Nicolien Kroon haat hakken, maar moet ze aan van RTL

Nicolien Kroon, presentatrice bij RTL Weer en Verkeer, kan absoluut niet op hakken lopen, maar moet ze aan van RTL. De zender verwacht van de RTL Nieuws-babes namelijk de corporate look. Dat heeft ze uitgelegd op NPO Radio 2. Kroon heeft eigenlijk een bloedhekel aan hakken, dus ze draagt die alleen op tv. “Het is een beetje afgesproken met de styling en ook met de redactie, want ze willen een bepaalde uitstraling hebben. Het is een beetje de corporate look, zoals ze het noemen.”

Wat is de corporate look? “Dat wij er gewoon netjes bij lopen. Of in een lange broek met een net jasje of een blouse en dan die hakken eronder of een jurkje met hakken eronder.”

Als je een ukkie bent, ziet dat er niet corporate uit. “Ik ben maar 1 meter 60, dus in mijn geval komen die hakken wel goed uit. Het maakt je net iets langer. Ik krijg er toch zo’n 10 centimeter bij.”

In haar vrije tijd draagt ze nooit een hak. “Eerlijk gezegd: ik kan echt niet op hakken lopen. Ik loop ook echt alleen dat hele kleine stukje in de studio op hakken en verder heb ik gewoon lekker mijn sneakers aan.”

Als mijn voeten niet in beeld zijn – dat is vanavond het geval – dan sta ik gewoon op mijn sneakertjes.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen