Jan Smit: ‘AD verspreidt ook fake news over mij’

Na Herman Hofman verwijt ook Jan Smit het AD nepnieuws te verspreiden. De krant heeft een quote van hem gepubliceerd, die hij nooit gegeven heeft. Dat laat de zanger weten op Twitter. Het AD had een item over een optreden van Marco Borsato in de nieuwe muziekshow De Beste Liedjes van SBS 6. “Ook Beste Zangers-presentator Jan Smit zat met natte ogen op de bank. ‘Wat een prachtige vertolking. Echt prachtig’, liet de Volendamse hitzanger weten“, stond in de krant.

Smit reageerde op Twitter hoogst verbaasd. “Beste redactie van AD shownieuws, mag ik vragen wie ‘mijn’ quote heeft bedacht die onder jullie artikel staat? En op welk platform zou ik dat gepost hebben? Vind het overigens prachtig hoor hoe Borsato Frank Boeijen vertolkte…

Even later dook naamgenoot Jan Smit op op Twitter: “Jan Smit, ze hebben mijn tweet gebruikt. Denk dat een stagiaire dit heeft getikt. Niet echt slim.

De volkszanger ergerde zich aan het uitblijven van een reactie van het AD. “Enige reactie van AD shownieuws is wel op z’n plaats lijkt mij. Van een dergelijke kwaliteitskrant mag je toch verwachten dat ze geloofwaardig en integer zijn! #FakeNews.

Uiteindelijk kwam het AD met excuses: “Beste Jan, we wilden je vanochtend een berichtje sturen, maar dat is niet mogelijk omdat je ons niet volgt. Dank voor je oplettendheid. De quote is inmiddels uit het stuk verwijderd. Het ging om een tweet van iemand met dezelfde naam. Excuses namens de showredactie!

Smit tot slot: “Opgelost. No hard feelings! Moet geen gewoonte worden… 😘

Hofman was vorige week ook al boos op het AD, omdat de krant quotes publiceerde die hij nooit had gegeven.

De tweet:

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen