Na Benidorm Bastards nu ook gehandicapte ‘bastards’

NPO 3 lanceert vanavond een candid-camera-show in de sfeer van de vroegere RTL 4-reeks Benidorm Bastards, namelijk Met 1 been in de finale. Het grote verschil? Ditmaal worden passanten niet in de maling genomen door losgeslagen bejaarden, maar door een groep gehandicapten. “Met dit programma doorbreekt omroep PowNed de taboesfeer rond grappen over handicaps. Acteertalenten met een fysieke beperking halen pranks uit met nietsvermoedende mensen op straat.

De talenten met een beperking nemen de controle over en gebruiken hun beperking om de mensen eens goed in de maling te nemen. “Geen zorgen, het is oké om te lachen!

De cast bestaat uit Berdien, Marit, Ed, Jesse, Ricardo, Debbie en Denise. “Ze hebben allen een fysieke beperking. Van blindheid tot dwerggroei tot aangeboren afwijkingen van de ledematen. Maar aan een behandeling als slachtoffer hebben ze een broertje dood. Sterker nog: ze drijven graag de spot met hun handicap.”

Zo zien we Ed de draak steken met zijn blindheid door zich met een blindengeleidenstok voor te doen als beveiliger van een winkelcentrum. “Of neem de 1.29m lange Denise, die mensen in de sportschool vol verbazing achterlaat wanneer zij vraagt of ze willen deelnemen aan haar ‘fitnessklasje dwergwerpen’.”

Met 1 been in de finale wordt geproduceerd door producent BlazHoffski (Toren C, Foute vrienden) en is vanaf vanavond wekelijks om 22.05 uur te zien bij PowNed op NPO 3.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen