Beau over talkshow: ‘Geloof me, dat gaat goed komen’

Geplaatst op di 15 okt 2019 om 14:00

Beau van Erven Dorens heeft er veel vertrouwen in dat het goed gaat komen met zijn talkshow Beau. Hij merkt nu al dat de dynamiek in de uitzendingen enorm gegroeid is. Dat zegt de presentator vandaag in het AD. Van Erven Dorens heeft zijn minst bekeken week tot nu toe achter de rug: er keken vorige week gemiddeld 446.000 mensen. Hij had op woensdag zijn minst bekeken uitzending ooit (247.000 kijkers) en op vrijdag zijn meest bekeken uitzending ooit (935.000 kijkers).

De RTL 4-presentator is ondanks de wisselende kijkcijfers alles behalve pessimistisch. “Geloof me, dat gaat echt goed komen. We hebben elke avond een leuke show. Lachen veel, leren elke dag. We willen actueel zijn, zitten erbovenop. De kijker moet ons nog even ontdekken. Een moeilijk proces. Maar soms heb je mazzel en kijken er, zoals vrijdag, 930.000 mensen.

Of dus 245.000. “Maar toen zaten we tegenover het Televizier Ring-gala.

De kijkcijfers zijn nog niet significant gestegen sinds Beau zijn bank heeft ingeruild voor een tafel. “Klopt, maar het programma heeft wel gewonnen aan dynamiek.”

Natuurlijk word ik ook wakker met de kijkcijfers, maar ik laat me er niet door raken. Daarvoor heb ik te vaak met dat bijltje gehakt. Ik kijk liever naar de show zelf. Die wordt steeds leuker en beter.”

Het AD-interview met Beau van Erven Dorens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
39 Reacties op “Beau over talkshow: ‘Geloof me, dat gaat goed komen’”


 1. Mark

  Per direct Blue Circle dumpen, met al die non-items al jarenlang in RTLLN, RTLLN met TH, en nu dus Beau.

 2. Reageerder

  @Mark, gaat gebeuren per januari

 3. Remi

  … Kan niet wáchten op de entree van ene Jinek … dat wordt lachen !!

 4. Bobby Eden

  Dit gaat niet goedkomen Beau, wees eerlijk

 5. Ron

  Gisteren was eigenlijk best een aardige show. Geen zware items, dat moet je echt aan de NPO over laten. Geef. de. kijker. een. keuze! En probeer niet hetzelfde te doen. En dat ook gezegd hebbende tegen Eva want exact hetzelfde gaan doen als op 1 kan gewoon niet op RTL 4.

 6. Ronnie

  Toen het er heel weinig waren, kwam dat door het Televizier Gala.. afgelopen vrijdag waren het er zo veel, omdat de lead in The Masked Singer is en er mensen zijn blijven hangen. Zo kan ik ook mooi weer spelen.

 7. Sjonnie

  Wanneer komt Stormy Daniels?
  Of Verona v.d. Leur?

 8. De talkshow-dagen van Bootje zijn geteld

   Dahaag!

 9. @Sjonnie

  Danielle Derek binnenkort.

 10. Daan

  Het begint per dag zieliger te worden. Slechte RTL communicatie en marketing ook rondom zijn programma. Teveel aandachttrekkerij.

 11. Bernie Duijn

  Ik denk dat het wel goed komt zodra de redactie wordt vervangen en Eva het slot ook over heeft genomen. Mensen moeten het nog vinden. Het is jammer van de valse start die het programma had door de bank en setting.

 12. Daan

  Ook Eva zal net als de rest eerder niet uit de verf gaan komen in een RTL omgeving. Goede speler, verkeerd elftal. Daarnaast heeft RTL publiek andere verwachtingen dan NPO publiek.

 13. Nijl

  De publiciteit die Beau weet te genereren met zijn show is jaloersmakend voor de concurrentie. Hij is het lievelingetje van de journalistiek/media. Nu de kijker nog.

 14. HansR

  BeAU zijn kijkcijfers zijn slechter dan die van Twan Huys. Je moet wel een ras-optimist of naïeveling zijn te vertrouwen dat je mag blijven terwijl Twan er uit werd gejoekeld.

 15. Daan

  @nijl. En het helpt niets. Per week dalen de cijfers. Alleen de media zelf is er als vorm van zelfbevrediging nog mee bezig. De kijker al lang vertrokken. Slimmer dan de media jongens en meisjes.

 16. ikweethetbeter

  Ik geloof niet meer dat het goed komt met Beau ,hij heeft niet de gun factor van de kijker Beau is beter met daklozen en zorginstellingen .

 17. MediaPrak

  Het komt goed, we….. Juist die “we” is het manco. Twaalf goedbedoelde onderbetaalde werkstudenten welke zich “redactie” mag noemen. Een producent welke de zender wil behagen door vooral promotionele prietpraat te serveren. Een hang naar BNers. Het ‘actuele item’ bestaat vooral door een ervaring-deskundige uit te nodigen en dan met een blik van ‘wat errug’ de obligate vraagjes te stellen. Maar bovenal, de tenenkrommende, veronderstelling dat je publiek voornamelijk dom en daardoor vooral ‘lichte’ onderwerpen wil horen. En daardoor is het als een verjaardagsfeestje waar het maar niet gezellig wil worden en iedereen na een halfuurtje opeens weg moet. Conclusie na twee jaar gerommel in de marche. STOP! Stop definitief. Talkshows is niet je ding. Laat het aan de NPO over!

 18. Hans

  Dankjewel voor je uitgebreide verhaal MediaPrak.
  Doen we verder niets mee.

 19. Selma Drop

  twee jaar gerommel in de marche? Kon je de uitgang van de supermarkt niet meer vinden, mediakrak?

 20. Erwin

  Beau is leuk. Het programma is de moeite waard.

 21. sport

  Geloof me, het komt nooit goed.

 22. Daan

  Interessant onderwerp om artikel over te schrijven. Mismanagement RTL, talkshows en hun presentatoren. Alles wat mis kan gaan gaat ook mis. Zelfs vandaag nog.

 23. janus

  Geen enkele behoefte aan Beau. Pauw is dagelijks een topshow. Hij heeft geen topgasten nodig om van elke uitzending een boeiend geheel te maken. Heer en meester.

 24. Annoniemus

  Zodra Jinek mee gaat doen kan Beau met BEAU mee in de flow !!

 25. Robin Martens Lover

  Dan was Humberto Tan nog helemaal niet zo slecht, Tan had tenminste nog buitenlandse artiesten en mensen in de show

 26. Bart

  @RML Ja alleen draaide in die show alles rondom Humberto i.p.v. om de gasten. De kijker was er klaar mee. Beau krabbelt nog wel op met die nieuwe producent.

 27. Ron

  En waarom zou je toch actueel willen zijn, er zijn al zat talkshows die dat zijn. Je hoeft niet kosten wat het kost het gesprek van de dag te willen hebben. Laat dat aan Pauw en cs. over. Je bent RTL 4 doe wat bij je doelgroep past. En als het gesprek van de dag past bij de doelgroep van RTL, iemand uit de entertainment hoek dan zou ik daar voor gaan.

 28. Niek

  @Bart
  PilotStudio gaat niet met Beau in zee.
  Dat wordt binnenkort bekendgemaakt.

 29. Nachas

  In het goedkomen van late night talkshow Beau gelooft bijna niemand meer, de kijker niet,
  RTL Bertelsmann niet, Blue Circle niet,…..behalve dan Beau zelf !……
  De kijker heeft talkshow Beau al geruime tijd geleden mogen ontdekken, maar laat deze steeds vaker massaal links liggen en kiest voor Late Night Talkshow Pauw bij de NPO !………..

 30. Ron

  Het zijn ook geen slimme uitspraken die Beau hier doet. Daar wordt je op afgerekend natuurlijk.

 31. #NPO Kijker#

  Dat waren dezelfde woorden als TAN, TWAN en ART na 6 weken

 32. Eric

  Eva, wordt ook steeds duidelijker, is ALLEEN voor het geld gegaan. Je moet wel blind zijn om niet door te hebben dat ook zij niet zal slagen in een RTL setting.

 33. Ron

  @Eric: als ze exact hetzelfde gaat doen als wat ze op 1 deed wordt het niet wat nee. Het zal luchtiger moeten. Maar blijkbaar wil ze dat zelf ook anders had ze niet overgestapt en haar productiemaatschappij zal ook die slag moeten maken.

 34. eva

  Oeps mijn boebies

 35. Bart

  @Ron Snap wel meer wat je bedoeld nu. Vrijdag had hij wat dat betreft een zeer goeie tafel.

 36. teveel

  Misschien een teveel aan talkshows en de vervelende onderbrekingen door reclame?

 37. Boy

  Reclame komt al na 10 minuten zendtijd bah. Dat!

 38. Boy

  Vervolg: Dan zap ik gelijk naar een andere zender waarop geen reclame is,
  op dat moment!

 39. Nerd

  Beau is de enige die er in gelooft dat het goed gaat komen….vreselijk!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.