Talpa’s jongerenplatform met Lil’ Kleine heet NEW WAVE

Geplaatst op vr 20 sep 2019 om 13:15

Het nieuwe jongerenplatform van Talpa, waarvoor John de Mol een samenwerking is aangegaan met rapper Lil Kleine, draagt de naam NEW WAVE en gaat vandaag van start. Dat heeft het mediabedrijf vandaag laten weten. Lil Kleine staat erom bekend dat hij graag opschept over zijn succes en dat wordt nu vertaald in een platform dat jongeren moet ‘inspireren hun dromen na te jagen en daar ook naar te handelen’. Volgers van het platform worden ‘goaldiggers’ genoemd.

Een woordvoerder van Talpa legt uit: “‘Wat wil je later worden’, is een vraag die jongeren niet meer boeit. Ze willen niet wachten tot ze ouder zijn om hun dromen na te jagen. Een nummer één hit maken, een miljoenencontract binnenslepen, internationaal topmodel worden of een eigen kledingmerk opzetten; ze willen er NU mee aan de slag.

Lil Kleine is een voorbeeld voor deze jongeren, aldus Talpa. “Leeftijdsgenoten gingen hen voor en inspireren hen om hun eigen plan te trekken op weg naar succes. ‘Jong geleerd, jong gedaan’, is hun credo. NEW WAVE wil vleugels geven aan ambitieuze jongeren.

Een YouTube-kanaal vormt de basis van het platform, maar ook op Instagram en KIJK zal de content te zien zijn. Het eerste programma is Jorik’s Life, een docuserie over Lil Kleine. De première is aankomende donderdag, 26 september. “Hij neemt de kijker mee in zijn leven als artiest, vader, zoon, vriend, miljonair en rasechte Amsterdammer.

Vier dagen later, op 30 september, volgt Geld Moet Rollen, waarin acht jonge talenten met Linda Hakeboom praten over hun weg naar succes, aan de hand van hun meest memorabele aankoop.

Naast Lil Kleine zijn ook Anna Nooshin en Giel de Winter ‘ambassadeur’ van het jongerenmerk. “Zij wisten alle drie op hun geheel eigen manier en veelal na tegenslagen en kritieken, hun allerstoutste dromen te realiseren.”

De manifestvideo van NEW WAVE ziet als volgt uit:

Foto: Talpa
39 Reacties op “Talpa’s jongerenplatform met Lil’ Kleine heet NEW WAVE”


 1. b

  Nou hier zitten we op te wachten

 2. Joop55

  Gut gut, in woord: Origineel!.

  Daar moest wel een brainstorm-sessie aan vooraf gaan.

 3. Ron

  New Wave? Hoe durven ze dit zo te noemen. Dat was de muziekstroming in de jaren 80, daar mogen die onverstaanbare blagen van nu niet eens in de schaduw van staan!

 4. L.

  New Wave is toch een haarproduct?

 5. Misutoria

  Niveau nul

 6. StefanV

  Lil’ Kleine een voorbeeld voor jongeren, serieus? De man rapt aan de lopende band over drank en drugs. Hij is openlijk bevriend met vooraanstaande Amsterdamse criminelen, ongetwijfeld types van hetzelfde kaliber als de opdrachtgevers die deze week een advocaat lieten vermoorden.

 7. El

  Lil’ Kleine en die gast van StukTV verdienen aan de filmpjes die ze maken en door kinderen worden bekeken. Zo gauw die kinderen opgroeien, zijn Lil’ Kleine en Giel niet meer interessant. Anna Nooshin heeft een lekker lijf, maar geen inhoud.

  Al met al is het niks meer dan paniekvoetbal van John de Mol om nog een beetje te scoren. Dit concept zal vermoed ik snel verdwijnen.

 8. Mick

  Wereldproblemen oplossen. Wat een niveau weer. Wordt vast een groot succes want het is echte troep. Rappers en ‘klimaatprobleemoplossen’. Nog even en er is een talentenjacht voor de leraar die zijn kinderen de meeste linkse propaganda opdringt.

 9. Krelis

  Geld en roem (graaien & likesscoren), dat zijn de waarden waarmee John de Mol de volgende generatie wil opvoeden. Echt een aanwinst voor onze maatschappij.

 10. Petrik de Trekpik

  Opa John wil nog leuk doen met de jonkies. Gaat total niet scoren dit. Alleen ske a al: New Wave van Wella.. inderdaad een haarproduct in se 80s en 90s. De enige lachende derde is Lil Kleine zelf.. Hij weet precies hoe hij de jongeren aan zeg moet binden. Daar heeft hij dit platform totaal niet voor nodig.

 11. Alex

  Verzonnen door marketing mensen, met getallen en grafieken.
  Niet iets waardoor je geïnspireerd raakt.

 12. West Frister

  Wat is er toch bedroevend weinig creativiteit bij die tv-boeren.

 13. timon

  Talpa is duidelijk aan het investeren in online.
  Dat is opzicht wel positief te noemen… en daar zal Talpa ook wel vermoedelijk snel RTL in voorbij racen.

  De TV-zenders blijven hier wel nog een beetje in achter. AD en Telegraaf zijn hier al een langere tijd mee bezig.

 14. Anoniem

  Lil Kleine werkt samen met een drugsdealer daar heeft hij ook een kledingmerk mee. Die drugsdealer is de “beste vriend” van zijn golddiggervrouwtje.

 15. Anoniem

  Die botoxkop Jamie Vaes is een golddigger soort zoekt soort daarom gaat ze ook met Estelle Cruyff om ook zo’n eerste klas golddigger bah wat een vies wereldje.

 16. Kevin Frikandel

  Lil kleine, dattie nog leeft na al die drank en drugs.

 17. Ronald

  Lekker voorbeeld voor de jongerrn die Lil’ Kleine. Zn naam komt zeer waarschijnlijk van zijn te kleine geslchtsdeel dat gecompenseerd moet worden.
  Nee, de jongelui worden voorbeeldige volwassenen met zo’n flapdrol die alleen maar etters voortbrengt. En luie flIkkers die drnken dat alles je komt aanwaaien in de wereld

  Jong geleerd is oud gedaan. Zo is het inderdaad. Jongeren moeten goed leren en dingen opstrken van dd ouderen. Zo werkt het. Kennis en ervaring bouw je op in je jonge jaren en draag je over op de volgende generatie jongeren wanneer je eenmaal ouder bent.
  Nee de jongeren tegenwoordig denken dat ze zonder ook maar de klauwen te hebben uitgestoken alle kennis in pacht te hebben. Jaahaaa ik heb diploma of mn master. Nu ben ik gelijk alles. Nou je bent dan nog niks.

 18. Ronald

  Als je dat koppie van Jorik Scholten zoals dat omhooggevallen rappertje heet ook ziet. Een crimineeltje in de dop.

 19. M.

  nog geen 300 volgers en al bijna 1 dag in de lucht, dat belooft niet veel…

 20. #RTL Kijker - de enige echte#

  ik voorspel een flop!

 21. Roberto

  Hij doet echt stoer voor zo’n klein kleutertje

 22. Wouter

  MC wordt steeds zuurder inclusief diegene die de reacties schrijven.. Leer nou eens een mening te geven als je het daadwerkelijk gezien hebt.. ik wacht dus nog even tot de eerste uitzending een feit is..

 23. Reen

  22haatreacties! Op twee van Nederlands succesvolste zakenmannen.
  Alles wat de Mol aanraakt wordt goud en Jorik kan er ook wat van.
  Dus ben benieuwd maar ruikt nu al naar succes.

 24. Bart

  Bij Talpa vinden ze dat Lil Kleine een voorbeeld is voor jongeren. Waar is het misgegaan met dit land.

 25. tim

  origenel naam: hier zit vast een heel team achter

 26. Bam!

  Dat Lil Kleine succes heeft bewijst alleen maar hoe verrot de nieuwe generatie is.

 27. FlyingLotus

  Super boeiend.

 28. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Lil Kleine wordt over het algemeen gezien op deze site in elk geval
  als een Stomme Ku t met een Grote B ek en mensen zien Sjon Sls een moedig man maar begrijpen geen hout van waar hij mee is. Misschien dient het allemaal een hoger doel? Heel misschien gaat Sjon ons kijkers een dienst bewijzen:
  Meer puinzooi aantrekken en dan het vlot dat Talpa heeft afduwen en laten gaan. Tot het vergaat en verdwijnt in de vergetelheid.

 29. willembever

  De naam New Wave is bepaald niet nieuw verzonnen. Ken je klassiekers lieve MC reageerders …

  https://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/363787-waarom-new-wave-de-popprijs-heeft-gewonnen

 30. Writs Fester

  @willembever

  New wave is een muziekstijl en bestaat al veel langer dan al deze klojo’s

 31. Donald Dumb

  Tja. In de wereld van De Mol is er drank en drugs…

 32. Gob Reus

  Wat een giller, hoeveel verkeerde keuzes kan je maken. De wereld veranderen met een influencer die haar naam aan alles verkoopt, als het maar schuift. En een reppert die over zijn hoogtepunt is. Jammer, gaat net zo succesvol worden als VoetbalTV, Kijk, en JUKE.

 33. Donald Dumb

  Reen. Alles wat John de Mol aanraakt wordt goud?
  Joh, in welke wereld leef jij?
  Hij levert flop na flop na flop af…

 34. Kevin Frikandel

  lekker boeiend allemaal

 35. willembever

  @writs fester

  yup en voor die flauwe muziekstroming hadden we al de Neue Deutsche Welle én een album van Dizzy Gillespie uit 1962. M’n punt is dat het 4 jaar geleden al de naam was van het hiphop clubje van Top Notch waar onze kleine vriend deel van uit maakte… niet speciaal verzonnen dit nieuwe platform dus.

 36. Nils Holgersson

  Als deze man een inspiratiebron moet zijn dan is het echt afgelopen met dit land binnenkort.

 37. anoniem

  Denk dat ik me hier iets te oud voor voel.. :-)

 38. Gerard

  Dit kan toch niet?
  Een klein wannabe-crimineeltje aan je binden om die onplezierige kijkcijfertjes op te krikken? Wat een k u t leven moet je dan hebben om zoiets te doen.
  Kansloze k u t rappers horen achter de afwasmachine in een vanderVaök hotel.
  Niet op tv.

 39. T.E.D.

  Hier zal Wella blij mee zijn… of sponsoren die dit?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.