Arjen Lubach in 2020 wél gewoon met winterserie

Arjen Lubach zal in 2020 wél te zien zijn met een winterserie van zijn programma Zondag Met Lubach. De eerste aflevering daarvan is in februari. Dat heeft de VPRO-presentator gezegd in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Lubach keert vanavond na een afwezigheid van een jaar terug op tv met zijn satirische actualiteitenprogramma. Dit jaar was hij namelijk níet te zien met een winterserie, omdat hij gedurende de eerste helft van 2019 in het theater stond met een eigen voorstelling.

Het lijkt erop dat hij in 2020 teruggaat naar zijn oude ritme van twee series van tien afleveringen Zondag Met Lubach per jaar. “Ik weet eigenlijk niet of ik het al mag zeggen, maar we gaan in februari gewoon weer door.

De NPO zag het liefst dat Lubach niet 20, maar 32 afleveringen per jaar maakte. “Dat is onmogelijk met dit kleine team. We krijgen geld voor een talkshow, maar in principe maken we drama, wat veel duurder is“, zei hij eind 2015.

Twintig afleveringen per jaar vindt Lubach ruim voldoende en tv-kenner Ron Vergouwen zegt dit weekend op NU.nl dat dat verstandig is. “Hij is tot nu toe zuinig geweest met zijn talent en dat moet hij blijven. Hij melkt zijn succes niet uit. Als hij zin heeft om een half jaar het theater in te gaan, dan doet hij dat ook. Dat houdt mensen benieuwd naar zijn programma.

Zondag Met Lubach is vanavond om 21.10 uur te zien op NPO 3.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen