Cash or Trash begint: scoort Meiland ook op woensdag?

Dankzij Martien Meiland is SBS 6 op maandagavond om half negen de allergrootste tv-zender van het land en dat heeft de zenderleiding geïnspireerd om méér te doen met dit excentrieke tv-figuur. Hij maakt vanavond zijn debuut als presentator van zijn eigen show, namelijk Cash or Trash. Het is de opvolger van Patty Brards Zo Goed Als Nieuw, dat tot vorige week nog te zien was op de woensdagavond om half tien. Beide programma’s hebben hetzelfde thema: oude spulletjes.

Als Meiland op z’n minst het aantal kijkers van Zo Goed Als Nieuw weet vast te houden, dan is dat helemaal niet mis. De Brard-show sloot vorige week af met 715.000 kijkers (16 procent). Aangezien Chateau Meiland op maandagavond de 1,4 miljoen kijkers heeft aangetikt, hoopt SBS 6 vanavond echter op nóg hogere scores.

Gaat Cash or Trash er vandoor met het goud om half tien? De lead-in (De Wereld Rond Met 80-Jarigen) is niet mis, maar de concurrentie is niet mild. NPO 1 heeft De Reünie op het menu staat en RTL 4 trapt Rooijakkers over de Vloer af. Ondertussen gaat Net5 verder met Ladies Night.

Eén ding is zeker: het presenteren is Meiland goed bevallen. Hij vertelde gisteren in Shownieuws: “Ja, het is natuurlijk heel anders dan Chateau Meiland. Daar doen we natuurlijk gewoon onze dagelijkse dingen en nu is het natuurlijk een heel ander verhaal. Het wordt anders opgenomen. Ik heb er geen verstand van, maar er moet natuurlijk geplakt worden en geknipt en waarschijnlijk met een leuk muziekje eronder. Weet ik veel. Ja, je maakt ook de leader apart. Ja, de leader, ik had er nog nooit van gehoord, maar dat is dan waar het programma begint.”

Waar gaat Cash or Trash precies over? “De gast komt met een mooi erfstuk of product naar mij toe en dan bouwt de taxateur er een heel verhaal omheen over wat voor een waarde het heeft. Daarna gaat het naar de handelaren: ga ik het kopen of niet? Is het cash of is het trash?

Weet je, het is me bevallen. Het is me echt bevallen. Ik voelde me als een vis in het water.

En dan nog even over de kijkcijfers. Hoeveel mensen denkt Meiland zelf dat er gaan kijken. Aan Qmusic-dj’s Mattie Valk en Marieke Elsinga vertelde hij vanochtend: “Ik weet ook helemaal niet wat voor andere programma’s tegenover ons staan. Ik weet wel dat Tussen Kunst en Kitsch om half negen begint, dat zit bij de NPO, maar wij zitten gelukkig om half tien. Laten we uitgaan 500.000 of 600.000 kijkers voor de eerste keer.

Cash or Trash is vanavond om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen