Bekend Nederland gunt Ring aan Chateau Meiland

Geplaatst op wo 09 okt 2019 om 11:00

Bekend Nederland denkt massaal dat Chateau Meiland vanavond ten koste van Beste Zangers en Expeditie Robinson de Gouden Televizier-Ring gaat winnen. Zelfs Jan Smit, de host van Beste Zangers, denkt dat de SBS 6-hit met de prijs naar huis gaat. “Ik denk eerlijk gezegd dat Chateau Meiland gaat winnen. Het is opzienbarend en ik vind het zelf ook heel grappig. Ze hebben ook heel veel publiciteit en hij is natuurlijk een echt typetje“, zei hij gisterenavond in Pauw. 

De gastheer van dat programma, Jeroen Pauw, zei tegelijkertijd in Shownieuws dat hij de Ring van harte gunt aan Martien Meiland. “Ik vind het gewoon een heerlijk programma en een heerlijke man, die volgens mij nog heel veel leuke dingen gaat doen los van het chateau. Ik vind hém gewoon leuk. Hij is bij mij aan tafel geweest en het is gewoon een hartveroverende man.

André Hazes jr.: “Ik was gisteren om half acht thuis, toen ben ik snel gaan sporten tot kwart over acht en toen zat ik om half negen op de bank voor Chateau Meiland. Daar kom ik echt voor naar huis.”

Britt Dekker: “Ja, Chateau Meiland is natuurlijk het allerleukst. Chateau Meiland, come on: je gaat kijken en je gaat lachen.”

Angela de Jong: “Je ziet Martien natuurlijk wel overal en hij is een grote ster, maar tegelijkertijd zou het niet zo leuk zijn als er niet die oernuchtere Erica naast stond en de ietwat hysterische Maxime. Nee, het is het hele pakket.”

Giel Beelen: “Het is gewoon niet vaak – en ik ben er heel blij mee – dat er een persoon is die gewoon een beetje gek doet. In Nederland zijn we heel vaak wel van: doe maar gewoon. Ja, ik snap wel dat het een succes is ja.”

Joop van den Ende: “Ik denk Chateau Meiland. Dat is een ontzettend leuk en oorspronkelijk programma. Hij blijft ondanks alle aandacht toch zichzelf. Hij is heel bijzonder, zeg maar.”

Marco Borsato: “Ik vind hem gewoon een ontdekking. Het grappige is dat je wéét hoe hij gaat reageren, je kan het bijna voordoen, maar dan is het toch nog leuker dan je denkt.”

En Carlo Boszhard in het AD: “Dit is hét moment om te winnen. Sterker nog, als Chateau het dit jaar niet wordt, dan winnen ze volgend jaar zeker niet. Heter voor dit programma is het niet geweest en zal het ook niet worden.

Chateau Meiland maakt in alle polls de meeste kans op de Televizier-Ring. Het zou na Hart in Aktie in 2003 de tweede keer zijn dat een SBS 6-titel met de televisieprijs naar huis gaat. Of dat gaat lukken is vanavond vanaf 21.00 uur te volgen op NPO 1.

Foto: SBS
43 Reacties op “Bekend Nederland gunt Ring aan Chateau Meiland”


 1. Dennis

  Beetje vreemd dat zoiets wordt genomineerd.

  Bewijst maar weer het IQ van kijkend Nederland…

 2. xandertje

  Stiekem is winst van Chateau Meiland toch een steek voor John de Mol. Een niet verzonnen programma door z’n denktank dat jaren lang na Big Brother nagenoeg niks goeds heeft kunnen verzinnen en een toevalligerwijs aangeboden programma Chateau Meiland dat een succes wordt.

 3. Joram

  Ik vind ook dat Chateau Meiland de ring moet krijgen. Laat deze prijs de kroon op het werk zijn en meteen ook het hoogtepunt waarop je moet stoppen. Zo’n programma is erg leuk, maar het wordt heel snel sleets waarna iedereen het uitkotst. Ik hoop dat ze zich niet laten verleiden tot nog een seizoen.

 4. Joop Knoop

  Het is weer zover. Hollen als een dwaas achter iemand aan.

  Leuk vinden, omdat een ander het leuk vindt. Het max Verstappen effect, nooit had iemand van hem gehoord en nu zijn die BN-ers opeens zogenaamd een specialist op dat gebied.
  Opeens zijn ze allemaal voor Ajax die BN-ers. 7 jaar terug wilden ze er niet bij horen.
  Dat Amsterdams BN volk wil ons de rest van Nederland de wil op leggen, no way.

  Die Mei(mer)land is gewoon een vervelende mopperaar, kennelijk scoort dat.

 5. Fons

  Ik hoop Nicolette

 6. Corrie

  Het programma is leuk, maar niet ringwaardig. Maar goed, ik zie het maar als als het knoop in je zakdoek gala.

 7. Drama7

  Ik snap totaal niet wat hier zo grappig of bijzonder aan is. Ze laten steeds dat stukje zien met “wijnen, wijnen, wijnen” en dan ligt iedereen weer dubbel. Ik zal wel geen gevoel voor humor hebben of zo…

 8. Jeffrey

  Heerlijke TV, precies waarvoor TV is gemaakt….
  Vermaak!!!!!!!

 9. Sjonnie

  De luizenmoeder was vorig jaar de grote favoriet. En we weten allemaal hoe dat afliep.
  Dus laat alle BN-ers met Down maar lekker achter Meiland aanlopen!

 10. Any-mouse

  Bekend Nederland mag dan wel massaal de ring aan Chateau Meiland gunnen, maar ik als “gewone” TV kijker sluit mij daar NIET bij aan.

 11. G.ossip

  ER heeft hem verdient,ondanks dat ik Chateau Meiland erg vermakelijk vind,gaat toch mijn voorkeur naar ER.

 12. insider

  zou van der vorst de kerst wel halen? Dat mag ook wel eens gedacht worden, Zo sterk is die programmering nu ook weer niet……

 13. Suzy Wang

  Het zal mijn de bout aggellen heel die martien.

 14. joost

  Briefje aan Martien:

  Met mij hebben veel kijkers genoten van jullie success formule op TV : Chateau Meiland! Op originele wijze, met keihard werken en humorvolle optreden verdienen jullie die prijs.

  Maar let wel op. De roofdieren liggen voor jullie al op de loer.
  Ik begrijp best dat een extra tonnetje welkom voor je is, maar wees voorzichtig met figuren als Paul de leeuw, zelf uitgerangeerd, maar die nu graag over jouw rug van succes wil “meefietsen”, door je in zijn waardeloze programma te halen en je te exploiteren.
  Ook de NOS is bezig jou na te apen.
  Blijf chateau Meiland en laat je niet gek maken.

 15. Helga

  @Suzy, je bedoelt hachelen?

 16. catacomben

  vroeguh waren die ringen voor Mies Bouman,Andre van Duin, Henny Huisman,Rik Felderhof, Toon Hermans m.a.w. éehte TV sterren nu is het voor soap Jan Smit,VI,Meiland enz. dus wat maakt de tegenwoordige TV? goh, wat een kwaliteit!

 17. De koning van Marokko is een homo

  Alles beter dan die dikke hoomoo Jantje Smit.

 18. pip

  Dat zo`n baggerprogramma kans maakt op de ring maar er is nog hoop dat hij hem niet krijgt.

 19. Bep

  Ze zullen winnen maar er zijn zoveel véél betere programma’s die nooit gewonnen hebben, dat maakt het wrang.Voor mij is deze prestigieuze prijs gedevalueerd.Jammer.Het gaat niet meer om kwaliteit.

 20. Wyatt

  Vreselijk programma. Vreselijke wijndrinkende aanstellerige treurige nicht.

 21. Reageerder

  Ik sluit mij NIET aan bij de BN,ers

 22. Huismaker

  Ten koste van ? Hoe bedoel je ? Mensen zijn zogenaamde BN-ertjes spuugzat. BN-ers die zingen, springen, schilderen, sporten, koken, eten, de visite gaan, voor oudjes-kindjes-gehandicapten-zwervers-verslaafden zorgen.
  Mensen zijn het zat.

 23. PatatmetMayo

  Televizierring??
  De enige echte tv prijs is de Nipkov schijf.
  Daar oordelen mensen met verstand van tv maken over programma’s.
  Televizier is een publieksprijs waar de achterban belangrijker is als het programma vaak show, entertainment of een slecht geacteerde serie.
  Al geef ik toe dat de laatste twee winnaars programma’s waren met iets van diepgang.
  Beau five days en Zondag met Lubach.
  Mijn advies:
  Geen beste zangers,titel dekt de lading niet en presentator is echt waardeloos.
  Geen Robinson,al die psychologie van de koude grond en flut spelletjes kunnen echt niet boeien.
  Wel Chateau Meiland,het is natuurlijk helemaal niks,het gaat helemaal nergens over maar de gezinssituatie is een prijs waard.
  Een lesbo en een homo met een lelijke en een heerlijke dochter met kind naar geen man die wat aan lopen kloten in Frankrijk maar wel tot 2051 volgeboekt zitten voor de hoofdprijs.
  De terechte winnaar zou PAUW zijn.
  Het programma klopt gewoon iedere avond weer.
  Jeroen is al twee jaar in topvorm en redactie heeft altijd het nieuws van de dag aan tafel zitten.
  Het is voor iedereen te volgen qua niveau maar is nooit plat vermaak.
  Begint eigenlijk veel te laat,maar wil het toch nooit missen…al heb ik gisteren Jan Smitje en die twee zangers even overgeslagen.

 24. Ron

  Natuurlijk moet Chateau Meiland winnen, het opvallendste en spraakmakende TV programma van dit seizoen. Het zou een gotspe en een failliet voor de Televizier Ring betekenen als De Beste Zangers er mee van door zou gaan. Dan nog liever Expeditie Robinson wat me ook vrij logisch lijkt als je bekijkt hoelang die al mee doen bij de laatste 3 elk jaar.

 25. Narcos

  @Huismaker

  Als je bedoelt dat jij het zat bent, gebruik dan ‘ik’. Je praat niet voor mij, zwartkijker!

 26. De verdorvenheid in persoon

  @PatatmetMayo
  Wed 09 Oct 2019 om 12:20

  De enige echte tv prijs is de Nipkov schijf!

  De Nipkov schijf bestaat helemaal niet. Ga je schoolgeld terughalen, onnozelaar.

 27. Jantien Visser

  Nou laat de “Meilandjes” vanavond maar fijn de Televizier ring winnen. Is dat gezeur ook achter de rug. Dan gaat hij aansluitend nog even een op zichzelf leuk programma “Cash or Trash” om zeep helpen, omdat ze deze Martien ineens allerlei lollige presentator skills toe betichten, en daarna horen we dan niks meer van deze Martien. Poehhh!! dat zou een opluchting zijn.

 28. PatatmetMayo

  De verdorvenheid in persoon,

  Jij allemachtige kneus valt over een spatie te veel??
  Lekker boeiend leven heb jij,

 29. anonymous

  Ik niet, maar ik ben dan ook niet bekend.
  Walgelijk familie

 30. anonymous

  @insider; de programna’s die RTL nu uitzendt komen niet van vd Vorst af,
  hij was toen nog geen directeur

 31. René

  Eindelijk zal Expeditie Robinson winnen! Het werd tijd!

 32. René

  Nicolette zei gisteren dat ze boer Jan gingen inzetten en boeren zijn hip op het moment dus wie weet! Steun de boeren, stem Expeditie Robinson!

 33. Suzy Wang

  Hoi Helga, kroepoek bij?

 34. De verdorvenheid in persoon

  PatatmetMayo
  Wed 09 Oct 2019 om 14:32
  De verdorvenheid in persoon,
  Jij allemachtige kneus valt over een spatie te veel??
  Lekker boeiend leven heb jij,

  @PatatmetMayo
  Over allemachtige kneus gesproken. Hoe kwalificeer je jezelf in het kader van de Nipkowschijf, onnozelaar in het kwadraat! Een spatie te veel. Hoe verzin je het?

 35. Lies

  Succes voor de familie Meiland, ik ga vanavond zeker op jullie stemmen!

 36. zorro

  Het maakt mij niet uit wie de ring wint als het Meiland maar niet is.

 37. dom nietszeggend campingprogramma mag gewoon de ring krijgen

  De televisier ring is de laatste jaren geworden tot een nietszeggend niemendalletjes waar het niet meer gaat om kwaliteit maar om populisme en actievoeren voor de eigen geldgraaicultuur en imago.

  Hoogtepunt uh dieptepunt was de ring voor VI. Een clubje heren die niet meer dan 500 k kijkers genereert en dmv het opjutten van de eigen simpele achterban in staat is om de prijs zonder enig niveau, kwaliteit, noviteit of bijzondere waarde de te krijgen.

  Als zelfs Meiland de prijs krijgt dan wordt het verstandig om er maar mee te stoppen want dan heeft deze prijs voorgoed zijn waarde verloren.

 38. Wyatt

  Onzin programma.

 39. Eva wolfse

  Ik ben geen bekende Nederlander maar hoop het echt niet echt vreselijk als zo een programma wint.. Gun het liever beste zangers.. The voice had het ook nooit moeten winnen

 40. aammehoela

  Het faillissement voor creatief Nederland. Dit wanstaltige programma, ook gehaat door bepaalde groepen homo’s, zet een beeld neer van een zeer overdreven aanstellerige relnicht. Neen, ik heb fragmenten gezien bij DWDD en wist genoeg. Iemand die het medium tv serieus neemt gaat niet naar deze bagger kijken. Echt iets voor mensen met een zeer bedenkelijk IQ.

 41. Factchecker

  Show van die engerd is ook gescript. Let op dat stukje net voordat dat hij met zijn dochter gaat zeggen “wijnen, wijnen”… Dochter zet de beweging al in voordat hij klaar is met zijn verhaaltje tegen de tuinman. Dochter wilde het tekstje ook al net iets te vroeg inzetten… hoezo spontaan?

 42. arie

  Ik ben zojuist naar de kerk geweest en heb gebeden dat Meiland de ring niet zal krijgen.

 43. Walter

  Ik gun het ze van harte proficiat maar k had dit jaar toch liever Er zien winnen alleen al voor Denis, helaas Dennis misschien met een nieuw programma

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.