Ajouad en Jan Kooijman liggen eruit bij De Reünie

Na Rob Kamphues en Patrick Lodiers kreeg het programma De Reünie eind 2017 een heus presentatietrio: Anita Witzier, Jan Kooijman en Ajouad El Miloudi. De laatste twee heren zijn er in het komende seizoen niet meer bij. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. De Reünie draait om de verhalen van de gewone man en presentatoren die vooral zichzelf belangrijk vinden horen daar dan ook totaal niet bij. De kijker strafte het trio af en de kijkcijfers van de vroegere tv-hit daalden drastisch.

Anita verzorgde de centrale presentatie; Ajouad en Jan maakten reportages. Nu liggen de heren eruit en gaat Anita het programma solo proberen te reanimeren. Het programma speelt zich voortaan niet meer af in de studio of bij de leerlingen van toen thuis, maar op de plek waar het ooit allemaal begon: hun oude school.

Een woordvoerder van KRO-NCRV verklaart: “Er is gekozen voor een andere insteek. Ze gaan terug naar de oude school, naar de oude omgeving. De verhalen worden in de klas verteld, er zijn geen reportages meer nodig.

Witzier laat in een persbericht weten: “De middelbareschooltijd is een intense en vormende tijd. Vriendschappen die ontstaan, ontdekken wie je zelf bent, een eerste verliefdheid, een blik op ‘later’… Heel leuk en bijzonder om in deze nieuwe reeks ook echt terug te gaan naar de omgeving en de school van toen en om die tijd van vroeger ook letterlijk te kunnen ruiken, zien en horen.

De KRO-NCRV heeft er een handje van om succesvolle tv-formules om zeep te helpen. Eerder werd nota bene Anita Witziers kindje Memories de nek om gedraaid door Katja Schuurman op de presentatie te zetten.

Het vernieuwde De Reünie is vanaf woensdag 23 oktober wekelijks om 21.20 uur te zien op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen