Arjen Lubach: ‘Ik ben niet zo ijdel als Beau’

Geplaatst op di 01 okt 2019 om 14:15

Arjen Lubach is net als André van Duin en Beau van Erven Dorens genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster, maar de VPRO-host haalt lichtelijk zijn neus op voor deze publieksprijs van de televisiekijker. Dat heeft hij laten blijken tijdens een interview op Radio Veronica. Lubach hoeft de Ster naar eigen zeggen niet per se te hebben. “Zo’n presentatorsding is toch een beetje een ijdel dingetje voor mij, terwijl ik niet zo’n presentator ben als Beau, die helemaal meedoet met dat spel.”

De Zondag Met Lubach-ster vindt het prima als de prijs naar Beau gaat. “Hij is ook gewoon een tv-presentator. Ik ben gewoon een grapjas die leuke dingen vertelt.”

Dj Giel Beelen: “Jij noemt eigenlijk Beau en André van Duin nu heel ijdel?

Lubach: “Nee! Nee, dit mag geen krantenkop worden! Nee, maar snap je? Dat programma van ons is echt een maakproces van de hele week en ik ben als presentator het kleine, laatste schakeltje. Hoewel ik ook een van de schrijvers ben hoor.”

Tot slot: dit jaar was Zondag Met Lubach vanwege zijn theatertournee niet te zien gedurende het lenteseizoen. Werkt hij aan een volgende theatershow? “Ik heb nog niets gepland, maar ik vond het wel zo leuk dat ik dacht: ik ga nog een keer terug naar het theater.”

Foto: VPRO
18 Reacties op “Arjen Lubach: ‘Ik ben niet zo ijdel als Beau’”


 1. critikast

  Je bent helemaal geen grapjas en je vertelt helemaal geen leuke dingen. Dat vind jij zelf, maar je beseft niet dat er heel veel mensen je een rechtse bal vinden, die vanuit de grachtengordel de neus ophaalt voor alles wat maar een beetje “gewoon” is. Dat past immers niet bij je status: een rijkeluiskindje dat dankzij vrienden en kennissen in Hilversum aan het werk is gekomen. Zoals je van de week erbij zat in DWDD toen het over het WK wielrennen ging. Een volkssport, dus daar moest je niks van hebben en je liet geen moment onbenut om je onwetendheid te etaleren. Voor zichzelf overschattende elitaire schepsels is de wielersport te dichtbij de begane grond en jij zweeft er liever ver boven, hautain neerkijkend op iedereen die niet zo veel heeft gestudeerd als jij. Nitwit !

 2. Sjaak

  @critikast Tue 01 Oct 2019 om 14:19
  Precies, Lubach is een links-elitair bevoorrecht mannetje dat bekend is omdat hij de juiste ouders heeft en de juiste linkse dogma’s aanhangt. Uiteraard moest hij wel een D’66 sensor naast zich dulden.

 3. Spacekees

  @Sjaak

  Is ie nu een rechtse bal of een links-elitair mannetje? Hihi.

 4. De Gutmensch

  Wat een heerlijk staaltje ongenuanceerde, nergens op gebaseerde woede weer hierboven. Ik blijf mij verbazen over het aantal mensen dat denkt precies te weten hoe de wereld en en andere mensen in elkaar zitten. Precies dat waarop ze anderen continu aanvallen. Enige vorm van zelfreflectie ontbreekt volledig. Blijft wonderlijk, maar wel zeer amusant. Dank hiervoor!

 5. Flits Bom

  Ik vind zijn strijd tegen kaalheid het mooiste om te zien.

 6. StefanV

  Ik verbaas me steeds weer over die Lubach-haat, afkomstig van mensen die op een website uit vrije wil een artikel over Lubach aanklikken. Niemand moet verplicht naar zijn programma’s kijken of naar zijn muziek luisteren. Al kan ik het nieuwe nummer “Woke” zeker aanraden voor wie denkt dat Lubach “links-elitair” is.

  Lubach heeft een succesvolle theatershow achter de rug en Zondag Met Lubach is op de lastige zender NPO3 uitgegroeid tot een groot kijkcijfersucces. Kennelijk doet hij dus toch iets goed.

 7. FlyingLotus

  Zou wat aan persoonlijke ontwikkeling moeten doen, het benoemen bij de ander van een eigenschap die je zelf hebt noem je ‘Projectie’.

 8. Iemand

  Ik vind Lubach wel leuk. Komt normaler over dan al die overacting BN’ers bij de commerciëlen

 9. Jiske

  Hij is best arrogant hoor.

 10. Zeno

  Eng mannetje die Lubach. Echt een zap moment als die kop ziet.

 11. arie

  Nee want produceres, de vrouw van de vrouw van minister Ollongren – D66 – bepalen wel wat wel en niet gezegd mag worden door Lubach!
  Lubach, mafkees.

 12. MC kijker

  @Arie, lees je gekke bericht nog een keer voordat je iemand anders uitmaakte voor mafkees.

 13. Suzy Wang

  WAT?En dat plastiek haar dan?

 14. Actries van Houten

  Ik plaag Arjen altijd met zijn Groningse accent. Heeft-ie niet, vindt hij zelf. Maar is wel zo, let er maar eens op.

 15. Lies

  Dan moet je dat hele gala aan je voorbij laten gaan en het iemand anders gunnen.

 16. Gwendolyn

  Beau is een toffe jongen, die Lubach is een eierdoos-architect.

 17. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  Sinds hij te gast was bij Zomergasten kijk ik er nooit meer naar.

 18. Henk

  “Nee, dit mag geen krantenkop worden!” Kortom Arjen Lubach begin zichzelf ook al te overschatten..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.