Ajouad en Jan Kooijman liggen eruit bij De Reünie

Geplaatst op vr 20 sep 2019 om 13:45

Na Rob Kamphues en Patrick Lodiers kreeg het programma De Reünie eind 2017 een heus presentatietrio: Anita Witzier, Jan Kooijman en Ajouad El Miloudi. De laatste twee heren zijn er in het komende seizoen niet meer bij. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. De Reünie draait om de verhalen van de gewone man en presentatoren die vooral zichzelf belangrijk vinden horen daar dan ook totaal niet bij. De kijker strafte het trio af en de kijkcijfers van de vroegere tv-hit daalden drastisch.

Anita verzorgde de centrale presentatie; Ajouad en Jan maakten reportages. Nu liggen de heren eruit en gaat Anita het programma solo proberen te reanimeren. Het programma speelt zich voortaan niet meer af in de studio of bij de leerlingen van toen thuis, maar op de plek waar het ooit allemaal begon: hun oude school.

Een woordvoerder van KRO-NCRV verklaart: “Er is gekozen voor een andere insteek. Ze gaan terug naar de oude school, naar de oude omgeving. De verhalen worden in de klas verteld, er zijn geen reportages meer nodig.

Witzier laat in een persbericht weten: “De middelbareschooltijd is een intense en vormende tijd. Vriendschappen die ontstaan, ontdekken wie je zelf bent, een eerste verliefdheid, een blik op ‘later’… Heel leuk en bijzonder om in deze nieuwe reeks ook echt terug te gaan naar de omgeving en de school van toen en om die tijd van vroeger ook letterlijk te kunnen ruiken, zien en horen.

De KRO-NCRV heeft er een handje van om succesvolle tv-formules om zeep te helpen. Eerder werd nota bene Anita Witziers kindje Memories de nek om gedraaid door Katja Schuurman op de presentatie te zetten.

Het vernieuwde De Reünie is vanaf woensdag 23 oktober wekelijks om 21.20 uur te zien op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV
15 Reacties op “Ajouad en Jan Kooijman liggen eruit bij De Reünie”


 1. Norvo

  Niet meer dan terecht, de toevoeging van Jan en Ajouad voelde als een contractueel moetje omdat ze anders niet genoeg te doen hadden. Maar er was geen enkele reden waarom Anita niet zelf die reportages op locatie kon doen.

 2. Remi

  … Schokkend nieuws … ik moet dit een “plekje” geven … moeilijk.

  En nu maar hopen dat Wendy eindelijk die “derde” persoon openbaar met ons deelt.

 3. Jantien Visser

  Ik schuif 23 oktober aan! En hoop dat het weer als vanouds wegkijkt. En trouwens….. laat Anita ook weer “Memories” presenteren. Slaat ook vast weer aan.

 4. Remi

  … Intussen maak ik me toenemend zorgen om ene Valerio Zeno …
  Valerio’s website is hártstikke dood.

  #Afgeserveerd

  https://www.valerio.nl/

 5. gtstfites

  Is veel leuker 1 presentator en waar ze op school zaten.

 6. Guttegut

  Doei!!!

 7. Spacekees

  Adjééééé

 8. Bep

  Gewoon klasgenoten bij elkaar, hoe het ooit begon zonder al die poespas.Anita is uitstekend geschikt en ook voor Memories.Katja heeft dat hele programma om zeep geholpen.

 9. Andreas

  Humpty en Dumpty zijn weg. Opgeruimd staat netjes. Nutteloze figuren zonder enig charisma.

 10. Dorus

  Misschien nog een laatste reünie??????

 11. FlyingLotus

  Het enige dat ik mij afvroeg: lagen ze er in dan?

 12. Natte Nel

  Anita de Kier. Klaar ben je.

 13. Natte Nel

  Kan ze dat wel aan, met die reuma klauwtjes van d’r?

 14. Beau ter Ham

  Goed zo allebei niet sympathiek

 15. MediaPrak

  Programma is wel door Netmanager van de CL positie (zondag 20:30) teruggezet naar de Keukenkampioen divisie (woensdag 2e slot na 8 uur journaal)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.