Catherine gegriefd: ‘Museum Hilversum negeert mij’

Het stemt Catherine Keyl heel erg verdrietig dat zij en haar programma’s straal genegeerd worden op de tentoonstelling over baanbrekende mediavrouwen in Hilversum. Dat schrijft de presentatrice in haar column in Vrouw. Keyl heeft betekenisvolle televisie gemaakt, met name voor vrouwen, maar dat blijkt het museum compleet te zijn vergeten. Ze had verwacht dat op z’n minst haar documentaire over incest of haar talkshow Catherine voorbij zou komen, maar nee.

Terwijl de presentatrice naar de voorstelling reed, was ze benieuwd hoe ze erin naar voren zou komen. Maar: “Als ik bij de ingang van het museum kom, staat er een mevrouw achter de kassa en een mevrouw die de kaartjes controleert. Ze kijken een paar seconden verbijsterd naar mij. ’Oh God’, roepen ze alle twee. ’Ook raar, jij komt helemaal niet in deze tentoonstelling voor!’”

Ze bleken gelijk te hebben. “Omdat ik het echt zeker wil weten, bekijk ik alle drie de etages. En inderdaad: nergens. Niet bij de internationale reportages, niet bij de documentaires, niet bij de talkshows…”

Misschien omdat de tentoonstelling is ingericht met overheidsgeld en sommige programma’s voor RTL gemaakt werden? Ik weet het niet. Maar het voelt als onterecht. En ik ben er verdrietig over.”

Een complete onderwaardering van La Keyl dus. De Vrouw-column van de teleurgestelde tv-ster kunt u lezen op Telegraaf.nl.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen