Wendy stapte om twee redenen over naar SBS 6

Geplaatst op Mon 16 Sep 2019 om 11:00

Wendy van Dijk is om twee redenen overgestapt van RTL 4 naar SBS 6. Ten eerste was ze op zoek naar een nieuwe uitdaging, ten tweede naar een partij die haar eigen platform wilde versterken. Dat heeft ze gezegd op NPO Radio 1. Die partij vond ze in het Talpa Network van John de Mol, waar ook haar man Erland Galjaard naartoe is overgestapt. Hij bood haar nieuwe tv-klussen én support voor haar Wendy-platform. “Dat waren twee elementen waarvan ik dacht: go.”

Het belangrijkste was een nieuwe uitdaging. “Ik had het natuurlijk in principe hartstikke naar mijn zin bij RTL. Ik mocht de grootste programma’s presenteren. Zo’n The Voice is een gigantische zekerheid wat je met je meedraagt. Het is het grootste programma dat we nu hebben. Dat is bij SBS ook de grootste mogelijkheid: hoe versla je in godsnaam The Voice, The Voice Kids en The Voice Senior?

The Voice was echter ook beklemmend, aldus Van Dijk. “Als je zo lang die programma’s doet, zoals The Voice negen seizoenen lang, dan blijft er weinig ruimte over om iets anders te doen, want je agenda blijft gevuld. Die behoefte had ik heel erg. Dat heeft het laatste zetje gegeven, zeker ook in combinatie met mijn eigen platform en dat men bij Talpa Network bereid is om dat door te ontwikkelen.

Bij SBS 6 gaat ze onder meer Hart in Aktie nieuw leven inblazen. Het was ooit haar eerste succesprogramma. Later werd het overgenomen door andere presentatrices. Keek ze daarnaar? “Dat heb ik niet gezien, nee. Expres niet. Leontien heeft het gedaan, Natasja heeft het gedaan. Ik vind dat de mensen die ze aanwezen ervoor wel geschikt en ik ken ze ook persoonlijk en weet dat ze het hart op de goede plek hebben, dus dat vond ik heel belangrijk. Maar ik weet het niet. Ik heb niet echt zitten kijken ofzo.

Het kijken van The Voice kan ze wél aan. “Ja, afgelopen vrijdag heb ik het gemist, maar de eerste heb ik niet vanaf het begin gezien, maar op een gegeven moment was ik thuis en ben ik zeker gaan kijken. Ik appte Martijn ook: ‘Het voelt gek, maar ook weer niet.’ Ik wist ook van Lieke dat zij dit heel goed gaat doen. Ik heb ooit een keer met Ushi haar genadeloos in de maling genomen en ze bleef zo vreselijk lief, ook toen de camera’s niet aan stonden. Ik dacht: jij bent echt een lief mens. Dat is zeker belangrijk voor The Voice Senior.

Foto: RTL
37 Reacties op “Wendy stapte om twee redenen over naar SBS 6”


 1. Joep

  Ja, ja.. natuurlijk
  Als Wendy 10 woorden zegt, zijn er 9 gelogen.

 2. Magnus Dickendorfer

  Wat een schatje is Wendy toch ook.

 3. Ralf

  Wie zit er te wachten op een Verwendy platform?

 4. M.

  Wendy van Dijk, Hart in aktie is echt op haar lijf geschreven, ze kan weer laten zien wat voor groot hart ze heeft. De media doen er alles aan om haar kapot te maken maar wendy is niet kapot te krijgen, Linda de mol staat op eenzaam hoogte beste presentatrice van Nederland op tweede plek WENDY VAN DIJK, daarna komt heel lang niets. Wendy you’re a national treasure, our Nederland houdt van je. En de media ach zucht, ze moeten maar kranten verkopen en clicks op internet hebben daarvoor gaan ze letterlijk over lijken.

 5. Joep

  @Ralf
  Niemand.

 6. jahaha

  Wat een l u l verhaal van die Wendy, ze moest wel anders was ze er gewoon uit geflikkerd bij RTL. Ze laten toch niet het neukertje van de enge vorige directeur in hun nest houden om te laten spioneren!! dr uit!!!!!!!

 7. Bianca

  @M hee hi Erland!

 8. Marvin Ophof

  Ze zegt dat ze geen tijd had voor andere dingen naast the voice, Volgens mij deed ze best veel naast the voice bij rtl4 ?

 9. Wanny

  Wat moeten wij ons voorstellen bij het platform van Wendy van Dijk?

  Overigens had ze ook gewoon bij RTL kunnen aangeven te stoppen met The Voice als ze een nieuwe uitdaging wilde.

 10. Mink Vaillant

  Het Wendy platform? 🤮

 11. Kaatje

  het Wendy platform, het idee dat je dat al zegt van jezelf. En over die zesenhalve ton per jaar wordt ook niet gesproken, wat is het toch en.g w.ijf!

 12. Bart

  Ai ai ai wat een verkeerde antwoorden allemaal. En dat uit 1 interview. Dit bericht breekt haar weer een beetje af. Met haar imago gaat het niet meer goed komen.

 13. J

  Ze zegt ook steeds dat ze geen nieuwe dingen meer maakte. Ze heeft afgelopen 2/3 jaar gewoon nieuwe programma’s bij RTL gemaakt: RTL’s Gezondheidstest, This Time Next Year, Janzen & Van Dijk… Maarja, allemaal slecht gescoord, dus dat bestaat voor haar niet meer.

 14. Het is maar dat je het weet.

  Wendy van Dijk….STOP er aub mee.

  Je tijd is voorbij, je hebt al teveel verknald.

 15. Pauline

  Het Wendy platform? Bedoelt ze nou echt dat bijna failliete suikerzoete kwartaal blad van d’r? Volgens mij is er maar eentje met een eigen platform en dat is Linda met haar succesvolle blad, website en binnenkort Net5.
  Chantal probeert dat ook maar tot nu toe zonder succes en nou krijgen we Wendy ook? Wat een zelfoverschatting. Erland heeft tegen de Mol gezegd, OK is stap over maar neem wel Wendy mee voor de flutprogramma’s

 16. Nomen est omen

  Misschien moet Wendy nóg grotere wenkbrauwen nemen.

 17. Jan

  Onderhand word je toch een keer doodziek van dit vervelende wijf…

 18. Michiel

  Lol, een nieuwe uitdaging! Ze presenteert tv-shows. Als ze een uitdaging zoekt dan zou ze eens kunnen proberen een boek te lezen of wat te denken van het installeren van een windows update?

 19. Anoniem

  Net zoals al die negative reacties die jullie hier plaatsen. Eerst maar eens naar jezelf kijken voordat je commentaar hebt op een ander.

 20. Henk

  Van Dijk heeft overduidelijk een ‘Tannetje’ gedaan: je carrière eigenhandig om zeep helpen.

 21. G.ossip

  Helaas heeft Wendy niet door dat het einde carrière is voor haar,gewoon omdat ze dat zelf heeft veroorzaakt door haar decadente houding,wat niet nodig is dat zij tot op haar botten vernederd word en naar de slachtbank word gebracht.

 22. MolTalk

  Denk dat ze in nog maar in 1 format succesvol zou kunnen zijn en dat is The Spitroast of Wendy van Dijk.

 23. lies

  Wendy’s eigen cokeplatvorm …..

 24. valerie

  Ik ben een beetje Wendy moe

 25. Paul

  @M
  Je bent verliefd… werkelijk?

 26. Paul

  @valerie…
  Een béétje moe? Maar een beetje? Ben die kop al heel erg lang moe/beu.

 27. RaymondVL

  Aldus het cokesnuivende geraamte Wendy van Dijk.

 28. Cafeine

  @M van Moeder van Dijk? Stop svp met het overdreven betoog. Daar ondersteun je haar echt niet mee, eerder nog maak je haar hiermee nog belachelijker dan ze al is.

 29. Platform

  Beroepsdeformatie

  1) Psychische of lichamelijke afwijking, veroorzaakt door het langdurig uitoefenen van een bepaald beroep

 30. Cafeine

  @Diana haha daar zat ik ook nog aan te denken. Als ze dit echt zelf doet, dan klopt er toch iets niet in haar “bovenkamer”. Maar dat wisten we eigenlijk al.

 31. Lilly Labiamus

  Radeloos cokemeisje.

 32. Ci

  Serieus! Ik hoop voor jullie dat jullie wel zo perfect zijn als jullie je voor doen.
  Als er mensen op tv echt leuke mensen zijn en met andere mee leven. En gevoel in hun mars hebben dan zijn het WENDY, LINDA & BEAU.
  En verder niemand . Verder is iedereen hardstikke NEP!

 33. Kardanaal Aarsengel

  Zij gebruikt toch cocaïne?

 34. FlyingLotus

  De loodgieter was blij dat de vloerverwarming bij ‘Wen’ niet fungeerde als hoofdverwarming maar als bijverwarming.

  Ze is zo’n warme persoonlijkheid namelijk.

 35. Steffi

  Iedere fruitvlieg wordt tegenwoordig geinterviewd.

 36. Lariekoek

  @Kardanaal Aarsengel
  Heel Nederland is toch aan de drugs, gezien de hoeveelheden die door de politie wordt onderschept. De bevolking heeft boter op het hoofd, want de vraag naar drugs is enorm! Overigens ben ik de enige die niets consumeert!

 37. ik john de mol van sbs 6

  bij deze je bent ontslagen WENDY

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.