Duncan Laurence ‘knetterzenuwachtig’ in DWDD

Duncan Laurence zat gisteren aan tafel in De Wereld Draait Door om zijn eerste single na zijn Songfestival-hit Arcade te presenteren. Hij was ‘knetterzenuwachtig’ voor zijn optreden. Dat zei hij tegen Matthijs van Nieuwkerk. Duncan was bang. “Ik ben echt bloednerveus, vooral omdat ik vanochtend wakker werd zonder stem. Dat was een beetje een ding, maar hij is gelukkig weer terug. Maar ook omdat iedereen in Nederland het bijna heeft gezien en iedereen Arcade kent“, zei hij.

Arcade legt de lat hoog, aldus Laurence. “Dan ineens moet daar een opvolger komen en moet je voldoen aan verwachtingen en zijn er heel veel meningen en mensen die meekijken. Dat is gewoon heel erg spannend.”

Toch zal hij ook altijd Arcade wel blijven zingen, zegt hij. “Elke keer als ik het zing ben ik zo trots op wat we hebben neergezet. Het voelt echt als een teamprestatie. AVROTROS, Ilse, iedereen gewoon. Het was zo vet.”

Voor zijn tweede single, Love Don’t Hate It, is hij naar de VS gevlogen. “Ik ben er uitgenodigd door Capital Records. Daar heb ik onlangs getekend. Dat is dat hele legendarische grote gebouw. Zij hebben een aantal writing sessies met mijn publisher in Nederland opgezet en toen ben ik er heengegaan. Daar is onder andere deze single ontstaan. Ik heb deze tekst geschreven, ja.”

Love Don’t Hate It is voor mij een antwoord op de tijd waarin ik moest vechten voor wie ik was. Ik werd vroeger veel gepest en ik weet dat er heel veel mensen zijn die dat nog steeds worden, maar ook veel mensen zijn die gewoon zichzelf niet kunnen zijn. Als ik ergens niet tegen kan, dan is het jezelf niet kunnen zijn.”

Daarna liep hij naar het podium. “Ik ben knetterzenuwachtig, jongens.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen