Carlo hekelt zure artikelen over slechte kijkcijfers

Geplaatst op Mon 16 Sep 2019 om 11:45

Carlo Boszhard vindt de manier waarop kranten over slecht bekeken tv-programma’s schrijven altijd een beetje jammer. Dat schrijft hij in zijn column in Televizier. Elke dag worden ze weer gepubliceerd: de kijkcijfers. Veel media schrijven daar maar al te graag over, weet ook Boszhard. “Vele zelfbenoemde mediadeskundigen, internetsites, recensenten en kranten zullen de ‘tv-oorlog’ tussen RTL en SBS op de voet volgen“, zegt hij over de huidige televisiestrijd.

Het leidt volgens hem tot ‘de meest smeuïge koppen’. “Waar is de trots, waar is de echte liefde voor tv? Reken maar dat kranten met een armoedige oplage gebrand zijn om de televisie-programma’s gelijk weg te zetten als flop, drama of zelfs afgang.”

Hij vervolgt: “Want dit is het jaar van de waarheid. Kunnen twee grote commerciële zenders naast elkaar bestaan in deze tijd?

Voorlopig is de kijker de grote winnaar, meent Boszhard. “Die wordt op afstand bediend en beslist. Nu maar hopen dat hij niet bezwijkt onder keuzestress…

Boszhard is komend seizoen te zien als jurylid in The Masked Singer en als presentator van Married At First Sight.

Foto: KRO-NCRV
39 Reacties op “Carlo hekelt zure artikelen over slechte kijkcijfers”


 1. #NPO kijker#

  Wat was jezelf bij Jinek aan het doen.

  Achterbakse RTL nep ster.

 2. M.

  Hij bedoelt hiermee: Deze weblog MC en de Telegraaf oftewel de TeleGROF

 3. Amai

  Oftewel MC….

 4. #NPO kijker#

  Hij zat samen met vetklep Angela de Jong eind augustus bij Jinek en waren samen alles van Talpa aan het afkraken.

  Heeft niets geholpen want de talpa programma’s trekken steeds meer kijkers weg bij RTL.

  Eigen schuld arrogante RTL kliek. Jullie hadden samen moeten gaan werken.

 5. Jan

  Deze lul schijnt nog steeds niet te beseffen dat hij overjarig is en zich beter eindelijk eens kan terug trekken om plaats te maken voor de volgende generatie…

 6. Theo Taxi

  Dan moet je betere programma’s maken, Carlo.

 7. Mokski

  Wat een plofkop heeft die man gekregen. Alcohol maakt meer kapot dan je lief is…

 8. Ad Visser

  Kijkcijfers zeggen niet alles over de kwaliteit van de programma’s. Alleen denkt en doet de media of dat wel zo is.

  McDonald’s cultuur.

 9. HansR

  RTL’ers zijn blijkbaar een beetje in paniek. Beau vindt 400.000 kijkers ineens geweldig. Carlo gaat ineens de kritieken aanvallen nu zijn zender onder schot ligt. Gewoon stoppen met slechte programma’s die heel duur betaalde mensen op hun conto hebben.

 10. WEST*

  we moeten gewoon veel minder tv kijken kijkcijfers moeten terug naar 50.000 per avond per zender , je spaart zo wel het miljeu want we stoten veel te veel stikstof uit , ook internetten kost zoveel stikstof dat je er bang van word

 11. Otto

  @Ad Visser, nee hehe. Het zegt he-le-maal niets over de kwaliteit. Het zegt iets over de populariteit van het programma. Daarom zijn het kijkcijfers. Ze meten hoeveel mensen er kijken, maw hoe populair het programma is.

 12. WEST*

  ben heel blij met die lage kijkcijfers, goed voor het miljeu

 13. Yoshi

  Netflix, Disney+, Videoland, Apple TV zijn straks de winnaars… daar kan zelfs Linda niet tegenop

 14. Henk

  Ik vraag me af wat achterlijke Carlo met een column -betaald van mijn belastinggeld- moet.

 15. Ron

  Wat zijn dit voor noord Koreaanse uitspraken van Boszhard, dus alles moet maar positief benaderd worden? Daar zijn schrijvende media zoals deze website voor.

 16. By

  In wezen kijkt men al dertig grosso modo op zaterdagavond naar hetzelfde: sport, talkshows , talentenjachten, 5tegen5, een beetje cabaret en muziek. De tv ontwikkelt zich niet meer. Er is zelfs sprake van een involutie door terug te gaan naar het orgineel. Meestal gebeurt dat als iets aan het einde van haar levensduur is.

 17. Linde

  Alsof dat nieuw is, dat kranten kritisch zijn op programma’s. In de jaren 90 kreeg Carlo er vaak genoeg van langs in krantencolumns. Of is hij dat vergeten?

  Gewoon een goed format bedenken, met kwaliteit, zonder hysterische ledlampen, bn’ers en een popijopi-presentator. Dan nog kijkers die willen kijken. Dan heb je vanzelf de zure zult columnisten aan je kant.

 18. Eric

  @by. Veel kijkers zijn autistisch zonder dat het ze het door hebben….

 19. Zomaar

  Het zijn juist de com omroepen die de kijkcijfers heel belangrijk vinden, en als die niet goed genoeg zijn schrappen ze gewoon het programma, en vaak voortijdig ook.
  Daarom blij met de NPO die zeer mooie programma’s blijft maken die niet altijd door het grote publiek wordt gevonden.

 20. G.ossip

  Kunnen 2 grote commerciële zenders fuseren!? Ja natuurlijk,zou een zeer wijs besluit zijn.

 21. Henk

  G.ossip, voor RTL is dit niet zo ‘wijs’. Continu de matige prestaties van je debiele broertje -Talpa- met de mantel der liefde bedekken, houdt niemand op den duur vol.

 22. o.p. lichter

  Kan die boszhard niet samen met hennie huisman huilen hoe goed het vroeger was , weg met die onbenullen .

 23. G.ossip

  @Henk enorm kort door de bocht, als zij samen gaan is het een flinke tegenstander voor o.a NPO die vaak op eenvoudige programma’s scoort en zonder reclame,nu is het bij RTL en Talpa beetje landje pik bij elkaar…dansen hier dansen daar schiet niet op…kijk naar Chateau Meiland,eenvoudig maar doeltreffend.

 24. Fleur

  Deze man is zo maf, viezige ouwe uitgezakte dikke nicht met een geverfde baard

 25. Henk

  G.ossip, Talpa doet aan landjepik bij RTL en vrijwel zonder succes.

 26. Pauline

  Ach die Carlo toch, volkomen afgeschreven en gedumpt door Erland en nu mazzel dat vriendje Peter vd Vorst directeur is en hij zich erin gelikt heeft. Binnenkort zal minkukel Irene ook wel slijm slijm weer een baantje krijgen .

 27. No. 14

  en in de TV-kantine wordt niemand aangepakt?
  Enige vorm van zelfkritiek is ver te zoeken bij het neefje van Majoor Boszhard….

 28. Curryworst

  In het kleine tv-wereldje houden de grote ego’s niet zo van kritiek.
  Het liefst worden ze de hele dag bewierookt door het volk en de media.
  Want wat zijn ze toch fantastisch bezig die BN’ertjes voor ons allen.

 29. WEST*

  Tpla en RTL samenbrengen onder èèn naam gaat nooit gebeuren, er zullen dan veel bijzenders opgeheven moeten worden , en wie zal dan de eigenaar zijn?
  beter is samenwerking zoals John dat eens aangaf alle bijzenders schrappen en op twee grote com zenders SBS6 en RTL 4 de beste programmas uitzenden

 30. Henk

  Pulp-artiest Carlo Bozshard overschat zichzelf enorm. Laat hem maar lullen

 31. Wanny

  De kijker is juist de grote verliezer.

  De zenders zijn zo bang om de oorlog te verliezen, dat ze alleen maar inzetten op bewezen succesformules, vaak uit het verleden. Dus is er weinig nieuws te zien.

  Daar trekken ze dan allemaal een miljoen kijkers mee op een totaalpubliek van ca 5 miljoen op prime time. Betekent dus dat 2/3e van de Nederlanders het aanbod niet de moeite waard vindt.

 32. Erwin

  ‘Een miljoen kijkers’ of twee, het maakt niet uit, het is gebaseerd op een paar kastjes bij een niet-representatieve doelgroep en de hele televisiebusiness, van koffiejuffrouw tot presentator tot manager tot designers, het hangt er allemaal vanaf. Het is van de zotten. Uitgesteld kijken is enorm groot maar wordt pas later toegevoegd, want daarom heeft het uitgesteld. En niemand doet er wat aan. Want ze zijn veel te bang dat als je aan het meten van de kijkcijfers gaat sleutelen, dat de kijkcijfers sneuvelen. En daar hangt alles aan. De Stichting Kijkonderzoek houdt wijselijk haar mond en hoopt dat niemand slapende honden wakker maakt. NOU, BIJ DEZE.

 33. Sven L.

  John de Mol had beter bij RTL kunnen blijven met zijn aandeel van bijna 30%. Misschien had ‘ie zelfs een stoel in het bestuur van de moedermaatschappij kunnen bemachtigen. Verder beetje brainstormen met je eigen denktank en formules lanceren in het buitenland met Nederland als proeftuintje.

  Ik denk slechts mee.

 34. StefanV

  Als je bij de commerciële tv werkt, zijn kijkcijfers je lot. Daar word je op afgerekend. Kwaliteit is een bijzaak, het is hoogstens leuk meegenomen. Als Carlo Boszhard een hoger, ideëel doel heeft om tv te maken, kan hij beter bij de publieke omroep gaan werken. Die zendt namelijk nog programma’s uit die een bepaald doel dienen en niet louter om kijkcijfers draaien.

 35. Huismaker

  Beste Carlo. Kijkcijfers ?
  Alsof iedereen op een vast tijdstip naar de buis kijkt. In die 1250 kastjes is totaal niet opgenomen dat de meerderheid programma’s opneemt en dat programma de volgende dag of later bekijkt. Dat hele kijkcijfer verhaal is achterhaald en laat je er niet door leiden.

 36. Kardanaal Aarsengel

  Ik vermoed dat Carla Boshaard zwaar aan de witte wijn is verslaafd, dat zie ik aan die dikke vatzige opgeblazen rotkop

 37. Bart

  Wat wel een feit is, is dat kijkcijfers maar door een paar duizend mensen wordt bepaald. Ze gaan er nog steeds van uit dat iedereen tv kijkt ”s avonds. Tv is zo passé! Wanneer zien ze dat nou eens in? Tvmakers vinden zichzelf veel te interessant. Gewoon lekker kijken on demand, zonder al die commerciële troep tussendoor. Ik geef tv nog een jaar of 10. Dan is het wel klaar.

 38. Carola

  Volstrekt overbodige man bah.

 39. BRAAK

  F l i k k e r op man!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.