Jan Smit leeft mee met bekritiseerde Dionne Stax

Jan Smit vindt het heel vervelend voor Dionne Stax dat ze zo wordt aangevallen op de manier waarop ze het Gouden Televizier-Ring Gala heeft gepresenteerd. Dat heeft hij gezegd in de talkshow Beau. Stax wordt getipt als potentiële presentatrice van het Eurovisie Songfestival, maar sinds het Televizier-gala roept men eensgezind dat de NPO beter even verder kan kijken. Haar manier van presenteren is volgens hen wel héél erg saai. Het is wel een beetje sneu voor haar, vindt Smit.

De volkszanger vond het zo slecht nog niet. “Ik wil toch dan even een lans breken voor Dionne en Rik. Ik heb het vijf jaar mogen doen en omdat ik nu genomineerd was heeft Dionne mijn plek ingenomen, maar je zit bij het Televizier-Ring Gala met alleen maar collega’s en die willen eigenlijk allemaal op jouw plek staan. Iedereen zit daar dus een beetje zuur te kijken en mee te klappen omdat het moet.

Het is niet het makkelijkste publiek, vervolgt Smit. “Ik vind dat ze het prima gedaan hebben. Er is altijd gezeik. Toen ik daar stond was mijn bril niet goed, mijn haar te zwart, mijn pak niet goed of je spreekt met een dialect of je grappen zijn te scherp. Er is altijd iets en dat vind ik jammer.”

Beau van Erven Dorens is het daar niet mee eens. “We zagen ook een beetje dat jouw humor en losse stijl daar wel node werd gemist.

Songfestival

Smit werd ook gevraagd of hij al gevraagd is voor de presentatie van het Songfestival. “Ik vind het leuk dat je dat zegt, maar ze gaan daar in december pas met het comité over praten. Ik vind het hartstikke leuk dat mijn naam heel vaak gebeld wordt, maar ik ben nog niet gebeld. Ik ben niet de baas, nee, ik doe negen jaar het commentaar met Cornald en we zijn ook verantwoordelijk voor de inzending, dus wij mogen wel bepalen wie er gaat voor Nederland, maar dit gaat ook in overleg met de EBU. Er zijn meerdere mensen die daarover beslissen.”

Is er al een shortlist van mogelijke presentatoren? “Ik weet niet of er een lijst is.”

Van Erven Dorens cynisch: “Staat Dionne er nog op, denk je?

Smit: “Dat weet ik niet.”

Van Erven Dorens: “Nu gaat het over wel 230 miljoen mensen. Dan wil je gewoon iemand hebben die ons land vertegenwoordigt.”

Smit: “Ik mag er van alles over zeggen, maar ik kan er niks over zeggen en de media zijn er heel druk mee bezig, maar natuurlijk zou ik het een enorme eer vinden als ik gevraagd zou worden.”

Foto: Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen