Arjen Lubach skipt Televizier-gala: ‘Te druk en geen zin’

Arjen Lubach is samen met André van Duin en Beau van Erven Dorens genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster, maar is vanavond niet aanwezig bij het Gouden Televizier-Ring. Dat heeft hij laten weten op Radio 538. Lubach is druk en had er niet zo veel zin in. “Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet naar het feestje ga, dus dat is niet een heel spetterende mededeling ofzo. Ja, weet je, ik heb het gewoon heel druk en Zondag Met Lubach begint zondag weer“, zegt de VPRO-ster.

Een aflevering van Zondag Met Lubach houdt hem de hele week in touw. “We zijn aan het schrijven van vroeg tot laat.”

Bovendien heeft Lubach niet zo veel met zo’n tv-gala. “Dat kan toch? Ik vind het wel een hele eer, hoor, want die prijs wordt bepaald door de kijkers. Dat voel ik wel en dat waardeer ik ook heel erg, alleen zo’n feestje, daar moet je toch een beetje van houden. Het ligt mij niet helemaal.”

Hoe wordt hij vertegenwoordigd? “Ik ben er wel op een of andere manier, maar niet fysiek. Ik stuur wel iemand. Mocht ik winnen, dan stuur ik iemand die hem in ontvangst kan nemen.

Een look-a-like? “Jamai!“, grapt hij.

Wat gaat hij vanavond doen? “Ik ga gewoon vroeg slapen en morgenochtend weer schrijven.”

En wie gaat er winnen? “André van Duin gaat winnen, toch? Dat was ook mijn held vroeger. Hij moet ook gewoon binnen, dus ik vond het ook een beetje raar om daarheen te gaan.”

Bij de vrouwen zijn Chantal JanzenEva Jinek en Floortje Dessing genomineerd. Dessing op dezelfde radiozender: “Ik ben echt volkomen kansloos in deze categorie, want Eva gaat deze prijs natuurlijk volledig terecht winnen. Ik heb ook niet eens een speech, want die is toch niet nodig. Die wint het without a doubt.

Foto: VPRO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen