Frits Wester heeft inderdaad alcoholprobleem: tv-pauze

Na lange tijd ontkend te hebben geeft Frits Wester alsnog toe dat hij een alcoholprobleem heeft. Om daaraan te werken is hij voorlopig niet te zien in de uitzendingen van RTL Nieuws. Dat hebben de partijen laten weten in een gezamenlijke verklaring. Er ontstond ophef om Wester toen hij op 8 september beschonken in beeld verscheen tijdens de uitzending van het Half Acht Nieuws. RTL is daarover uitgebreid in gesprek gegaan met Wester, met een rustpauze als resultaat.

Aanvankelijk ontkende Wester bij hoog en laag dat hij last heeft van een alcoholprobleem, maar de geruchten waren hardnekkig. Het AD beweerde op een gegeven moment stellig dat het een publiek geheim is dat hij alcoholist is.

Frits Wester laat nu in de verklaring weten: “Ik ben overweldigd door de reacties en neem de bezorgdheid van RTL en de kijker zeer serieus. Mijn gezondheidsproblemen, gerelateerd aan alcohol, laten het momenteel niet toe om mijn werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Daarom neem ik de komende tijd een rustpauze om aan mijn herstel te werken. RTL steunt me hierin en ik hoop dat de media en de kijker mij en mijn directe omgeving deze tijd ook geven.

De politieke verslaggeving en duiding in RTL Nieuws zal worden overgenomen door zijn collega’s. “Mede namens de collega’s wens ik Frits veel sterke en een goed herstel toe”, aldus Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen