Televizier-Ring na zestien jaar weer naar SBS 6?

Geplaatst op do 12 sep 2019 om 10:00

Het SBS 6-programma Chateau Meiland lijkt dit jaar de grootste kanshebber voor de Gouden Televizier-Ring. Het afgelopen tv-jaar heeft niet veel moois opgeleverd, maar de realitysoap van Martien Meiland en zijn familie hoort bij de uitzonderingen. Ze hebben het inmiddels geschopt tot de tien programma’s waar tot nu toe het meest op gestemd is, terwijl de overige titels vooral oudgedienden zijn die al jaren misgrijpen. Lukt het SBS 6 om voor het eerst sinds Hart in Aktie in 2003 weer eens de Ring te pakken?

De Gouden Televizier-Ring zou meer dan terecht zijn voor Chateau Meiland. Niet alleen omdat een sympathiek programma is, maar ook omdat het in televisieland een keerpunt markeert. Ineens zetten zowel RTL als SBS volop in op authentieke, Nederlandse programma’s vol gewone mensen.

John de Mol zal met gemengde gevoelens kijken naar het enorme succes van Chateau Meiland. Al jaren zet hij met zijn eigen Talpa de ene na de andere gelikte studioshow vol ledlampen neer op SBS 6, maar uiteindelijk is het een realityserie van een andere producent waar zijn kijkers lyrisch van worden.

Hoe komt dat toch? Tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad heeft wel een idee. “De miljoenen vlogen het afgelopen jaar door de hemel van Hilversum, maar het grote succes van John de Mol is een toevalstreffer“, zegt hij in zijn column. “Achteraf is zoiets altijd verklaarbaar. Het je ne sais quoi van ‘kasteelheer’ Martien Meiland bestaat uit het plezier waarmee hij mokkend, mopperend, wijn drinkend en zeer hard werkend door het bestaan beweegt. Voeg daarbij de motoriek van een hongerige reiger en het resultaat is onweerstaanbaar.”

Het is gelijk de enige SBS 6-titel die in de top tien staat van programma’s waar tot nu toe het meest op wordt gestemd. De volledige top tien ziet er als volgt uit:

 • Beste zangers (AVROTROS)
 • Chateau Meiland (SBS 6)
 • De luizenmoeder (AVROTROS)
 • De slimste mens (KRO-NCRV)
 • Expeditie Robinson (RTL 5)
 • Heel Holland bakt (Omroep MAX)
 • Helden van het Maxima (AVROTROS)
 • Het Rotterdam project (RTL 4)
 • Rail away (EO)
 • Vroege vogels (BNNVARA)

Stemmen kan nog tot 23 september 8.00 uur ’s morgens via Televizier.nl/ring.

Foto: SBS
33 Reacties op “Televizier-Ring na zestien jaar weer naar SBS 6?”


 1. #RTL Kijker - de enige echte#

  Ga weg met je Meiland.

  Uiteraard gaat de Ring naar ER (Dennis Weening), of Het Rotterdam Project

 2. M.

  Ik hoop het van harte, Martien is echt ene ontdekking… De ring gaat zeker naar deze serie… Heel Nederland gunt hem…. Alvast gefeliciteerd, zie het al op de bewust avond Martien zijn speach, het wordt iconisch en hilarisch.

 3. Paula V.

  Nope…

 4. Norvo

  De Ring blijft een publieksprijs, dus stemmers laten zich vaak leiden door wat op dat moment hot & happening is. Toen Jan Smit en Frans Bauer een Ring wonnen voor hun realityseries spraken we er ook schande van, maar zij zijn nog altijd op televisie. Hoe populair Chateau Meiland nu ook is, geldt dat ook voor Martien? Ik waag het te betwijfelen.

 5. Mink Vaillant

  Het zou volledig terecht zijn. Inderdaad een keerpunt en een klap in het gezicht van iedereen die denkt dat je met gelikte shows en gescript gegiechel televisiegeschiedenis schrijft. Leve de authentieke tv, leve Chateau Meiland.

 6. E!

  Reality-tv ik hou er zelf ook van en daar heb je niet veel voor nodig behalve leuke karakters.

 7. mark2

  ik vind dat het niet meer dan terecht zou zijn als de ring naar chateau Meiland zou gaan. Dit programma (en deze man) hebben het geweldig gedaan! wordt op de werkvloer en social media erg veel over gesproken. dus terecht! daarbij: ik gun het hem ook nog!

 8. Ron

  Het is Chateau Meiland gegund maar zie zo’n zelfde scenario aan komen als bij De Luizenmoeder vorig jaar. Denken dat je er al bent en uiteindelijk wordt je het dan net niet.

 9. Huismaker

  Niet in het nieuws.
  Hoe zit de NPO in elkaar en hoe worden wij gemanipuleerd ?
  https://www.youtube.com/watch?v=Rz8SAjYUcFQ

 10. Femke Burgermoeder

  Er kan toch geen discussie over zijn dat de Gouden Televizier-Ring absoluut naar Rail away (EO) moet gaan. De stem van Bob van der Houven maakt dit programma fantastisch. Al jarenlang een baken van rust op de Nederlandse televisie en dat verdient uiteraard een Gouden Televizier-Ring. Ik roep daarom alle burgers op om te stemmen op dit hoogtepunt van de Nederlandse televisie.

 11. @Huismaker

  Ga naar de huisarts, want je lijdt aan Ericus Herhalicus Drammaticus.

 12. Ries

  Wat een armoede

 13. Feder

  Hahaha, grappig verwoord: “de motoriek van een hongerige reiger”. Ik ga niet stemmen, maar als ik zou stemmen twijfel ik tussen Chateau Meiland en Rail Away. Dat laatste programma is al eeuwenoud maar blijft een heerlijke oase van rust met prachtige beelden van treinen en landschappen.

 14. Eva wolfs

  Hoop het niet belachelijk programma en die man is totaal niet grappig 🙄🙄

 15. G.ossip

  Tussen ER en Chateau Meiland een keuze moeten maken,uiteindelijk op Chateau Meiland gestemd omdat het programma als een bom gevallen is op kijkend Nederland,en daarbij erg vermakelijk om naar te kijken.

 16. Ronald

  Ik hoop niet dat die ring naar die narcistische, altijd boze en louter in zichzelf geïnteresseerde Martin M gaat …

 17. jahaha

  rot toch op met die Martien, dat is gewoon een acteurtje, zit totaal geen echtheid meer bij, sinds hij bekend is geworden….bah!

 18. joost

  Martien: pas op voor de sluwe uitgerangeerde Paul de Leeuw, die wil graag als een insect op jouw rug mee profiteren van jouw succes bij Chatreau Meiland.

  Als de TV programma;s over de bouw van jouw kastelen ophoud, laat de Leeuw niks meer van zich horen.
  De Leeuw van de VARA naar RTL, snapt U ?

 19. T

  Als ik zo de anderen genomineerden zie….maakt Martien een goede kans. De overige genomineerden zijn, eh, niet spraakmakend genoeg. Misschien dat beste zangers en the Rotterdam project nog enigszins meedoen in de race.

  Railway, Luizenmoeder, Heel Holland Bakt, Expeditie Robinson zijn al te lang op tv. De hype is er van af.

 20. Joop55

  Tis me wat… SBS6 stelt sinds 24 jaar weer wat voor.

 21. Magnus Dickendorfer

  Rail away mag hem ook winnen wat mij betreft.

 22. Whitedog

  Wa mij betreft mag SBS best een ring winnen, maar dan voor Victor Brandt, die verdient hem nu echt wel een keer.

  Voor programma mag het nu eindelijk wel eens naar Ex[peditie Robinson gaan. Ook leuk voor Dennis, omdat het over het vorige seizoen gaat, waar hij nog in zat.

  Voor vrouween, zucht, springt er geen één echt uit, maar gun het Jinek wel.

 23. J De Vries

  Ik ga voor Jinek

 24. Els de wit

  Beste zangers

 25. Coca Cola

  Ik verwacht deze top 3

  Linda de Mol
  Wendy van Dijk
  Eva Jinek
  (Eva mag winnen)

  André van Duin
  Beau van Erven Dorens
  Johnny de Mol
  (van mij mag Viktor Brand het winnen)

  Beste Zangers
  Expeditie Robinson
  Chateau Meiland
  (ze mogen van mij alle 3 wel winnen)

 26. Esmeralda van Laaren

  Coca Cola

  Wendy….laat me niet lachen

 27. Aqua

  Het is niet te hopen dat een op hol geslagen Homo er met de ring vandoorgaat mocht het wel zo zijn dan kun je zien dat de stemmers totaal de weg kwijt zijn.

 28. Zorro

  Laat hij eerst maar eens echt iets presteren .
  Alles wat hij doet of zegt is voorgekauwd en geregisseerd.

 29. Noorwijkerhouter

  Ik gun het ze wel nu die ouwe afgelikte boterham het veld heeft weten ruimen.

 30. Suzy Wang

  Wie kan mij uitleggen wat er zo leuk is aan die man.? Ik krijg eerder het idee dat hij wordt uitgelachen als om hem wordt gelachen.

 31. ano@niem.nl

  Dat zo volledig onterecht zijn. Die Martien is nu al in zichzelf gaan geloven en is een hele slechte B-acteur. Dat blijkt eens te meer nu hij ook in Ranking The Stars zit. Het is een irritant stuk vreten en meer wil ik over hem ook niet kwijt.

 32. Japio

  Ik zou er graag zelf nog de Rtl4 programma’s Ollolai/Pollopos aan toe willen voegen.

 33. Meneer Kaktus

  Vanavond weer door de rode zee Virgien is nog steeds ongesteld.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.