Sybrand Niessen komt op NPO 1 met MAX PubQuiz

Geplaatst op wo 18 sep 2019 om 10:30

Sybrand Niessen gaat voor MAX een pubquiz presenteren. De première van de MAX PubQuiz is op vrijdag 11 oktober om 22.20 uur op NPO 1. Dat laat de omroep weten. Wat kan de kijker verwachten? “In een gezellige kroegsfeer wordt de kennis van de deelnemende teams en de kijkers getest met vragen in de categorieën: geschiedenis, muziek, sport en eten & drinken. Sybrand wordt bijgestaan door Markoesa Hamer. En er is livemuziek van de zeskoppige band Soulsix“, aldus de omroep.

De pubquiz is populairder dan ooit, zo laat MAX weten. “In stad en land slaat jong en oud massaal aan het quizzen. Het wordt overal in Nederland gespeeld; in de kroeg, in de sportkantine, maar ook thuis met vrienden onder elkaar. Nu is er bij MAX een heuse televisievariant.”

In elke aflevering strijden vijf teams tegen elkaar om de winst. Vijf afleveringswinnaars strijden in de finale op 27 december tegen elkaar om de felbegeerde MAX PubQuiz bokaal.

De teams bestaan uit drie personen. “Want drie weten immers meer dan één. Hoe goed zijn de teams op elkaar ingespeeld? Vullen ze elkaar goed aan? En heb je voordeel als je verschillende generaties in je team hebt?

Presentator Sybrand Niessen: “Het leuke is dat iedereen zijn eigen hobby’s en interesses heeft en je bij twijfel op je andere teamleden kunt leunen. Iedereen kan meespelen, van jong tot oud. De vragen zijn heel divers. Er is voor ieder wat wils.

Foto: MAX, Stef den Boer
18 Reacties op “Sybrand Niessen komt op NPO 1 met MAX PubQuiz”


 1. zucht

  Lijkt me een leuk programma en een goed alternatief voor de programma’s op de commerciële zenders.

 2. StefanV

  Ook dit gaat weer een groot kijkcijfersucces worden.

 3. Tinus

  Leuk maar gemiste kans dat er geen app van is zodat je thuis mee kan spelen á la “Weet ik veel”. Maar ja het is ook Max, iets met pen & papier doelgroep ;)

 4. valerie

  Kan wel eens een leuk programma worden en zeker als het door MAX wordt gemaakt. Vraag me alleen af wanneer de discussie komt of dit onder amusement valt en niet iets is voor de commerciële.

 5. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Dit wordt weer een Maxklapper.

 6. Suzy Wang

  Leuk. Kan wel wat worden.

 7. Fonz

  @tinus. Die doelgroep zit al een tijdje niet meer met pen en papier voor de buis. Nog steeds een beetje een gedateerde mening . Maar het idee voor een app is top.

 8. Jan

  Goede sympathieke presentator..

 9. Ad Visser

  Gaat succes worden. Qua timing mooi in “overloop” Voice.

 10. max

  Hij is nou niet echt het kroegtijger type, dus ik weet niet of het past,…….

 11. Wanny

  Altijd leuk, als het maar wat vlotter gaat dan kwisjes als 1 tegen 100.

 12. Ralph

  @max. Een pubquiz heeft niets met een kroeg te maken. Heeft toch een wat andere klandizie.

 13. Ralph

  En met het mes op tafel wordt ook in een bar omgeving gespeeld. Is meer voor de sfeer. Maakt niet uit welke presentator daar zit. Al doet Herman van der Zandt dat uitstekend. Ook niet echt een kroeg/ruig type.

 14. Meneer Kaktus

  Joepie!!!! Duh…

 15. Zeno

  Moet Sybrand maar weer niet grinneken, de gemaakte lach.

 16. Martijn

  @Tinus die generatie zit juist hele dagen te Wordfeuden en Candy Crushen als ze geen boek op de e-reader zitten te lezen. Zo’n app zou er prima bij passen!

 17. Nils Holgersson

  Met het mes op tafel voor het klootjesvolk

 18. Paolo 2.0

  Leuk, we gaan kijken!
  Al zie ik eerder een vergeijking met het programma dat Matthijs aan het einde van het jaar rond de Top 2000 presenteert.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.