Beau scoort laagste weekgemiddelde tot nu toe

Geplaatst op zo 13 okt 2019 om 11:00

Beau van Erven Dorens heeft nog altijd moeite om het grote publiek te bereiken met zijn dagelijkse talkshow Beau op RTL 4. Hij noteert deze week zijn laagste weekgemiddelde tot nu toe. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het was kijkcijfertechnisch een aparte week voor de presentator, want op woensdag noteerde hij, tegenover het Gouden Televizier-Ring Gala, zijn minst bekeken uitzending tot nu toe en op vrijdag zette de televisiester juist een kijkcijferrecord neer.

Waar hij woensdag uitkwam op een beroerde 247.000 kijkers (6,7 procent), kon hij vrijdag rekenen op een mooie 935.000 kijkers (19,5 procent). Dat record had Beau te danken aan de goede lead-in van The Masked Singer (1,5 miljoen kijkers) én het mooie aanvangstijdstip (22.05 uur).

Al met al komt Beau deze week uit op een gemiddelde van 446.000 kijkers en 11 procent marktaandeel en dat is zijn laagste score tot nu toe.

Een overzichtje van de weekgemiddeldes tot nu toe:

 • Week 01: 591.000 kijkers en 16,7 procent marktaandeel, #1
 • Week 02: 459.000 kijkers en 13,8 procent marktaandeel, #4
 • Week 03: 451.000 kijkers en 13,2 procent marktaandeel, #5
 • Week 04: 469.000 kijkers en 12,6 procent marktaandeel, #3
 • Week 05: 491.000 kijkers en 12,7 procent marktaandeel, #2
 • Week 06: 446.000 kijkers en 11,0 procent marktaandeel, #6

Foto: RTL
70 Reacties op “Beau scoort laagste weekgemiddelde tot nu toe”


 1. Job

  En dan op vrijdag nog niet beter scoren dan Pauw…

 2. Grace321

  Snap het niet. Waarom? Slaat nergens op. Leuke show altijd

 3. Mark

  Gewoon geen goede presentator, meer als entertainer bezig. Wordt dus nooit serieus talkshow. Na dit aantal weken zal het niet snel meer beter worden en wordt het verschrik met Jinek straks pijnlijk duidelijk!

 4. Pieterke

  Jammer, want het is allemaal niet zo slecht wat Beau doet. Maar ja, voor je gaat kijken weet je dat er elke keer irritante reclame komt. Veel mensen zappen dan (blijvend) weg.

 5. Anoniem

  @Grace321 vind ik dus ook, beste talkshow op dit moment

 6. Curryworst

  Soms heeft Beau last van de Champions League of de EK kwalificatie op andere zenders. Dat verklaart op sommige dagen de slechte cijfers.
  Al met al geef ik Beau weinig kans dat het nog wat wordt.
  Inhoudelijk is hij niet sterk, heeft zich niet verdiept of weet gewoon té weinig van een onderwerp.
  Vandaar dat het maar doorneuzelt over emotie, gevoel, uiterlijk met de BN’ertjes.
  Een soort Koffietijd op de late avond.

 7. Robin Martens Lover

  Ligt toch echt aan de keuze van gasten! en dat mag Blue circle zich aanrekenene, gelukkig binnenkort verleden tijd

 8. Tulp

  Omdat beau net is begonnen is het moeilijk om een groep vaste kijkers te hebben die naar hem overschakelen op het moment dat er op een andere zender een populair programma is. Aangezien op de doordeweekse dagen de programma’s ervoor ook niet goed scoren, is er ook geen goede doorkijk. Dan moeten dus alsnog mensen speciaal naar beau gaan zappen. Dat is een flink nadeel voor beau momenteel, want hij kan zich dus niet bewijzen. Als hij gelijk met een tafel was begonnen had het er wellicht anders voorgestaan, omdat hij met de bank kijkers is kwijtgeraakt en die krijg je moeilijk voor een tweede keer terug.

  Op vrijdag lukt het wel door een goed scorensmd programma ervoor. Ik denk alleen dat op vrijdag het entertainment gehalte in beau te hoog is, terwijl hij doordeweeks juist vaak aansluit op de actualiteit. Ik zou zelf proberen op vrijdag ook goed op de actualiteit te gaan zitten met goede gasten, omdat dat de dag is dat er veel mensen kijken en je daar dus kunt laten zien wat je in huis hebt, zodat op andere dagen de mensen misschien meer getriggerd worden om toch maar eens te gaan kijken.

 9. Brimstig

  Het ligt niet aan Beau, maar aan het feit dat RTL als geheel slecht scoort. Als hij elke avond een succesvol programma voor zich zou hebben, dan blijven de mensen hangen, net zoals ze dat op NPO1 doen. Je ziet dat ook duidelijk terug op vrijdag, als RTL wel goede kijkcijfers heeft om 20.30 uur.

 10. M00i

  Nog steeds beter dan Twan en Art.

 11. Ellen

  Goed verwoord, Tulp.

 12. Eric

  Zakt komende weken nog wel wat verder weg. RTL zal de stekker er echter niet uit trekken (en Beau ook niet). Kunnen ze zich niet weer veroorloven. Dus nog 9 weken(!) uitzitten.

 13. Geox

  Eva gaat dat helemaal rechttrekken. Denkt ze.
  Toch zal ook de overhypte Jinek gaan merken dat RTL geen NPO1 is. NPO1 heeft een vast aantal kijkers die alles kijken op NPO1. In Hilversum wordt dat de NPO1- bejaardenbonus genoemd.

 14. Paul S.

  Klopt. Npo1 is echt een bejaardenzender. Mensen die altijd de zender op 1 hebben staan. Zij hoeven ook niet naar het werk en kunnen dus rustig voor de tv blijven zitten tot 24.00 uur.

 15. Eric

  @geox. Ik denk geen bejaardenbonus. Kijkers willen niet alleen maar Tokkie shows zonder inhoud.

 16. Paut Pielusma

  Het had een zender voor ons allen moeten zijn, maar het is een beetje jammer dat Max er met zijn inhoudsloze schijtlollige programma’s een bejaardenzender van NPO1 heeft gemaakt. Graag vanaf nu minder zenderverzieking van Max!!

 17. MediaPrak

  Zet het tafeltje in Schiller, zet Tan aan ’t hoofd en je ziet geen enkel verschil met de nadagen van RTLLN. Te lichte gasten. Te opvallende RTL promoten en overkill aan zgn BNers. Geen quote haalt de krant of nieuwsside. Een presentator die grossiert in stopwoordjes: ‘leuk, fantastisch en geweldig’. Blue Circle werkt blijkbaar verlammend. De druk om RTL leiding te behagen is te groot. Dat wordt dus spannend in januari of Eva die druk wel aan kan. En, vdVorst? Als je de laatste 2 HSM van de zender haalt, waarom de laatste 2 maanden Beau dan niet?

 18. Mick

  Dat kan niet: Het kwam door die bank, de kijkcijfers moeten nu ver over het miljoen zijn, dat moet. Angela de Jong beweerde dat een tafel het programma in combinatie met Beau tot een succes zou maken.

  Er was helemaal niets mis met die bank, het was beter zelfs.

 19. Boy

  Beau mist gewoon wat flow dat!

 20. Bart

  @Boy Beau is een van beste presentatoren die we hebben in Nederland. Die mist helemaal niet. Ja goede gasten, een goede producent en een grote studio. Gaat volgend seizoen gewoon goed komen.

 21. Boy

  @Bart: Pauw is een van de Beste Presentatoren die we hebben in Nederland.
  Beau is dit niet gewend (te weinig ervaring) en lage kijkcijfers!

 22. Chiel

  Én een record van bijna een miljoen. Hoor je dan weer niks over 🤷‍♂️

 23. Boy

  Beau word soms niet eens genoemd op MC in de kijkcijfers viel me op.

 24. Bart

  @Boy Pauw is ook al ietsje langer bezig dan Beau he.

 25. Daan

  Vorig jaar Twan, nu Beau. Niets veranderd in de cijfers. Over de cijfers van Twan werd medio oktober al moord en brand geroepen….

 26. Ron

  Beau op vrijdag doet het uitstekend, in ieder geval afgelopen vrijdag. Goede gasten en items die bij het profiel van de doelgroep van RTL passen. Helemaal goed. Deze flow doorzetten.

 27. brio

  komt door het mooie weer

 28. Nachas

  @Mick> Dat ze bij RTL blindelings de beweringen van Angela de Jong ijverig zijn gaan opvolgen is nog geen garantie voor succes,…ze heeft inmiddels wel meerdere foutieve voorspelling op haar naam staan!

 29. Boy

  @Bart: Is zo, maar wie zegt dat het met EVA wel goedkomt?

 30. Boy

  Beau heeft overigens ook jarenlange ervaring op de televisie hoor,
  alleen niet met een Talkshow!

 31. Tom

  Maar de tafel is mooi!

 32. Boy

  De tafel is prachtig mooi!

 33. Huismaker

  Beste NPO, RTL en SBS. Luister en huiver. Praatjes, gezellig doen, kwissen, dansen, zingen enz enz met door jullie vastgestelde BN-ertjes is verloren tijd. Behalve een club vastgeroeste bejaarden heeft niemand daar zin in. Jongeren rennen al weg naar Netflix, YouTube, Podcasts of Videoland. Vanavond is er wel weer een kijkrecord. Let maar op. Met voetbal. Want dat willen mensen wel zien. Live sport wedstrijden. Of iets met echte mensen. Doe er wat aan en sterkte. Nu het nog kan.

 34. Bart

  @Boy Dat weet je nooit.
  En ja jaren lang ervaring op televisie maar inderdaad niet met een dagelijkse talkshow.

 35. Ron

  @B-art: Je staat weer eens met je mond vol tanden. Dat komt er nou van. Aannames, aannames, verder alleen maar onzin…

 36. Boy

  Week 1 (de eerste week) was nog de beste week die Beau had!

 37. Rammie

  Beau is niet sterk genoeg. Men kan van alles roepen waaraan t zou kunnen liggen, maar t ligt aan de presentator zelf. Het is gewoon een saai programma zonder power. Het heeft ook niks met tafel of bank te maken. Wat een onzin.

 38. Boy

  Zoals Beau nog regelmatig zegt is dat hij de zenuwen nog de baas moet zijn,
  hij moet nog wennen aan een Talkshow wat op zich wel begrijpelijk is.
  Ik zou het ook niet zomaar kunnen hoor het hele presenteren en de rest…

 39. Nachas

  Er kunnen veel redenen worden aangehaald waarom dit programma maar niet wil scoren. De belangrijkste is dat Beau niet geschikt is hiervoor, verder sleutelen aan dit programma zal niets uitmaken. Bij Eva Jinek is het ook nog maar de vraag in verband met haar overstap?

 40. Erwin

  De televisie bestaat niet meer over een jaar of 15. Publieke omroep als eerste, daarna de commerciëlen die worden overgenomen door de Facebook’s van deze wereld die inzien dat alleen real life shows en series werken. Iedereen onder de 35 is opgehouden met kijken naar die troep. Kap er gewoon mee.

 41. Daan

  RTL en talkshows passen niet bij elkaar. Geen passende en vruchtbare omgeving om tot bloei te komen.

 42. Boy

  Ik kijk liever films dan talkshows .

 43. Pieter

  Aan de basis van een goede talkshow moet altijd iermand staan met een journalistiek verleden. Denk aan Barend & Van Dorp, Aad van den Heuvel, Sonja Barend, Jeroen Pauw. Dat is echter niet genoeg. Een presentator moet ook belezen, empatisch, grappig, natuurlijk overwicht, veel humor en zelfspot hebben en het brede palet van interviewtechnieken beheersen, van vilein en zeer scherp tot inlevend en betrokken. Daarnaast moet een goede talkshow host een rafelrandje hebben. Ruud de Wild heeft dat, Frits Barend had/heeft dat, Jeroen Pauw heeft dat. Ard Rooijakkers en Twan Huys bijv. zeker niet.

  Daarnaast is de redactie uitermate belangrijk; deze moet een mix zijn van alle leeftijden, opleidingen en achtergronden. En dus niet alleen maar leuke en mooie meisjes tussen de 25 en 35 die Film en TV-wetenschappen gestudeerd hebben. Daarnaast moeten redacteuren een groot netwerk hebben of in relatief korte tijd kunnen opbouwen. Beau heeft zeker de gunfactor, maar moet het dan ook wel ’n keer laten zien.
  Gelukkig is Blue Circle straks weg als producent en gaat Ewart van der Horst van Pilot Studio;s straks de zaak aansturen en de redactie bemannen. Het wordt dan ongetwijfeld en hopelijk ook nog een stuk beter.

 44. Pieter

  Luister bijv. eens naar het interview dat Ruud de Wild recent had met Frits Barend voor zijn talkshow Rauw op NPO Radio 2. Inhoudelijk, scherp, empatisch, goed luisterend en doorvragend. En het levert ook nieuws op, namelijk dat Ad van Liempt niet de grote nestor van de geschiedenis tv blijkt te zijn maar iemand die behoorlijk leunt op schaamteloos kopieer-gedrag. Frits Barend noemt hem zelfs een charlatan. Als Beau Frits uitnodigt en andere gedupeerden dan heb je zo een miljoen kijkers. Maar je moet dat nieuws wel willen horen, zien, actief oppakken, en ermee aan de slag gaan!!

 45. Spuit Elf

  Beau was de afgelopen week heerlijk om naar te kijken en te luisteren. Topshows, stuk voor stuk.

  Ja, dat Jan publiek niet kijkt is toch echt het probleem van die bevooroordeelde (niet) kijkertjes.
  Maar ja, de wansmaak van kastjes kijkend Nederland is inmiddels wel bekend met b.v. die 5 miljoen BZH kijkers.

 46. Ron

  @Spuit Elf: Blue Circle trol in the house.

 47. Rammie

  Goed verwoord Pieter. Beau heeft de eigenschappen helaas niet voor een praat programma. Laat hij maar lekker de daklozen gaan helpen.

 48. Nachas

  Eindelijk is het dan tóch zo ver gekomen om RTL Bertelsmann nu eens echt in Nederland flink te gaan boycotten !….

  De tijden zijn veranderd, Nederland laat zich niet meer voor de gek houden door de Nederlandstalige zenders vanuit Luxembourg !

  De tijden zijn veranderd !

 49. Nachas

  Online ophef over jury uitslag DWTS !
  Boycot RTL !…….

 50. Nachas

  Online ophef over jury uitslag DWTS !
  Boycot RTL !…….

  Eindelijk is het dan zover !

 51. discuswerper

  Nachas = Willem R. Hij is blijkbaar nog niet vaak genoeg gebanned.

 52. Talpa mol

  De bank moet terug en er moet een schemerlamp en schommel stoel bij met een oma die aan het breien is. Verder moet Beau zich vermommen zoals bij de masked singer

 53. Nachas

  HET AD KONDIGT LANDELIJKE BOYCOT RTL AAN !!!

 54. discuswerper

  MC KONDIGT LANDELIJKE BOYCOT WILLEM R ALIAS MICHAEL JACKSON ALIAS NACHAS AAN. DE TIJDEN ZIJN VERANDERD!

  Mafkees

 55. Gimber

  Als het ”weer niet te mooi was”, dan ”was er wel voetbal tegenover”, of ”de belangrijkste gast koos voor een andere show”, etc. kortom het ligt echt nooooit aan Beau !

 56. Beau de mislukkeling a la Spijkerman

  Beau is al lang mislukt, maar dat mogen we niet zeggen, net als bij die mislukking Spijkerman. Het zijn allebei ook domme pestkoppen, Beau meer verstopt, hij is schijnheiliger. Allebei zijn ze stekedom. Doei.

 57. Bart

  @Ron 14:30 Je hebt het over jezelf denk ik. Ik heb gelijk!

 58. PatatmetMayo

  Het programma is gewoon niet goed,
  De presentator,de gasten ,de sfeer… het is allemaal niks.
  Ik vind het daarom wonderbaarlijk dat er gemiddeld 450000 mensen de moeite nemen om te kijken.
  Beau deed dat met die zwervers uitmuntend,ga daar dan mee verder en denk niet opeens dat je ook een talkshow kan presenteren.

 59. Puck Wolff

  Heb het idee dat ze Beau bewust kapot willen maken.
  het is een goede show met goede gasten, en hij is een voortreffelijke gastheer met luisterend oor, echt geinteresseerd, en laat iemand tenminste uitpraten.Hij is een gevoelsmens,humoristisch,
  ik kan zo nog wel even doorgaan.T,is een raar wereldje hoor ,daar bij de TV.

 60. Winterklaar

  Hoeveel verschillende talkshows kan een volk verdragen.

 61. Discuswerper

  Precies Puck. Helemaal mee eens

 62. Benedenvaldrijver

  Beau is gewoon een aardige vent. Meer niet. Hij heeft niet de scherpte en doortastendheid. Hij moet eens gif kunnen spuiten en stoppen met pleasen.

 63. Nachas

  23.13=> Dat is nou ook het geval geweest bij de 3 grote binnenlandse commerciële initiatieven, TV10 (van den Ende) en Sport7/Talpa Tien (de Mol).

  Anno 2019 is de urgentie groter geworden om over te gaan op de vorming van een Nationaal Tv/Radio/Online platform vanwege concurrentie van grote buitenlandse media concerns in Nederland zoals Netflix en Disney maar ook RTL-Group.

  Om de Nationale media voor de toekomst concurrentie bestendig te maken, is het echter nu noodzakelijk dat er initiatief moet worden genomen door de Nationale publieke en commerciële media partijen in Nederland (NPO/Talpa Network) op initiatief van de Nederlandse regering!

  De tijden zijn veranderd !…..

 64. Annoniemus

  Beau is met BEAU op z’ snufferd gegaan , maar beseft dit nog niet , het is niks , het word niks ! Beau is niet doortastend en scherp op de goede momenten en wil aardig gevonden worden , dat werkt niet !

 65. CB

  Maar waarom lukte het Beau dan wel om RTL Summer Night tot een goed einde te brengen? Vanaf volgend jaar heeft-ie een andere producent, dan pas kunnen we oordelen.

 66. Johanneke van Es

  Goh… Een houten plaat op een paar poten blijkt dus tóch geen tovertafel te zijn. Wie had dat nou gedacht? Angela? Angelaaaaa?!?!

 67. Vera Storm

  Dat er aan Beau (het programma) nog genoeg kan worden gesleuteld lijkt me evident, maar wat te denken van een fatsoenlijke lead-in? Het valt niet mee om van een drol een gebakje te maken met deze programmering op prime time bij RTL 4. Natuurlijk doet Beau het op vrijdag goed, omdat The Masked Singer zo scoort. Dat had Humberto op een gegeven moment ook: die wind mee op de vrijdagavond na The Voice, etc. Eens ook mbt. gevarieerde redactie. Als je bijvoorbeeld een weekje podcasts luistert kun je zo drie dagen vullen met aansprekender gasten + verhalen. Maar die moet je als redacteur dan wél herkennen… Daar zit ‘m vaak de krux. Benieuwd of Ewart dat met zijn Pilot Studio wel gaat lukken volgend jaar. RTL = geen NPO.

 68. ja

  Het is gewoon een totaal mislukt programma, en dat ligt gewoon aan Beau en niemand anders. Verder oppert iemand hierboven dat B eens met gif moet leren spuiten o.i.d. Nou, die kent Beau zoals hij in werkelijkheid is waarschijnlijk niet. Hij is naar mijn ervaring zo vals en smerig als wat en haalt, inderdaad a la Spijkerman, mensen expres en onnodig en uitsluitend om het genot, totaal onderuit. Mensen kapot maken kan hij als de beste, dat is ook het enige wat Spijkerman kan, de laatste heeft geen enkel talent in ook maar iets, dus probeert hij zich door het vernietigen van mensen die hij bedreigend vindt, overeind te houden. Beau lijkt inderdaad op hem. Dat mensen maar in die zogenaamde vriendelijkheids act van Beau blijven trappen, ik vindt het nogal dom.

 69. ja

  O ja, en kijken doe ik ZEKER niet. Heb wel wat beters te doen.

 70. CB

  Zeg Johanneke, ik denk dat de meesten hier wel zonder Angela kunnen nadenken. Anders komt ze ook nooit met wat nieuws.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.