Erik van der Hoff na 24 jaar weg bij BlazHoffski

Geplaatst op wo 23 okt 2019 om 14:50

Erik van der Hoff stapt na 24 jaar op als creatief directeur van het succesvolle tv-productiebedrijf BlazHoffski, dat hij in 1996 samen met zijn compagnon Dan Blazer heeft opgericht. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging. Dat heeft het bedrijf laten weten. BlazHoffski is bekend van programma’s als Toren C, Hello Goodbye, Verborgen Verleden, Sluipschutters, Keuringsdienst van Waarde, Foute Vrienden, The Big Escape, Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen, vooral NPO-titels dus.

Van der Hoff is trots op wat ze hebben neergezet. “Ik ben trots op het bedrijf dat Dan en ik 24 jaar geleden samen zijn begonnen. Het is altijd onze kracht is geweest om goede mensen om ons heen te verzamelen. Er heerst een makerscultuur bij BlazHoffski. Inhoud, plezier en kwaliteit staan altijd voorop. Wij zijn de producent met de mooiste programma’s die in Nederland te zien zijn.

De tv-maker was de laatste jaren ook buiten BlazHoffski actief. Als zanger en muzikant, als adviseur en met bierbrouwerij Leeghwater. “Wat als hobby begon, kost steeds meer tijd, evenals de werkzaamheden als adviseur van startende (media) ondernemers en de Media Borrel Noord. Ik heb nog zó veel dromen, plannen en ideeën die niet gerealiseerd kunnen worden als ik vast bij BlazHoffski blijf. Daarom moest ik deze knoop wel doorhakken.”

Dan Blazer vindt het jammer: ”Erik en ik hadden een huwelijk dat al meer dan 24 jaar duurt. Dat wordt nu latten en dat voelt gek, maar ook logisch. Erik blijft betrokken bij een aantal programma’s en projecten, ook in de toekomst. Dus gelukkig is het niet echt een afscheid.”

Foto: SBS
16 Reacties op “Erik van der Hoff na 24 jaar weg bij BlazHoffski”


 1. Jamai

  Roberto Jacketti!

 2. Bram

  Uitgekocht dus

 3. MediaPrak

  Is enkele jaren geleden voor een leuk bedrag verkocht aan de Warner Brothers Int.

 4. Albert Verlinken

  Lekker met een scooter vol met cash op weg naar een ander klusje. Lijkt me een leuke vent dus et is en wonder dat hij het al zo lang in de Hilversumse slangenkuit uithoudt.

 5. zeurpiet

  Ben honderd jaar geleden nog deurwacht bij hun kleedkamer geweest, de leeftijdsgrens was erg laag…….

 6. Nijl

  @MediaPrak; interessante info. Iets bekend over overname; Minderheidsaandeel? Earn out periode voorbij? Laatste tranche betaald? Of betaald in contanten?

 7. Martijn

  “De tv-maker was de laatste jaren ook buiten BlazHoffski actief. Als zanger en muzikant…” Een jaartje of 35 pas…

 8. Donald Dumb

  Martijn. De meeste Nederlanders zijn muzikaal geschiedkundig dom
  Weten hun veel. Het staat niet in de huidige hitlijsten dus dan kent men het niet.

 9. FlyingLotus

  Hij gaat een roadtrip met een scooter doen. Of meerdere scooters maar dat is onduidelijk.

 10. Jilly

  BlazHoffski heeft ook de serie “Bij Sinterklaas” in 2006 geproduceerd voor Nickelodeon. Leuke serie, bekritiseerde serie, maar vooral een leuke serie. Met Genio de Groot als Sinterklaas en Martijn Fisher als 1 van de Hoofdpieten.

 11. TaalNasi

  @ Donald Dumb

  “Weten hun veel.” jij ook niet blijkbaar.

 12. Pietpiet

  @TaalNasi: Nasi????? I rest my case

 13. Mart

  @Pietpiet. Ha ha ha. Geestig 1-0

 14. Nils Holgersson

  I save the day
  I save tomorrow
  So I can run away

 15. Lliw Nekpir

  Goed gedaan jochie

 16. Remco Terhorst

  @Jilly: Vivienne van den Assem als presentatrice die een realitysoap over Sinterklaas wilde maken! Was leuk. Iedereen verguisde het, maar met terugwerkende kracht… Ja goed, het blijft echt ADHD-Sint, maar alles beter dan het Sinterklaasfeest zoals ie nu is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.