Duncan Laurence ‘knetterzenuwachtig’ in DWDD

Geplaatst op do 24 okt 2019 om 9:00

Duncan Laurence zat gisteren aan tafel in De Wereld Draait Door om zijn eerste single na zijn Songfestival-hit Arcade te presenteren. Hij was ‘knetterzenuwachtig’ voor zijn optreden. Dat zei hij tegen Matthijs van Nieuwkerk. Duncan was bang. “Ik ben echt bloednerveus, vooral omdat ik vanochtend wakker werd zonder stem. Dat was een beetje een ding, maar hij is gelukkig weer terug. Maar ook omdat iedereen in Nederland het bijna heeft gezien en iedereen Arcade kent“, zei hij.

Arcade legt de lat hoog, aldus Laurence. “Dan ineens moet daar een opvolger komen en moet je voldoen aan verwachtingen en zijn er heel veel meningen en mensen die meekijken. Dat is gewoon heel erg spannend.”

Toch zal hij ook altijd Arcade wel blijven zingen, zegt hij. “Elke keer als ik het zing ben ik zo trots op wat we hebben neergezet. Het voelt echt als een teamprestatie. AVROTROS, Ilse, iedereen gewoon. Het was zo vet.”

Voor zijn tweede single, Love Don’t Hate It, is hij naar de VS gevlogen. “Ik ben er uitgenodigd door Capital Records. Daar heb ik onlangs getekend. Dat is dat hele legendarische grote gebouw. Zij hebben een aantal writing sessies met mijn publisher in Nederland opgezet en toen ben ik er heengegaan. Daar is onder andere deze single ontstaan. Ik heb deze tekst geschreven, ja.”

Love Don’t Hate It is voor mij een antwoord op de tijd waarin ik moest vechten voor wie ik was. Ik werd vroeger veel gepest en ik weet dat er heel veel mensen zijn die dat nog steeds worden, maar ook veel mensen zijn die gewoon zichzelf niet kunnen zijn. Als ik ergens niet tegen kan, dan is het jezelf niet kunnen zijn.”

Daarna liep hij naar het podium. “Ik ben knetterzenuwachtig, jongens.”

Foto: BNNVARA
19 Reacties op “Duncan Laurence ‘knetterzenuwachtig’ in DWDD”


 1. Albert Verlinken

  Normaal wordt er in het Gooi een lijntje wit poeder soldaat gemaakt om tot rust te komen maar het lijkt er op dat deze jongen gelukkig clean is (en hopelijk blijft).

 2. Steven

  Duncan is een aanwinst! Gewoon iemand die lekker zichzelf is.

  En zn nieuwe single klinkt prima!

 3. Minder of Mirjam

  Woohoo!! Goooo Duncan! Leuke nuchtere blije jongen. Geen omhoog gevallen typje, a la die misselijkmakende influencers tegenwoordig, hij is gewoon blij en zingt geweldig.

 4. Stijn

  Hebben Marco en Maan nou geneukt ofnie?

 5. K.C.T.

  Wat een droefenis, weer dat kattengejank, vreselijke dreun (bas-trom)gevolgd door het jankend hoge toon riedeltje, geen echte lijn, slecht verstaanbaar nichterig engels,
  dan die bijna huilende blik, nichten vallen vertederd in katzwijm…
  Zoals bijn alle muziek bij DWDD,,,horen we nooit meer iets van,,, linkse quasi intelligente meuk! gekoppeld aan het gutmensch geneuzel, met dito tafel secondanten,,, ben benieuwd wat piepkuiken te melden heeft,,, ben zelf afgehaakt.

 6. Herman Hoogsteder

  K.C.T. U heeft 100% gelijk.

 7. Sip

  Ligt het nu aan mij; dit nieuwe liedje lijkt op het eerste liedje. Ik ben geen fan.

 8. robb

  K.C.T. je bent afgehaakt toen het programma afgelopen was .

 9. Babs

  K.C.T. lekker positief verhaal en ook lekker kort. Man man wat zul jij je gelukkig voelen nu je je gal gespuwd hebt.

  Fijne dag verder. De zon schijnt ook voor jou!

 10. Marco

  K.C T,

  Gelukkig een klager minder.

 11. Gay Smurf

  Arcade is mooi, de nieuwe single ben ik nog niet van overtuigd.

 12. Bears’den

  Was een top nummer!
  Hij heeft duidelijk een eigen sound!

 13. Ohnoo

  Slecht nummer, erg vlak en inwisselbaar en nergens een opvallende melodielijn die lekker blijft hangen, als je hiervoor naar L.A. moet kan je beter thuisblijven.
  Spijtig, want ik had hoge verwachtingen.
  Gaat een gigantische flop worden, jammer ik dacht dat die jongen meer in zijn mars had.

 14. StefanV

  Bijzonder om te zien hoe mensen helemaal los kunnen gaan op een Nederlandse artiest die in een Nederlands tv-programma z’n nieuwe nummer laat horen. Als het niet je ding is, zou je dat ook gewoon kunnen afdoen met zoiets als “het is niet mijn smaak” of “ik vind het geen sterk nummer”. Maar nee, Duncan moet even door het slijk worden gehaald.

  Voorlopig heeft deze man een unieke prestatie achter z’n naam staan door het Songfestival te winnen. Ik heb maar een kort stukje van het nummer kunnen horen, maar het borduurt voort op de sound van Arcade. Prima, niks mee. Arcade is iets van 80 miljoen keer beluisterd op Spotify, dus er zijn meer dan genoeg mensen die wél op deze muziek zitten te wachten.

 15. Ron

  Borduurt voort op Arcade waardoor je een soort Dotan effect krijgt. Al zijn nummers klinken hetzelfde. Ik had gehoopt dat hij nu ineens een totaal ander nummer zou uitbrengen wat haaks op Arcade zou staan want Duncan kan veel stijlen zingen. Jammer.

 16. Erwin

  Ik vind dat zenuwachtige gedoe van Duncan wel een dingetje worden langzamerhand. Hoe wil hij dat gaan doen op Eurovision 2020? Zonder stem voor 220 miljoen kijkers?

 17. David

  Let op, zometeen meldt curryworst zich die zal zeggen dat hij Laurence zou doen.

 18. Moi

  Slap aftreksel van Arcade.
  Gaat ‘m niet worden.
  Exit Duncan … doei

 19. Patricia

  Love don’t hate It…………………
  Je hoeft niks negatiefs te zeggen hoor. Je kunt ook gewoon je mond houden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.