Irene Moors gniffelt: ‘Ik kreeg maar 60.000 gulden!’

Irene Moors begon dertig jaar geleden met een salaris van 60.000 gulden per jaar bij RTL 4, oftewel omgerekend zo’n 27.000 euro. Dat verklapte ze gisteren in RTL Boulevard, dat stilstond bij het dertigjarig jubileum van de zender. Een prima salaris voor een 22-jarig tv-talent zou je denken, helemaal in die tijd, maar de presentatrice moest er duidelijk om gniffelen. “Weet je wat ik verdiende in het begin? 60.000 gulden per jaar“, zei ze lachend voor de camera van de showrubriek.

Het leidde in de studio tot enige verbazing. “Er was blijkbaar nog niet zo veel geld toen, want er werd kennelijk nog uit de zak van oprichters betaald, maar toch vind ik dat zij best wel veel verdienen. Irene Moors, 60.000“, zei Marieke Elsinga.

Catherine Keyl daarop: “Ja, dat is best veel geld.”

En Natasja Froger: “Helemaal voor die tijd.

Het is algemeen bekend dat Moors haar neus ophaalt voor de balkenendenorm. Het is een van de redenen waarom ze na haar RTL-exit koos voor SBS en niet voor de NPO.

Moors destijds: “Toen mijn contract stopte bij RTL kwam SBS als eerste met een prachtig salaris, wat bij de publieke omroep onmogelijk is.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen