Arjen Lubach in 2020 wél gewoon met winterserie

Geplaatst op zo 13 okt 2019 om 9:00

Arjen Lubach zal in 2020 wél te zien zijn met een winterserie van zijn programma Zondag Met Lubach. De eerste aflevering daarvan is in februari. Dat heeft de VPRO-presentator gezegd in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Lubach keert vanavond na een afwezigheid van een jaar terug op tv met zijn satirische actualiteitenprogramma. Dit jaar was hij namelijk níet te zien met een winterserie, omdat hij gedurende de eerste helft van 2019 in het theater stond met een eigen voorstelling.

Het lijkt erop dat hij in 2020 teruggaat naar zijn oude ritme van twee series van tien afleveringen Zondag Met Lubach per jaar. “Ik weet eigenlijk niet of ik het al mag zeggen, maar we gaan in februari gewoon weer door.

De NPO zag het liefst dat Lubach niet 20, maar 32 afleveringen per jaar maakte. “Dat is onmogelijk met dit kleine team. We krijgen geld voor een talkshow, maar in principe maken we drama, wat veel duurder is“, zei hij eind 2015.

Twintig afleveringen per jaar vindt Lubach ruim voldoende en tv-kenner Ron Vergouwen zegt dit weekend op NU.nl dat dat verstandig is. “Hij is tot nu toe zuinig geweest met zijn talent en dat moet hij blijven. Hij melkt zijn succes niet uit. Als hij zin heeft om een half jaar het theater in te gaan, dan doet hij dat ook. Dat houdt mensen benieuwd naar zijn programma.

Zondag Met Lubach is vanavond om 21.10 uur te zien op NPO 3.

Foto: VPRO
30 Reacties op “Arjen Lubach in 2020 wél gewoon met winterserie”


 1. Tv junkie xl

  Jammer alleen dat t nooit echt grappig is

 2. Claude Fieaul

  Ik ben het eens met Lubach dat zijn programma een drama is

 3. jomari

  Aangenaam vermaak.

 4. Bep

  Niet zo zuur junkie.

 5. GaatLekker

  De promo van het nieuwe seizoen is briljant.

 6. Jaap

  Een slap aftreksel van zouteloos Anerikaans gepruts.

 7. Sjaak

  Heeft Zondag met Lubach die D66 sensor nog? Het is geen drama, het is een politiek programma waarvan de eindredacteur de vrouw van Kasja is. Typisch staatstelevisie.

 8. Bears’den

  Echt een lulletje rozenwater dit kwalletje..
  Totaal niet grappig!!

 9. Ron

  En terecht, kijk al weer uit naar vanavond. Zo snedig en scherp altijd. Koot en Bie satire in een ander jasje maar komt op hetzelfde neer; ironie met een boodschap.

 10. kritisch avro-lid

  Jeetje, wat een zure negativiteit hier. ZML, is gewoon een prettig kritisch programma met een knipoog. Zoiets vind je niet snel bij Talpa of RTL.

 11. Bart

  @Junkie Je vindt nooit iets grappig bij Zondag met Lubach? Wat vind je dan grappig?

 12. Bart

  Hoort inmiddels thuis op NPO1. Dat geld ook voor de dure dramaseries van de zondagavond.

 13. joost

  Het programma van Lubach wordt gemaakt door mevrouw Irene van den Brekel, die getrouwd is met mevrouw Kasja Ollongren, de D66 minister bij haar vriend Rutte.

  Dus het programma van Lubach zal een hoog links D66 gehalte hebben.
  Niet interessant dus, want die semi intellectuele grappan van Lubach kennen we nou wel.

 14. Tinie Parkiet

  Opgelezen grappen zijn geen grappen, laat staan dat het in de buurt van humor komt.

 15. aammehoela

  Het ligt eraan wat hij doet. Maar de manier waarop wereldleiders worden aangepakt is af en toe grandioos. En die aflevering over hoe het gaat met het doorfokken van rashonden was fantastisch. En ja die aflevering over die Hongaarse premier met zijn aanleg van een spoor van a naar b……. geweldig. Maar natuurlijk zijn er ook zaken waar ik niet om kan lachen. Dat hoort er ook bij. Hoe dan ook, het is een van de betere programma’s. Dat beseffen de rechtse lui op deze site ook. En daarom lopen ze hier altijd te janken. Maar jochies, die Trump heeft het nu ook helemaal verknald bij de rechtse kant van de republikeinen door het in de steek laten van de Koerden. De helden, tienduizend ongeveer zijn er omgekomen, die ISIS bestreden. Maar volgens Trump is IS verslagen en zoeken ze het maar uit. Schandalig en dat vinden heel veel republikeinen ook.

 16. Apostulaat

  ZML is een van de beste programma’s van NPO. Informatief en humoristisch, op hoog niveau.

 17. Geox

  @aammehoela
  Moet wel een beetje lachen om je simplistische reageersels en kinderlijke kijk op de wereld. Maar natuurlijk mag dat ook.
  De Koerden hadden natuurlijk vooral een eigen agenda: landjepik voor een Koerdische staat, maar ze wisten ook wel dat het slechts tijdelijk was. Zodra de soevereine landen het welletjes vonden was het natuurlijk gedaan met het Koerdische opportunisme. Koerden deden het voor grondgebied, niet uit moraliteit of uit weerzin tegen isis.

 18. Ad

  Leuk programma. Waarom niet steeds aflossen met “Dit was het nieuws” op NPO1 op een vast tijdstip? Soortgelijk…

 19. Fridge

  Ja ja, “humor”/”drama”. Linkse pr0paganda overgoten met een flinterdun sausje voorspelbare grappen.
  Echt afschuwelijk.Uiteraard van belastinggeld.

 20. Suzy Wang

  En ander haar???

 21. ton

  Het pogramma is echt simpel.
  Je kunt er niet om lachen.
  Dit is meer voor de tokkies.

 22. Nachas

  A.B.M.S.R.B.A.A.A.> Eindelijk is het dan tóch zo ver gekomen om RTL Bertelsmann nu eens echt in Nederland flink te gaan boycotten !….

  De tijden zijn veranderd, Nederland laat zich niet meer voor de gek houden door de Nederlandstalige zenders vanuit Luxembourg !

  De tijden zijn veranderd !

 23. zoe

  Jammer

 24. Nachas

  HET AD KONDIGT LANDELIJKE BOYCOT RTL AAN !!!

 25. discuswerper

  MC KONDIGT LANDELIJKE BOYCOT WILLEM R ALIAS MICHAEL JACKSON ALIAS NACHAS AAN. DE TIJDEN ZIJN VERANDERD!

  Mafkees

 26. critikast

  Lubach is niet leuk, niet actueel, niet origineel, niet grappig, niet ad rem, niet om te lachen, niet gevarieerd, niet humorvol….inderdaad is het programma net als de man zelf een drama. Zum kotzen !

 27. critikast

  Lubach mist alles wat een anchorman van een satirisch programma moet hebben: hij is niet geestig, niet origineel, niet gevat, geen persoonlijkheid, lacht teveel om zichzelf, scoort slecht bij de vrouwen, is niet ad rem, niet actueel en een drama voor de camarea en voor de autocue. Een regelrechte zondagavondramp ! Zum kotzen !

 28. PietjePuk

  De uitzending bij ZmL zat vol misinformatie, lekker dan als je zo je punt wil maken.

 29. MediaPrak

  @Joost heb je al bij PostNL geïnformeerd wat de politieke voorkeur is van je postbesteller? Wellicht krijg je geen reclame in je bus maar linkse propaganda. Wel eens van het fenomeen “Eindredacteur” gehoord? En van “Journalistieke Onafhankelijkheid”? Of heb je ’t nog te druk met complot theorieën over Arnhem 44 t/’m New York 01 en dat de zoon van Jo Biden stiekem de Min van Landbouw van verkeerde informatie voorziet. Dat Stikstof juist heel goed is tegen overgewicht 😅

 30. aqua

  Lubach wie is dat als ik hem zo zie is het een verdwaalde Marokkaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.