Jeroen Pauw: ‘Twan Huys kan het gewoon niet’

Het is alweer ruim een halfjaar geleden dat Twan Huys van de buis verdween met RTL Late Night. Hij werd naar RTL gelokt met een rammelende portemonnee, maar al die Huys-miljoenen ten spijt, flopte hij genadeloos. Niet alleen kijkcijfermatig, maar ook als talkshowhost, vindt Pauw. “Je zegt meestal iets heel naars als je begint met ‘met alle respect’, hè? Maar, met alle respect: ik vind dat hij het gewoon niet kan. Ik denk dat hij het nu dat trouwens ook met mij eens is“, aldus de NPO-ster. 

Huys zat er naarmate de weken vorderden steeds ongemakkelijker bij. “Ik denk dat hij de kans heeft gekregen en daar niet veel van heeft gebakken. Hij heeft zo veel kansen gehad om er wat van te maken en dat heeft hij niet gedaan. Het was niet dat ik dacht: goh, wat is hij goed en wat is het jammer dat hij zo’n slechte redactie heeft.

Moet Twan Huys misschien op de plek van Eva Jinek komen? “Nou ja, hij mag van mij terug naar de publieke omroep, maar niet om een talkshow te doen. Het speelt gewoon niet.

Twan Huys heeft een mooie kans gekregen bij RTL en heeft dat niet waargemaakt. Dat is jammer voor hem persoonlijk en daarom vind ik het ook naar om er iets heel naars over te zeggen, want je hoeft niet meer te schoppen tegen iemand die op de grond ligt.”

Gaat RTL 4’s huidige talkshowhost Beau van Erven Dorens het wél maken? “Ik denk het wel“, besluit hij in het programma The Friday Move op BNR Nieuwsradio.

Foto: NPO, RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen