Sahil Amar Aïssa wil meer Marokkanen bij BNNVARA

Presentator Sahil Amar Aïssa, wiens roots in het Rifgebergte liggen, wil dat er meer Marokkanen in dienst komen bij zijn omroep BNNVARA. Hij hoopt niet dat hij gezien wordt als het eindstation. Dat zegt hij deze week in de VARAgids. Aïssa probeert zichzelf omhoog te knokken bij de televisie en hij komt van ver. Op vrijdag 19 februari 2016 zat hij in De Wereld Draait Door om te vertellen over het programma Jan Rijdt Rond, maar diezelfde avond sliep hij op station Den Haag Holland Spoor.

Hij had geen geld en geen woning, dus sliep hij op het treinstation. “Dat deed ik in die periode wel vaker. Ik had geen huis, deze wereld was nieuw voor me. En tegelijk was ik zo druk, ik had gewoon niet eens tijd om zoiets te regelen. Dat heeft even geduurd.”

Aïssa heeft het nooit aan zijn ouders verteld. “Dat weten zij niet, ben je gek? Ik wil ze niet bezorgd maken. Ze snappen dat het een harde wereld is. Zeker voor ons.

Voor ons? “Voor de Marokkaanse gemeenschap bedoel ik. Moet je eens kijken naar de totale Marokkaanse bezetting van BNNVARA: dat ben ik, alleen ik. Zelfs bij de meest sociaaldemocratische omroep van Nederland is het nog superwit.

Hij hoopt niet dat hij de enige Marokkaan bij de linkse omroep blijft. “Ik hoop vooral dat ze niet denken: we hebben Sahil, dus dat is geregeld. Ik moet het begin zijn, niet het eindstation.

Het VARAgids-interview met Sahil Amar Aïssa kunt u lezen via Blendle.

Foto: Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen