johnny de Mol: ‘Land te klein bij SBS-transfers’

Johnny de Mol springt weer eens in de bres voor zijn door critici geplaagde vader John de Mol. Hij ergert zich aan de aanhoudende weerstand tegen de hoge ambities van de mediamiljardair. Dat laat hij weten in gesprek met het AD. Johnny laat zijn ergernis over dit onderwerp wel vaker blijken en hij laat het nog steeds niet los. “Als hij besluit presentatoren naar SBS 6 te halen is het land te klein. Terwijl in veel gevallen gewoon hun contracten zijn verlopen“, laat de SBS 6-ster weten in de krant.

Voor al die miljarden heeft John keihard gewerkt, aldus Johnny. “Hij is bijna veertig jaar geleden begonnen bij de TROS. Daar werkte hij zich het lazarus. Het duurde zes jaar voordat hij zijn eerste succes behaalde: Medisch Centrum West. Tot die tijd moesten ze niets van hem hebben.

John ging weg om voor zichzelf te beginnen. “Hij sloot op z’n 24ste leningen af, nam een tweede hypotheek om een beginkapitaal bij elkaar te krijgen. ‘Wat verbeeldt hij zich wel’, was de teneur. Dat vergeten mensen weleens, dat hij het allemaal zelf heeft opgebouwd.

Zoon Johnny hoopt dat het beeld eens kantelt. “Mijn vader is een warme persoonlijkheid. Tuurlijk, ook een keiharde zakenman, maar hij heeft nog nooit iemand bedonderd. Je kunt niemand vinden die zegt: ik ben slecht behandeld of niet netjes uitbetaald.”

Het AD-interview met Johnny de Mol kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen