Frits Barend: ‘Twan Huys heeft mij nooit gebeld’

Het heeft Frits Barend verbaasd dat Twan Huys hem ten tijde van zijn floptalkshow op RTL 4 nooit gebeld heeft voor advies. Dat zegt de vroegere Barend & Van Dorp-ster in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. Jarenlang gaf Barend & Van Dorp met succes smoel aan de late avond van RTL 4, maar de laatste jaren zit de familiezender in zwaar weer in dat tijdvak. Met name de talkshow van Twan Huys was afgelopen jaar een enorme flop: zowel kijkcijfermatig als inhoudelijk.

Ook Barend vond het niet best. “Kijk, je moet hetzelfde gevoel hebben bij André Hazes als bij premier Rutte. En als je bij André Hazes niet hetzelfde gevoel hebt als bij premier Rutte, dan moet je er niet aan beginnen. Low en high culture moet je op een leuke journalistieke wijze gelijk behandelen.”

Huys heeft niets met low culture, aldus Barend. “Hij had volgens mij niks met Dré Hazes. Je merkte dat RTL er heel erg bovenop zat en toen ging hij dingen doen, waarvan je dacht: dat geloof je toch niet dat hij dat doet?

Hij vindt het gek dat Huys nooit iets heeft laten horen. “Humberto heeft Henk en mij gebeld toen hij begon. Daar hebben we allebei uitgebreid mee gesproken. Maar van Twan Huys heeft het me wel verbaasd dat hij nooit gebeld heeft.

Momenteel is Beau van Erven Dorens te zien op de late avond van RTL 4.

Foto: NPO Radio 2

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen