Wendy stapte om twee redenen over naar SBS 6

Wendy van Dijk is om twee redenen overgestapt van RTL 4 naar SBS 6. Ten eerste was ze op zoek naar een nieuwe uitdaging, ten tweede naar een partij die haar eigen platform wilde versterken. Dat heeft ze gezegd op NPO Radio 1. Die partij vond ze in het Talpa Network van John de Mol, waar ook haar man Erland Galjaard naartoe is overgestapt. Hij bood haar nieuwe tv-klussen én support voor haar Wendy-platform. “Dat waren twee elementen waarvan ik dacht: go.”

Het belangrijkste was een nieuwe uitdaging. “Ik had het natuurlijk in principe hartstikke naar mijn zin bij RTL. Ik mocht de grootste programma’s presenteren. Zo’n The Voice is een gigantische zekerheid wat je met je meedraagt. Het is het grootste programma dat we nu hebben. Dat is bij SBS ook de grootste mogelijkheid: hoe versla je in godsnaam The Voice, The Voice Kids en The Voice Senior?

The Voice was echter ook beklemmend, aldus Van Dijk. “Als je zo lang die programma’s doet, zoals The Voice negen seizoenen lang, dan blijft er weinig ruimte over om iets anders te doen, want je agenda blijft gevuld. Die behoefte had ik heel erg. Dat heeft het laatste zetje gegeven, zeker ook in combinatie met mijn eigen platform en dat men bij Talpa Network bereid is om dat door te ontwikkelen.

Bij SBS 6 gaat ze onder meer Hart in Aktie nieuw leven inblazen. Het was ooit haar eerste succesprogramma. Later werd het overgenomen door andere presentatrices. Keek ze daarnaar? “Dat heb ik niet gezien, nee. Expres niet. Leontien heeft het gedaan, Natasja heeft het gedaan. Ik vind dat de mensen die ze aanwezen ervoor wel geschikt en ik ken ze ook persoonlijk en weet dat ze het hart op de goede plek hebben, dus dat vond ik heel belangrijk. Maar ik weet het niet. Ik heb niet echt zitten kijken ofzo.

Het kijken van The Voice kan ze wél aan. “Ja, afgelopen vrijdag heb ik het gemist, maar de eerste heb ik niet vanaf het begin gezien, maar op een gegeven moment was ik thuis en ben ik zeker gaan kijken. Ik appte Martijn ook: ‘Het voelt gek, maar ook weer niet.’ Ik wist ook van Lieke dat zij dit heel goed gaat doen. Ik heb ooit een keer met Ushi haar genadeloos in de maling genomen en ze bleef zo vreselijk lief, ook toen de camera’s niet aan stonden. Ik dacht: jij bent echt een lief mens. Dat is zeker belangrijk voor The Voice Senior.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen